Skip to main content
SUPERVISOR
Ali Nikbakht,Bahram Baninasab,Nematola Etemadi shalamzari,Mohammad Mehdi Majedi
علی نیک بخت (استاد راهنما) بهرام بانی نسب (استاد مشاور) نعمت اله اعتمادی شلمزاری (استاد راهنما) محمد مهدی مجیدی (استاد مشاور)
 
STUDENT
BATOOL YAZDANI NAJAF ABADI
بتول یزدانی نجف آبادی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1387

TITLE

The Effect of Different Concentrations of Humic and Fulvic Acid on Quantitative and Qualitative Characteristics of Gerbera Jamesonii
Gerbera ( Gerbera Jamesonii L.) is presently a major cut flower crop in the world. Decreasing gerbera quality is a major problem especially in winter and in appropriate greenhouse conditions. Greenhouse growers typically use high nutrient concentrations in attempt to maximize crop yield and quality especially to decrease bent neck incidence but there are environmental concerns associated with increased fertilizer application with continuous growth of the horticultural industry. The use of humic substances (HS) as a promising natural resource could increase, or at least maintain, production quality of ornamental plants with reduced fertilizer inputs. Humic substances (HS), include two main fractions, humic acids and fulvic acids and are the most important components of nonliving soil organic matter. They are produced by the decay of organic materials. In the present study we tested whether the addition of humic substances (humic acid and fulvic acid) to nutrient solution improve crop yield, quality and postharvest life of gerbera. The effect of six concentrations of humic substances (humic (HA) and fulvic acid (FA)) were examined on growth and postharvest life of gerbera cv. “Lourdes” at Isfahan university of technology, Iran. Plants were grown in 90- 6 L pots containing a mixture of straight with peat moss, perlite and lica (6:3:1). Three replications per treatment were involved in a randomized complete block design. The pots were irrigated from upper part with nutrient solution. HA and FA applied to solutions in six combinations including control, 80 mg/l HA + 20 mg/l FA, 60 mg/l HA + 40 mg/l FA, 40 mg/l HA + 60 mg/l FA, 100 mg/l FA and 50 mg/l FA. Number, fresh weight of flowers, head diameter and length of scapes were taken from the flower production in 9- month period. For postharvest experiment uniform flowers were kept in 500 mL distilled water at 26±2°C, 60 ± 5% relative humidity, and 16/8 h photoperiod. Every three day flowers were weighted while renewing water. The flower bending incidence (bending of capitulum over 90°) and vase life (vase life terminated by bending or petal wilting) were recorded daily on 12 flowers per treatment. At the end of experiment fresh and dry weight of shoot and root, diameter, number and length of roots were recorded. The concentration of total nitrogen of leave and calcium, iron and zinc of the leaves and scapes were determined. Data were analyzed by the LSD comparisons of means using procedure within the SAS statistical system Although HA and FA application did not significantly improve flower weight, scape length and fresh and dry weight of shoot but they enhance yield (number of harvested flower per plant), flower diameter, flower vase life and number, fresh and dry weight of roots. Yield and root growth increased at 50 mg/l FA incorporated into the solution. The results showed that 50 mg/l FA was the most effective treatment and
ژربرا یکی از مهمترین گل های شاخه بریده جهان محسوب می شودکه هر روز تولید آن افزایش می یابد. یکی از مشکلات عمده در پرورش ژربرای شاخه بریده،کاهش محصول و کیفیت گل و نقصان عمر پس از برداشت به خصوص در فصل زمستان و در شرایط گلخانه های غیر استاندارد می باشد. تولیدکنندگان گل ژربرا معمولاً برای افزایش محصول و کیفیت گل و افزایش عمر پس از برداشت و به ویژه کاهش میزان خمش گردن گل ها از غلظت های بالای محلول های غذایی استفاده می کنند اما با توسعه روزافزون صنعت گلکاری و افزایش استفاده از کودها، این کار مشکلات زیست محیطی را به همراه خواهد داشت. براین اساس، با استفاده از مواد هوموسی که به عنوان ترکیبات فعال طبیعی شناخته می شوند، می توانند کیفیت گیاهان زینتی را بهبود بخشند و مصرف کودها را کاهش دهند. در مطالعه ی حاضر، افزودن مواد هوموسی (فولویک و هومیک اسید) به محلول غذایی به منظور بهبود کیفیت و عمر پس از برداشت ژربرا رقم"لوردس" و افزایش محصول گل، در دانشگاه صنعتی اصفهان مورد آزمایش قرار گرفت. در این آزمایش شش تیمار مختلف هومیک و فولویک اسید به ترتیب شامل شاهد (محلول غذایی خالص بدون اسیدهای آلی)، 80 میلی گرم در لیتر هومیک اسید + 20 میلی گرم در لیتر فولویک اسید، 60 میلی گرم در لیتر هومیک اسید + 40 میلی گرم در لیتر فولویک اسید، 40 میلی گرم در لیتر هومیک اسید + 60 میلی گرم در لیتر فولویک اسید، 100 میلی گرم در لیتر فولویک اسید و 50 میلی گرم در لیتر فولویک اسید در ترکیب با محلول غذایی استفاده شد. تعداد، وزن تر، قطر و طول دمگل گل های برداشت شده در طی 9 ماه آزمایش ثبت شد. در پایان آزمایش وزن تر و خشک شاخساره و ریشه، قطر، تعداد، سطح و طول ریشه ها اندازه گیری شد. غلظت نیتروژن کل برگ و کلسیم، روی و آهن برگ و دمگل نیز تعیین گردید. برای انجام آزمایش پس از برداشت، گل ها در 500 میلی لیتر آب مقطر و در دمای 2±26 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی5±60 درصد و دوره نوری 16 ساعته نگهداری شدند. میزان خمش گردن گل (خم شدن گل آذین بیش از 90 درجه) و عمر گلدانی( پایان آن به صورت خمش گردن و یا پیر شدن گلبرگ ها و ریزش آن ها در نظر گرفته شد)، هر روز برای 12 گل هر تیمار گزارش شد. نتایج بدست آمده نشان داد که استفاده از غلظت های مختلف هومیک و فولویک اسید تأثیری بر وزن گل، طول دمگل و وزن تر و خشک شاخساره نداشت اما باعث افزایش تعداد، قطر و عمر گلدانی گل، تعداد، سطح و وزن تر و خشک ریشه ها شد. تیمار 50 میلی گرم بر لیتر فولویک اسید، رشد ریشه و میزان محصول را افزایش داد. همچنین نتایج نشان داد که تیمار 50 میلی گرم بر لیتر فولویک اسید موثرترین تیمار بر بهبود رشد و کیفیت گل ها است. این تیمار عمر گلدانی گل ها را به مدت 8 روز نسبت به شاهد افزایش داد. همچنین باعث به تأخیر انداختن خمش گردن در گل های برداشت شده گردید. از سوی دیگر تمامی تیمارهای فولویک و هومیک اسید توانستند میزان ازدست دهی آب در گل ها پس از 6 و 12 روز از زمان برداشت را در مقایسه با شاهد کاهش دهند. غلظت نیتروژن کل برگ ها نیز با تیمارهای فولویک و هومیک اسید افزایش یافت. این تیمارها همچنین غلظت کلسیم، روی و آهن برگ و دمگل را افزایش دادند. البته تیمارهای 100 میلی گرم در لیتر فولویک اسید و 60 میلی گرم در لیتر هومیک اسید + 40 میلی گرم در لیتر فولویک اسید، باعث کاهش غلظت کلسیم برگ و آهن دمگل شدند.

ارتقاء امنیت وب با وف بومی