Skip to main content
SUPERVISOR
سیروس قبادی (استاد راهنما) بهرام بانی نسب (استاد مشاور) ناصر بوذری (استاد مشاور) ناصر همدمی (استاد راهنما)
 
STUDENT
Sepideh Shirani rad
سپیده شیرانی راد

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1393

TITLE

Evaluating Some Local Sour Cherry Genotypes (Prunus cerasus L.) for Processing (Juice and Concentrate)
Sour cherries are rich in anthocyanins and have a relatively high antioxidant activity and potential health benefits in terms of prevention of many diseases, like, cancers and diabetes. Iran has one of the richest germphlasm resources as well as relatively wide variety of Cherry trees and Creases. Increasing quality of these trees is one of the goals in breading programs. The goals of this study are, (1)Get better understanding of indigenous genotype characteristic in production of fruit juice, (2) Evaluating differences between domestic and foreign commercial cultivars in terms of physico-chemical properties of cherry’s juice and concentrate, (3)Comparing changes in physico-chemical properties of cherry juice during processing.Also, a wide variation in fruit colour and sensory quality were observed within the studied genotypes. It was found that Iranian selections such as 5173, 2732,5201,5202,5209 5239 generally scored higher for desirable fruit characteristics across this range of parameters than existing commercial genotypes used as the control comparisons. Thus, they can be considered as promising genotypes for further evaluation in cherry breeding programmes, as well as being potentially useful for the cherry juice/concentrate industry. In second step, the effect of processing of sour cherry juices on some physico-chemical characters of 3 selected genotypes that were concentrated by vacuum evaporation (osmotic evaporation), was studied. . According the results, the control genotype was in better conditions than the indigenous genotypes. Results showed that osmotic evaporation causes slight differences in PH, whereas total phenolic compounds, titrable acidity, total solved solid and total anthocyanin content were increased during processing. A cluster dendrogram gave a clear separation between the Iranian sour cherries and commercial genotypes and showed existing synonymies and homonymies. Keywords : Sour cherry, Germplasm, Promising cultvars, Anthocyanin, Antioxidants, Phenolic compound, Cluster dendrogram.
میوه آلبالو ( Prunus cerasus L .) منبعی غنی از آنتوسیانین با ظرفیت آنتی اکسیدانی نسبتا بالا و خواص پیشگیرانه در بروز بسیاری از بیماری ها مانند انواع سرطان و دیابت می باشد. ایران دارای تنوع نسبتا بالایی از درختان آلبالو است و افزایش کیفیت میوه این درختان از اهداف به نژادی آن ها به حساب می آید. در راستای برنامه های به نژادی آلبالو، این پژوهش با هدف شناخت بهتر ویژگی های چند ژنوتیپ بومی از نظر تولید آب میوه انجام شد. خصوصیات فیزیکوشیمیایی آب میوه و کنسانتره ژنوتیپ ها در مقایسه با ارقام تجاری خارجی مورد بررسی قرار گرفت. به طور کلی، ژنوتیپ ها در 4 گروه از نظر عادت رشدی (نیمه افراشته، افراشته، روبه پایین و گسترده) قرار داشتند. نتایج مطالعات پومولوژی نشان داد که مابین ژنوتیپ های مورد مطالعه از نظر خصوصیات فیزیکوشیمیایی مانند وزن میوه (FW) (??/??-??/? گرم)، pH (??/?-??/?)، مواد جامد محلول (TSS) (??/??-??/?? درجه بریکس)، اسیدیته قابل تیتر (TA) (??/?-??/? درصد مالیک اسید)، آنتوسیانین کل (TAC) (?/???-?/?? میلی گرم cy-3-gly در لیتر)، ظرفیت آنتی اکسیدانی کل (TAA) (62/95-55/75%)، ترکیبات فنولی کل (TPC)(??/???-??/?? میلی گرم GAE در لیتر)، ویتامین C(AA) (????/?-????/? میلی گرم آسکوربیک اسید)، دانسیته (D) (??/?-??/? نیوتن بر میلی متر) و اسیدهای آلی (5385/240-38/1099 گرم در میلی لیتر اسید مالیک و 54488/99-73216/10 گرم در میلی لیتر اسیدسیتریک) اختلاف معنی داری ( P? 0.05 ) وجود دارد. علاوه براین، بین رنگ (میوه hy;ی تازه و آب میوه ) و خصوصیات حسی میوه ها، گستره تنوع وسیعی مشاهده شد. براساس این نتایج از بین ژنوتیپ های ایرانی انتخاب شده، ژنوتیپ های ????، ????، ????، ????، ???? و ???? نسبت به رقم شاهد (اردی جوبیلیوم-????) از نظر فاکتورهای اندازه گیری شده در شرایط برتری قرار داشتند. بنابراین ژنوتیپ های یاد شده خصوصیات فیزیکوشیمیایی و کیفی بهتری داشتند و می توانند در برنامه های تکمیلی به نژادی استفاده شوند، علاوه براین می توان از آنها در صنایع تولید آب میوه و کنسانتره نیز استفاده کرد. در ادامه برای ارزیابی اثر فرآوری بر خصوصیات فیزیکوشیمایی آب میوه ها، ? ژنوتیپ انتخاب شده و توسط فرایند تبخیر در خلا (osmotic evaporation) به کنسانتره تبدیل شدند. نمونه ها براساس pH(??/?-??/?)، اسیدیته قابل تیتر (TA)(??/?-??/? درصد مالیک اسید)، مواد جامد محلول (TSS)(?/??-?/?? درجه بریکس)، ترکیبات فنولی کل (TPC)(???-??? میلی گرم GAE در لیتر)، آنتوسیانین کل (TAC)(???-??? میلی گرم cy-3-gly در لیتر) و رنگ طبقه بندی شدند. طبق نتایج؛ ژنوتیپ شاهد در شرایط بهتری نسبت به ژنوتیپ های بومی قرار دارد. مشاهدات مبتنی بر اختلاف خیلی کم pH کنسانتره نسبت به آب میوه بود درحالیکه ترکیبات فنولی کل، اسیدیته قابل تیتر، میزان مواد جامد محلول و آنتوسیانین کل طی تغلیظ افزایش یافتند. تجزیه خوشه ای نیز براساس این خصوصیات، ژنوتیپ ها را در دو گروه قرار داد که در آن برخی ژنوتیپ های بومی ایران جدا از ارقام خارجی قرار گرفتند. کلمات کلیدی: آلبالو، ژرم پلاسم، ژنوتیپ های امیدبخش، آنتوسیانین ها، آنتی اکسیدان، ترکیبات فنولیکی، تجزیه خوشه ای.

ارتقاء امنیت وب با وف بومی