Skip to main content
SUPERVISOR
Hossein Izadan,Nematola Etemadi shalamzari,M.Hossein Ehtemam,Ali Nikbakht
حسین ایزدان (استاد مشاور) نعمت اله اعتمادی شلمزاری (استاد راهنما) محمدحسین اهتمام (استاد مشاور) علی نیک بخت (استاد راهنما)
 
STUDENT
Safoora Behnamnia
صفورا بهنام نیا

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1394

TITLE

Optimizing the factors affecting dyeing quality of cut chrysanthemum and carnation flowers
Chrysanthemum ( Chrysanthemum× morifolium Ramat) from Asterveae family and carnation ( Dianthus caryophyllus L.) from Caryophyllaceae family are ameng. Production of high quality cut flowers is very important. Therefore, number of flower, flower color, diameter of flower and postharvest life of cut flower are of areaf importance. In marketing important cut flowers, beauty of some bright flowers that are in second rank sales in terms of marketability or have mild wilting, can be maximized by dying. Due to poor tonality of chrysanthemum, measures must be taken to improve dye absorption. In this study, optimization of flower tonality tests was done in order to evaluat the dye effect on qualitative properties and vase life of these two flowers. At each stage of treatment, the best treatment was selected and used at the next stage. This experiment was canducted as factorial based on a completely randomized design and traits of Intensity of flower tonality, Percentage including of flower tonality and the uniformity of absorbed dye were assessed and analyzed by SAS software and Matlab. During pretreatment, a drop of dye was placed on chromatography paper and silica gel and papers were placed in distilled water and extracts of flower stems and dye uptake were which checked. Then prepared flowers recoverd 24-hours water stress, than moved t screen the dye concentrations were in a wide spectrum (200-7100ppm) dye and two isotonic acidic and neutral pH. In next stage, two type of dye (edible and industrial) were. The results showed that the best edible dyestuff were Erythrosine and brilliant Blue. At the next step, powdery, liquid and gelatinous edible dye with the active surface substance (dishwashing liquid) were applied in cut flowers. The soluthions effect of cutting end of the stem based on diagonal and flat cut of the end of stem and longitudinal cut and scratching the skin surface of stem were examined. Then the effect of leaves and not bearing leaves being stem were assessed. From this step of experiments, in addition to visual examining the data (panel test), they were examined by reflectometer spectrophotometer, too. Microscopic observations showed that uptake of dye is done by simple diffusion in to parenchyma cells and type of xylems and their thickness affect the absorption and traort and release of the dye. The effect of light and darkness on flowers were investigated and also the effect of dye temperature (30,40, 50 ? C and refrigerator temperature) was assessed. Finally, the effect of ambient temperature (25 ? C) and residence time in dye solution (24 and 48 hours) were examined. In the final experiment, UV-B radiation was applied to examine the uniformity and increasing the color of the flowers. I the second part of experiments, the effect of flower tonality on Vase life including water loss, flower weight loss, vase life and measuring Ethylene was examined by Gaseous Chromatography(GC). The results showed that, Brilliant blue in concentration range of 3200-6400 with pH 5.5 to 7 and 25 ? C were suitable for tonality of chrysanthemum and carnation. Cutting end of the stem based on diagonal and flat cut of end of stem and longitudinal cutting of 10 cm of flower stem and holding two end leaf and scratching the skin surface of stem improved tonality of both species. The effect of flower tonality treatment on vase life showed that in chrysanthemum, flower tonality did not negativly affect vase life, but in carnation, tonality in pH5.5 of dye reduced vase life compared to the controls. Keywords : Chrysanthemum, Carnation, Dye, Stem cut, Leaf, Temperature, Light and darkness, Postharvest life, Gas Chromatography, Ethylene
