Skip to main content
SUPERVISOR
Abbas Hemmat,Sayed farhad Mousavi,Behrouz Mostafazadehfard
عباس همت (استاد مشاور) سیدفرهاد موسوی (استاد راهنما) بهروز مصطفی زاده فرد (استاد راهنما)
 
STUDENT
Somayeh Yousefimoghadamshaikhani
سمیه یوسفی مقدم شیخانی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1384

TITLE

Effect of Puddling Intensity on Physical Properties of Three Dominant Soil Textures of Paddy Fields in Guilan Province
Puddling is the most common method of land preparation for lowland rice cultivation in Asian countries. Puddling has its advantages as well as disadvantages on soil physical conditions. The soil that is more susceptible to changes in structure is easy to puddle. Generally, farmers have a tendency to do a very fine puddling activity that actually may not be required. Moreover, puddling affects chemical and biological characteristics of soils. These changes may affect plant growth and rice yield. The purpose of this study was to assess the influence of various intensities of puddling on the soil physical properties in different paddy soils of Guilan province, north of Iran , under field and laboratory conditions. Experiments were conducted to measure the changes in soil water content, bulk density, water infiltration rate, soil water retention and the amount of water needed for puddling. Undisturbed soil samples were taken from 3 different soils (silty clay, clay loam and loam) with cylindrical samplers (diameter and height of 50 cm), with 3 replications. The soil samples were puddled by a laboratory apparatus with different intensities: P 0 (no puddling), P 1 (low puddling intensity), P 2 (medium puddling intensity) and P 3 (high puddling intensity). The results showed that the water content of the puddled layers decreased with an increase in settling time. During drying period, P 0 dried faster than P 1 , P 2 and P 3 . Generally, the loamy soil lost water faster than silty clay soil. Measurement of bulk density in 0-15 cm depth showed that P 1 caused bulk density of silty clay and clay loam soil to decrease 23.8 and 22.8%, respectively, while, it caused bulk density of loamy textured soil to increase 4.1%. Increasing puddling intensity caused an increase in soil bulk density. In all the three soils, bulk density increased from 2 to 144 hours after puddling. Soil bulk density also increased with depth. Puddling with low intensity reduced significantly the infiltration rate of water into the soil in loam, clay loam and silty clay textures. This reduction was 29.3, 32.4 and 36.0%, respectively, for silty clay, clay loam and loam soils. Increasing puddling intensity from P 1 to P 2 reduced percolation rate significantly but additional puddling did not reduce percolation rate significantly. Soil moisture characteristic curve of all three soils and for all puddling intensities showed that puddling increased the amount of water retained over the whole range of suctions. In addition, the increase in soil water retention due to puddling was greater for silty clay soil as compared to clay loam and loam textures. Increasing puddling intensity from P 1 to P 3 enhanced the am
پادلینگ (گل آب) یکی از روش های معمول آماده سازی اراضی شالیزاری در کشورهای آسیایی می باشد. پادلینگ بر شرایط فیزیکی خاک تأثیرات خوب و بد دارد. خاکی که ساختمان آن بیشتر مستعد تغییرات باشد راحت تر پادل می شود. به طور معمول کشاورزان تمایل به انجام پادل خیلی خوب دارند که ممکن است واقعاً مورد نیاز نباشد. علاوه بر این، پادلینگ خصوصیات شیمیایی و بیولوژیک خاک را نیز تحت تأثیر قرار می دهد که این تغییرات به نوبه خود بر رشد گیاه و تولید برنج مؤثرند. هدف از این طرح بررسی اثر شدت های مختلف پادلینگ بر خصوصیات فیزیکی انواع خاک های شالیزاری استان گیلان تحت شرایط آزمایشگاهی و صحرایی می باشد. برای اندازه گیری میزان تغییر در پارامترهای فیزیکی خاک در نتیجه پادلینگ آزمایش هایی در رابطه با مقدار آب خاک، چگالی حجمی خاک، سرعت نفوذ آب به خاک، نگهداشت آب خاک و مقدار آب مصرفی جهت گل آب نمودن انجام شد. از سه بافت خاک (رس سیلتی، لوم رسی و لوم) نمونه های دست نخورده با سیلندرهایی به قطر 50 و ارتفاع 50 سانتی متر در سه تکرار تهیه شد. نمونه ها توسط دستگاه آزمایشگاهی ساخته شده تحت تأثیر شدت های مختلف پادلینگ (P 0 : پادل نشده، P 1 : پادل با شدت کم، P 2 : پادل با شدت متوسط و P 3 : پادل با شدت زیاد) قرار گرفتند. نتایج این تحقیق نشان داد که مقدار آب لایه های پادل شده با افزایش زمان ته نشینی کاهش می یابد. همچنین مشاهده شد که شیب کاهشی منحنی های رطوبت وزنی در طول زمان، در تیمار پادل نشده (P 0 ) بیشتر از سه تیمار دیگر (P 1 تا P 3 ) است، که نشانگر سرعت بیشتر خشک شدن در این تیمار می باشد. در هر سه بافت خاک، روند این تغییرات تقریباً مشابه بود، اما در مجموع در بافت لوم رطوبت وزنی با سرعت بیشتری کاهش یافت، در حالی که سرعت کاهش رطوبت در بافت رس سیلتی تقریباً کند بود. اندازه گیری جرم مخصوص ظاهری خاک در عمق 15-0 سانتی متر نشان داد که با انجام عملیات پادلینگ با شدت کم، در بافت رس سیلتی و نیز لوم رسی، جرم مخصوص ظاهری خاک به ترتیب 8/23 و 8/22 درصد کاهش یافت. این در حالی است که در بافت لوم عملیات پادلینگ سبب شد جرم مخصوص ظاهری خاک 1/4 درصد افزایش یابد. در سایر تیمارهای شدت پادلینگ نیز تقریباً روند مشابهی مشاهده شد. افزایش درجه پادلینگ سبب افزایش چگالی حجمی خاک شد. همچنین در هر سه تیمار بافت خاک، گذشت زمان از لحظه اعمال سطوح پادلینگ تا 144 ساعت پس از آن، موجب افزایش در چگالی حجمی خاک گردید. چگالی حجمی خاک با عمق نیز افزایش یافت. انجام عملیات پادلینگ با شدت کم سبب شد سرعت نفوذ آب به خاک در بافت لوم، لوم رسی و رس سیلتی به طور معنی داری کاهش یابد. به عنوان مثال، پادل نمودن خاک با شدت کم، سرعت نفوذ آب به خاک را در بافت رس سیلتی، لوم رسی و لوم به ترتیب 3/29، 4/32 و 0/36 درصد کاهش داد. افزایش شدت پادلینگ از P 1 به P 2 نیز سرعت نفوذ آب به خاک را به طور معنی داری کاهش داد اما افزایش بیشتر شدت پادلینگ سبب کاهش معنی دار در سرعت نفوذ آب به خاک نشد. منحنی رطوبتی در هر سه تیمار بافت خاک و در تمامی سطوح پادلینگ بیانگر این بود که عملیات پادلینگ قابلیت نگهداشت آب خاک را در تمامی مکش ها افزایش می دهد. با افزایش شدت پادلینگ نیز افزایش در قابلیت نگهداشت آب خاک معنی دار بود. از

ارتقاء امنیت وب با وف بومی