Skip to main content
SUPERVISOR
Mehdi Kadivar,Ali Shahandeh nookabadi
مهدی کدیور (استاد مشاور) علی شاهنده نوک آبادی (استاد راهنما)
 
STUDENT
Faranak Ftatahi
فرانک فتاحی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده مهندسی صنایع
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1384

TITLE

Performance Measurement in Agri-food Supply Chain (Meat Industry)
Nowdays the subject of supply chain and the related topics is encountering increasing interest in both the academic and managerial ambits . The topic of performance measurement , because of it's important role in controlling and directing the operations , is one of the most important issues of these related topics. Food supply chain is one kind of supply chains that because of it's complexity , importance and it's role in people life needs an special attention . Meat industry is also one of the food industry which have encountered interest because of it's important place in Iran . In this research the meat supply chain and it's characteristics in Iran community have been studied. By regarding the segments of this chain and key factors of it , some suitable indexes have been developed for the performance measurement of this chain in strategic and tactical level and a method for ranking of this indexes have been prepared. In this research , the most important indexes in strategic and tactical level in whole chain and in each segment have been proposed . Also the Balanced Scorecard have been surveyed by regarding the especial characteristics of this chain and the ranking of it's aspects in this situation have been appointed .
امروزه زنجیره تأمین و مسائل مرتبط با آن مورد توجه بسیاری از محققین و مدیران قرار گرفته است . در این راستا بحث ارزیابی عملکرد به دلیل نقش مهم خود در کنترل و هدایت فعالیت ها در جهت اهداف استراتژیک زنجیره ، از جمله مباحثی است که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است . زنجیره تامین مواد غذایی یکی از انواع زنجیره های تامین می باشد که به دلیل پیچیدگی و اهمیت و نقش آن در زندگی روزمره مردم ، نیازمند توجه خاصی می باشد . صنعت گوشت نیز از جمله صنایع غذایی است که به دلیل اهمیت آن در کشور ، مورد توجه قرار دارد . در این تحقیق به بررسی زنجیره تامین فرآورده های گوشتی و ویژگی ها و خصوصیات آن در جامعه ایران پرداخته شده است . با توجه به حلقه های تشخیص داده شده در این زنجیره و خصوصیات کلیدی آن ، شاخص های مناسبی در سطح استراتژیک و سازمانی جهت ارزیابی عملکرد این زنجیره تعیین و روشی برای رتبه بندی این شاخص ها ارائه گردیده است . در این تحقیق بررسی شده است که مهم ترین شاخص ها در سطح استراتژیک و سازمانی در کل زنجیره و در هر یک از حلقه ها به چه صورت می باشند . همچنین روش کارت امتیازی متوازن با توجه به ویژگی های خاص زنجیره مورد نظر ، بررسی شده است و تعیین گشته که در چنین شرایطی دسته بندی های این روش چه اولویتی نسبت به یکدیگر خواهند داشت .

ارتقاء امنیت وب با وف بومی