Skip to main content
SUPERVISOR
Amirhossein Khoshgoftarmanesh,Mostafa Mobli
امیرحسین خوش گفتارمنش (استاد مشاور) مصطفی مبلی (استاد راهنما)
 
STUDENT
SAMEIEH BAKHSHAEE
سامیه بخشائی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1390

TITLE

Effects of Different Levels of Potassium and Calcium in Nutrient Solution on Vegetative Growth, Yield and Quality of Tomato in a Soilless Culture
One of the most important factor limiting the product of agricultural crops in the developing countries, is the poor soils. So the plant nutrition play an important role in crop yield. soilless culture was started from mid nineteen century use for the physiological processes and so applied from 1995 for commercial produc. hydroponic systems can be divided into two groups according to its media: liquid media and aggregate substrate. The second type is more common. The effects of different levels of potassium and calcium on vegetative growth, yield and quality of tomato cv. honey were studied in a completely randomized design experiment with 4 replications with mixed of sand (80%) and perlite hy; (20%) in a greenhouse hydroponic system in center of research soilless culture of Isfahan University of Technology. Treatments were including 9 Nutrient Solutions: control (complete Johnson solution) and modified Johnson solution with potassium levels of 140, 170, 200 and 260 mg/L with constant amount of Ca (160 mg/L), calcium levels of 100, 120, 140 and 180 mg/L with constant amount of K (230 mg/L). Water and nutrition requirements of the plants were supplied with a drip irrigation system (open system). Daily watering and feeding the plants for 12 hours initially and then every 60 minutes to every 45 minutes once, and each time took about a minute. During the experiment Vegetative characteristics, reproductive and analysis of elements nutrition were measured. plant tests at the end of experiment to measure the growth characteristics and analyze the element. Results showed that the greatest fresh weight of shoots was observed from 230K + 140Ca mg/L treatment similar to Johnson solution. The highest and lowest fresh weight of roots were observed from 230K + 140Ca mg/L and 140K + 160Ca mg/L, respectively. Also effect of different nutrient solutions on dry weight of roots was significant. Results showed that the greatest and lowest chlorophyll content was observed from of 230K + 180Ca and 230K + 100Ca, respectively. Also the effect of treatments on chlorophyll fluorescence, number of fruit per plant and yield was not significant, but highest and lowest fresh weight of fruits were observed from complete Johnson solution (230K + 160Ca mg/L) and 170k+ 160Ca mg/L treatment, respectively. Results showed that the effect of different nutrient solutions on dry matter and height of fruit was not significant but the effect of treatments on firmness, total soluble solid, vitamin C and titrable acidity showed significant. The greatest firmness was observed from 230K + 140Ca mg/L treatment. Results showed that with the increase level of potassium i nutrition solution, increased content of total soluble solid, vitamin C and titrable acidity in fruit was increased but increase level of calcium, reduced this parameters. K concentration in shoot and fruit increased with the increscent level of K in nutrient solutions, Also with the increscent level of Ca in nutrient solution, Ca concentration in shoot and fruit increased.
