Skip to main content
SUPERVISOR
S.Mohammad Ghoreshi
سیدمحمد قریشی (استاد راهنما)
 
STUDENT
Maedeh Arastooie
مائده ارسطوئی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده مهندسی شیمی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1384
High pressure treatment is one of the most important methods in sterilization technology without using high temperature. High pressure technology is used for improving the reological properties of food too. one of the important advantages of high pressure treatment of food is enzymes inactivation without loss of nutrients and taste. The problem of high pressure equipment installation is one of the limitation of this technology, thus many reresearching have been carried out to solve this problem; for example use of supercritical fluids, especially supercritical CO 2 that cause to decrease the needed pressure level in treatment. Process modeling and simulation is needed in order to provide additional data in this research. Therefore the objective of this thesis was to study different models for this technology. Three mathematical models, Weibul, Log- logistic and Gampertz model, were solved with a numerical method to produce the survival curve of microorganism. For validate the models, data were compared with experimental data. The Log- logistic model produced best fit to all survival curves and the Weibul model was good but not as well as the Log- logistic and Gampertz model was the poorest. We tried to fit the Log-logestic model to the pressure cycling experiments but the result indicated that there is no compatibility between experimental and models data.
فناوری فشار بالا یکی از روش‌های بسیار مهم در نگهداری مواد غذایی بدون استفاده از حرارت و دمای بالا است. فشار بالا نه تنها برای نگهداری مواد غذایی، بلکه برای بهبود خواص رئولوژیکی و طعم مواد غذایی نیز به کار می رود. یکی از جنبه های مهم استفاده از فناوری فشار بالا غیرفعال شدن آنزیم‌ها بدون تخریب مواد مغذی و تغییر طعم مواد غذایی می‌باشد. از محدودیتهای کاربرد فناوری فشار بالا در سطح تجاری، مشکل فنی نصب لوله های مقاوم به فشار بسیار بالا است. البته پژوهشهای زیادی برای رفع این مشکل در حال انجام می باشد از جمله استفاده از سیالات فوق بحرانی که مؤثرترین آنها CO 2 فوق‌بحرانی می‌باشد که باعث کاهش فشار مورد نیاز در فرایند است. مدلسازی مناسب این فرایند یکی از زمینه‌های مورد نیاز در این زمینة پژوهشی می‌باشد که در این رساله سعی شده بخشی از این نیاز مرتفع گردد. در این راستا سه نوع مدل ریاضی وایبول، لوگ- لوگستیک و گامپرتز انتخاب گردید و معادلات دیفرانسیل مربوط به هر کدام به همراه معادلة تغییر فشار توسط یک روش عددی حل گردید تا منحنی غیرفعال شدن میکروبی بر حسب زمان به دست آید و به منظور تعیین اعتبار هر مدل نتایج پیش‌بینی شده با مقادیر آزمایشگاهی تطبیق داده شد. بر اساس این تطبیق مدل لوگ- لوگستیک دارای کمترین خطا در پیش‌بینی روند غیرفعال شدن می‌باشد و بعد از آن مدل وایبول رتبة دوم را دارد ولی مدل گامپرتز به کلی طرد می‌شود. استفاده از فشار سیکلی در مدل بررسی شد ولی نتایج آن با نتایج آزمایشگاهی مبنی بر مؤثر بودن فشار سیکلی در بهبود بازده فرایند مغایرت داشت.

ارتقاء امنیت وب با وف بومی