Skip to main content
SUPERVISOR
مصطفی یوسفی (استاد راهنما) داریوش عابدی (استاد مشاور) محمدآقا مرشد (استاد راهنما)
 
STUDENT
Omid Rostami
امید رستمی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده مهندسی نساجی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1386

TITLE

Study of Structure and Antibacterial Properties of PP/PE Biocomponent Fiber
The thermal properties, morphological structure and physical properties such as tenacity, elongation at break and crystallinity were investigated by Fourier Transform Infrared Spectroscopy(FTIR), W–angle X–ray Diffractometry (WAXS), Differential Scanning Calorimetry (DSC), Scanning Electron Microscopy (SEM) and Transmission Electron Microscopy (TEM) respectively. Also optical properties of fibers were studied by Reflection Spectrophotometer. Additionally other parameters such as cross section of fibers, distribution of nanoparticle in the spun fibers were also investigated. Antimicrobial tests were carried out using AATCC 100 test and ASTM E 2149–01 (shake flask) methods on the melt spun samples. The effect of parameters such as nanosilver content in the fibers, fibers fineness, percentage of the sheath of fibers on antibacterial properties of the sheath–core bicomponent fibers have been investigated. The results indicated that decreasing the percentage of sheath component of bicomponent fibers, increased the tenacity. Moreover increasing the amount of nano silver masterbactah, decreased the tenacity of the sheath–core bicomponent fibers slightly when compared pure fibers. The SEM and TEM results showed that the silver nanoparticles were not Agglomerated. The results of the DSC thermogram and X–ray diffraction indicated that the crystallinity of fibers decreases by increasing the amount of nanosilver. The results of antibacterial tests, show that the fibers with nano silver in sheath had excellent antibacterial properties even when silver content was very low.
از مهم ترین روش های استفاده نانوذرات نقره در نساجی اضافه نمودن آن بر روی منسوج در عملیات تکمیل کالای نساجی و یا افزودن نانوذرات نقره درحین فرایند تولید الیاف به محلول یا مذاب ریسندگی است. در این تحقیق الیاف دوجزئی پوسته مغزی پلی پروپیلن به عنوان مغزی و پلی اتیلن به عنوان پوسته تولید شد. این الیاف با دستگاه ذوب ریسی دو اکسترودره تولید شد. در حین تولید الیاف دوجزئی مستربچ حاوی نانوذرات نقره به پلیمر پوسته (پلی اتیلن) اضافه شد. با قرارگرفتن نانوذرات نقره در بخش خارجی و پوسته الیاف، سهولت تماس نانوذرات نقره با میکروارگانیسم هایی که به سطح منسوجات تولید شده از الیاف دوجزئی پوسته مغزیِ PP/PE حاوی نانوذرات نقره وارد می شوند بیشتر می شود. برای بررسی سطح مقطع الیاف دوجزیی از میکروسکوپ نوری، میکروسکوپ الکترونی روبشی و میکروسکوپ الکترونی عبوری استفاده شد. هم چنین تصاویر حاصل از میکروسکوپ الکترونی روبشی برای بررسی تجمع نانوذرات نقره به کار گرفته شد. تأثیر شرایط تولید از جمله نسبت کشش و درصد جز پوسته بر روی خواص فیزیکی الیاف بررسی شد. تأثیر میزان مستربچ حاوی نانوذرات نقره بر روی خواص حرارتی و ساختاری الیاف و هم چنین خواص فیزیکی از جمله تناسیتی، ازدیادطول تاحدپارگی الیاف بررسی شد. هم چنین توسط طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه و پراش اشعه ایکس و کالریمتر روبشی تفاضلی برخی دیگر از خواص الیاف به خصوص بلورینگی الیاف مورد بررسی قرار گرفت. هم چنین تأثیر غلظت نانوذرات نقره بر خواص نوری الیاف از جمله سفیدی به وسیله اسپکتوفتومتر انعکاسی اندازه گیری شد. آزمایشات ضدباکتری با دو روش test AATCC 100 و ASTM E 2149-01 (shake flask) بر روی نمونه ها انجام شد. تأثیر غلظت نانوذرات نقره، درصد پلیمر پوسته و ظرافت الیاف بر خواص ضدباکتری نمونه ها بررسی شد. نتایج نشان می دهد که با افزایش نسبت کشش و درصد جزء مغزی الیاف، تناسیتی الیاف افزایش یافته است. تصاویر سطح مقطع نشان می دهد که تجمع نانوذرات نقره در الیاف رخ نداده است. هم چنین با افزایش میزان نانوذرات نقره سفیدی الیاف کاهش می یابد. با افزایش میزان نانوذرات نقره کاهش نسبی تناسیتی و افزایش ازدیادطول الیاف اتفاق می افتد. نتایج حاصل از بررسی منحنی های پراش اشعه ایکس و کالریمتر روبشی تفاضلی، تبلور الیاف دوجزئی با افزایش نانوذرات نقره نسبت به نمونه فاقد نانوذرات نقره کاهش می یابد. نتایج ضدباکتری نمونه ها نشان می دهد که خاصیت ضدباکتری با افزایش غلظت نانوذرات نقره افزایش می یابد. هم چنین با قرارگرفتن نانوذرات نقره در پوسته الیاف، نمونه های تولید شده خاصیت ضدباکتری بالایی با حداقل مقدارنانوذرات نقره از خود نشان می دهند. با افزایش ظرافت الیاف نیز خاصیت ضدباکتری الیاف افزایش می یابد. این الیاف در تولید انواع منسوجات بی بافت از جمله ترموباندینگ کاربرد فراوانی دارد.

ارتقاء امنیت وب با وف بومی