گل داوودی با نام علمی Chrysanthemum× morifolium Ramat یکی از گیاهان خانواده‌ی کلاپرک‌سانان و گل میخک با نام علمی Dianthus caryophyllus L. ازگل‌های خانواده‌ی میخک‌سانان است. تولید گل‌های شاخه بریده‌ی با کیفیت دارای اهمیّت ویژه‌ای است. بنابراین تعداد گل، رنگ گل، قطر گل و عمر پس از برداشت گل شاخه بریده بسیار مورد توجه است. برخی از گل‌های روشن و یا گل‌هایی که دچار پژمردگی خفیف هستند، در بازاریابی فروش گل از نظر بازارپسندی، در درجه دوّم فروش قرار می‌گیرند، می‌توان آن‌ها را با انجام رنگ‌آمیزی به حداکثر زیبایی رساند و امکان فروش و قیمت را افزایش داد. لذا چون گل داوودی رنگ‌پذیری ضعیفی دارد، لازم است تمهیداتی برای، صعود و جذب بهتر رنگ آن اندیشید. در این پژوهش به منظور ارزیابی اثررنگزا بر خصوصیات کیفی و عمر گلجایی گل داوودی و میخک به عنوان گل شاهد، آزمایش‌های متعدد بهینه‌سازی رنگ‌پذیری گل‌ها انجام شد. در هر مرحله از اعمال تیمارها، بهترین تیمار حاصل شده، انتخاب و در مرحله‌ی بعدی مورد استفاده قرار گرفت. در تمامی بررسی‌ها، آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه‌ی طرح کاملاً تصادفی بود و صفات شدت و درصد رنگ‌پذیری و میزان یکنواختی رنگ جذب شده بررسی و با تحلیل آماری توسط نرم‌افزار SAS و Matlab انجام پذیرفت. در پیش آزمایش قطره‌ای از هر رنگ بر روی کاغذ کروماتوگرافی و سیلیکاژل قرار داده شد و کاغذها درون آب مقطر و عصاره‌ی ساقه‌ی گل‌ها قرار گرفت و میزان صعود هر رنگ بررسی شد. سپس با تهیه‌ی گل‌ها و اعمال تنش آبی24 ساعته، تیمارغربالگری غلظت‌های رنگ در طیف گسترده‌ی(200تا 7100 پی‌پی‌ام (از ماده رنگزا و دو pH ایزوتونیک اسیدی و خنثی اعمال شد. در مرحله‌ی بعدی نوع ماده رنگزا (خوراکی و صنعتی) مورد ارزیابی قرار گرفت، که بهترین نوع رنگزای خوراکی، دو رنگ اریتروسین و برلیانت بلو بودند. حالت فیزیکی ماده‌ی رنگزای خوراکی (پودری، مایع و ژله‌ای) با ماده‌ی سطح‌فعّال (مایع ظرفشویی) در مرحله‌ی بعدی بررسی‌ها مورد استفاده قرار گرفتند. تیمار اثر برش انتهای ساقه بصورت برش مورب و یا صاف انتهای ساقه و برش طولی و خراش‌دهی سطح پوست ساقه بررسی و سپس اثر برگ‌دار و بدون برگ بودن ساقه گل به‌عنوان تیمار، بررسی شد. از این مرحله‌ی آزمایش به بعد، داده‌ها، علاوه بر بررسی چشمی (تست پنل)، با دستگاه اسپکتروفومترانعکاسی مورد آزمایش قرار گرفت و بررسی مکانیسم اولیه‌ی جذب رنگ توسط آوندهای چوبی و انتقال رنگ در ساختار آناتومی ساقه با توجه به تیمارهای اعمال شده، در مشاهدات میکروسکوپی نشان داد صعود محلول رنگزا از راه انتشار ساده درون سلول‌های پارانشیم صورت می‌گیرد و همچنین نوع آوندهای چوبی و ضخامت آن‌ها در میزان جذب، انتقال و انتشار ماده‌ی رنگزا، اثر دارد. اثر نور و تاریکی بر گل‌ها در مرحله‌ی بعدی بررسی شد و سپس اثر دمای محلول رنگزا (50،40،30 درجه‌ی سلسیوس و دمای سردخانه) اعمال گردید. در نهایت اثر دمای محیط (25 درجه‌ی سلسیوس) و مدت زمان قرارگیری در محلول رنگزا (24 و 48 ساعت) بررسی شد. در مرحله‌ی پایانی بررسی‌هاکه غربالگری تیمارها از ابتدا تا کنون صورت گرفته بود، تابش اشعه‌ی UV-B برای بررسی یکنواختی و افزایش رنگ‌پذیری گل‌ها انجام شد. در بخش دوم آزمایش اثر رنگ‌پذیری گل‌ها بر عمر گلجایی آن‌ها شامل آب از دست‌دهی، کاهش وزن گل، عمر گلجایی گل و اندازه گیری اتیلن با روش کروماتوگرافی گازی بر روی گل‌ها صورت پذیرفت. نتایج نشان داد که به طور کلی جهت رنگ‌پذیری گل داوودی و میخک استفاده از رنگزای بریلیانت بلو با در محدوده‌ی غلظت 3200 تا 6400 میکرولیتر در لیتر با pH 5/5 تا 7 و دمای 25 درجه‌ی سلسیوس مناسب این تیمارها است. همچنین اعمال تیمار خراش‌دهی با برش انتهایی مورب و برش‌طولی 10 سانتی‌متری ساقه‌ی گل و نگهداری دو برگ انتهایی ساقه‌ی گل سبب بهبود رنگ‌پذیری در هر دو گونه‌ی گل شاخه بریده گردید. تأثیر تیمار رنگ‌پذیری بر عمر گلجایی نشان داد که در گل داوودی رنگ‌پذیری گل تأثیر منفی بر عمر گلجایی نشان نداد در حالی‌که در گل میخک رنگ‌پذیری در pHهای 5/5 محلول رنگزا سبب کاهش عمر گلجایی نسبت به شاهد گردید. کلمات کلیدی: گل داوودی، گل میخک، ماده‌ی رنگزا، جذب، برش ساقه، برگ، دما، نور و تاریکی، عمر پس از برداشت، اتیلن، کروماتوگرافی گازی

ارتقاء امنیت وب با وف بومی