یکی از مهترین دلایل محدودیت تولید محصولات کشاورزی در کشور های در حال توسعه، حاصلخیز نبودن خاک ها است. بر همین اساس تغذیه گیاه، نقش بسیار مهم و قابل ملاحظه ای در عملکرد محصول دارد. کشت گیاهان در محیط های بدون خاک از اواسط قرن نوزدهم در سطح گسترده ای برای مطالعه فرایند های فیزیولوژیکی به کار گرفته شد و سپس از 1955 برای تولید تجاری بکار رفت. کشت بدون خاک از نظر محیط کشت به دو گروه کشت در بستر های مایع و کشت در بستر های دانه بندی شده تقسیم می شود. در کشت سبزیجات گلخانه ای اغلب از بستر های دانه بندی شده استفاده می شود که با محلول غذائی آبیاری می گردند. این آزمایش به منظور بررسی سطوح مختلف پتاسیم و کلسیم در محلول غذایی جانسون تغییر یافته بر رشد، عملکرد و کیفیت گوجه فرنگی رقم هانی در بستر ماسه 80? + پرلیت 20? (به صورت حجمی) انجام گردید. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با نه تیمار و 4 تکرار در مرکز پژوهشی کشت بدون خاک دانشگاه صنعتی اصفهان انجام شد. تیمارها شامل نه محلول غذایی: محلول جانسون کامل(160 میلی گرم در لیتر کلسیم، 230 میلی گرم در لیتر پتاسیم) بعنوان شاهد ومحلول غذایی جانسون تغییر یافته با سطوح مختلف پتاسیم 140، 170، 200 و260 میلی گرم درلیتر با کلسیم ثابت 160 میلی گرم در لیتر و سطوح مختلف کلسیم 100، 120، 140 و 180 میلی گرم در لیتر با پتاسیم ثابت 230 میلی گرم در لیتر بودند. در این پژوهش از محلول رسانی قطره ای در سیستم باز استفاده شد. آبیاری و تغذیه بوته ها روزانه و برای 12 ساعت که در ابتدا به فاصله هر 60 دقیقه و سپس به فاصله هر 45 دقیقه یکبار و هر نوبت به مدت یک دقیقه انجام گرفت. در طول آزمایش صفات رویشی و زایشی در گیاه اندازه گیری شد. در پایان آزمایش بوته های هر واحد آزمایشی برای اندازه گیری برخی صفات رویشی و تجزیه عناصر از گلدان ها خارج شدند. مقایسه میانگین ها نشان داد بیشترین وزن تر شاخساره در تیمار 230 پتاسیم + 140 میلی گرم در لیتر کلسیم دیده شد، که مشابه محلول جانسون بود. بیشترین و کمترین وزن تر ریشه به ترتیب در تیمارهای 230 پتاسیم + 140میلی گرم در لیتر کلسیم و 140 پتاسیم + 160 میلی گرم در لیتر کلسیم دیده شد. همچنین اثر تیمار های مختلف محلول غذایی بر وزن خشک ریشه معنی دار بود و با افزایش سطح پتاسیم در محلول غذایی به طور معنی داری افزایش یافت. بیشترین کلروفیل مربوط به تیمار 230 میلی گرم در لیتر پتاسیم +180 میلی گرم در لیتر کلسیم بود و کمترین میزان کلروفیل در تیمار230 میلی گرم در لیتر پتاسیم + 100میلی گرم در لیتر کلسیم مشاهده شد. تیمار های مختلف محلول غذایی تأثیر معنی داری بر کلروفیل فلورسانس و تعداد میوه و عملکرد در بوته نداشت، اما وزن تر میوه را متأثر نمود به طوری که بیشترین وزن تر هر میوه مربوط به تیمار جانسون کامل بود و کمترین وزن تر هر میوه مربوط به تیمار 170 میلی hy;گرم در لیتر پتاسیم + 160 میلی گرم در لیتر کلسیم بود. همچنین تیمار ها بر برخی از فاکتور های مربوط به صفات کیفی از جمله درصد ماده خشک میوه و طول میوه اثر معنی داری نداشتند اما بر میزان سفتی بافت، مواد جامد محلول، ویتامین ث و اسیدیته قابل تیتر اثر معنی دار گذاشتند. بیشترین سفتی بافت میوه در تیمار 230میلی گرم در لیتر پتاسیم + 140 میلی گرم در لیتر کلسیم بود. نتایج نشان داد با افزایش سطح پتاسیم در محلول غذایی میزان مواد جامد محلول، میزان ویتامین ث و اسیدیته قابل تیتراسیون میوه افزایش یافت ولی افزایش غلظت کلسیم باعث کاهش درصد مواد جامد محلول، میزان ویتامین ث و اسیدیته قابل تیتراسیون شد. غلظت پتاسیم در اندام هوایی و میوه با افزایش سطح پتاسیم در محلول غذایی به طور معنی داری افزایش یافت، همچنین با افزایش سطح کلسیم در محلول غذایی نیز غلظت کلسیم در اندام هوایی و میوه افزایش معنی داری نشان داد.

ارتقاء امنیت وب با وف بومی