Skip to main content
SUPERVISOR
Hamid reza Rahmani,Masoud Alikhani,Mahdi Mohammadalipour,Gholam-Reza Ghorbani
حمیدرضا رحمانی (استاد راهنما) مسعود علیخانی (استاد مشاور) مهدی محمدعلی پور (استاد مشاور) غلامرضا قربانی خراجی (استاد راهنما)
 
STUDENT
Morteza Hosseini Ghaffari
مرتضی حسینی غفاری

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1383

TITLE

Influence of Two methods of drying off cows on intramammary infection rate in Holstein cows given short dry period
A study was conducted in order to determine the effect of drying off methods intermittent vs. abrupt on intramammary infection rate in multiparous Holstein cows with short dry period. Twenty late lactation dairy cows were dried off approximately 4 wk prior to expected calving time. Treatments were arranged in a completely randomized design with 2 treatments and 10 Replicates. Dry period lengths were 30±3d. The two drying off methods, abrupt (AD) or intermittent (ID), were used in this study. In intermittent milk cessation treatment, cows were dried off in following manner. Afternoon milkings were terminated 7d to 3d prior to drying off, and both noon and afternoon milking were ceased 3d to 0d prior to drying off. Milk samples were collected from front and rear quarters at 7d to 3d prior to drying off, at drying off, 14d, 7d prior to calving, at calving, and 7d post calving. Milk yield at drying off day was recorded. Drying off methods had no significant effect on milk fat, protein, lactose percentages or pH. Colostrum protein in ID method was significantly lower than AD method ( P 0.02). Lactoferrin concentrations increased markedly as involution progressed and was higher in mammary secretions from ID method ( P 0.05). Somatic cell count was significantly lower in ID group compared to AD group ( P 0.04). No significant difference was observed in total bacteria between two methods. There was positive correlation between Somatic cell count and total bacteria ( r =0.352, P 0.01). The rear quarters had significantly higher total bacteria than the front quarters ( P 0.01). Results indicated that ID method might be better for cows given short dry period even with low milk production.
هدف از این پژوهش بررسی اثر دو روش خشک‌کردن بر میزان عفونت درون پستانی درگاوهای با دوره خشکی کوتاه بود. به ‌این منظور از 18 رأس گاو شیری نژاد هلشتاین استفاده شد. این آزمایش در قالب طرح کامل تصادفی با 2 تیمار و 9 تکرار طراحی و اجرا شد. طول دوره‌ی خشکی تیمارها 3 ± 30 روز بود. گاو‌ها به‌صورت تصادفی با یکی از دو روش ناگهانی و تدریجی خشک شدند. روش خشک‌کردن تدریجی به این صورت بود که، نوبت دوشش عصر از یک هفته قبل از خشک‌کردن تا 3 روز قبل از خشک‌کردن و نوبت دوشش ظهر و عصر از 3 روز قبل از خشک‌کردن تا روز خشک‌کردن حذف گردید. در روش ناگهانی از 30 روز قبل از زایمان به طور ناگهانی دوشش قطع می‌گردد. نمونه گیری از ترشحات پستانی دام ها 7 و 3 روز قبل از خشک‌کردن، روز خشک‌کردن، 2 و 1 هفته قبل از زایش، زایش و یک هفته پس از زایش صورت گرفت. درصد چربی، پروتئین، لاکتوز، شمار سلول های سوماتیک و تعداد کل باکتری‌های شیر اندازه گیری ‌شد. نمونه‌های شیر کارتیه‌های جلو و عقب جداگانه گرفته و آنالیز شدند. بین دو روش خشک‌کردن تدریجی و ناگهانی درگاوهای با دوره خشکی کوتاه از لحاظ درصد چربی، پروتئین، لاکتوز و pH شیر تفاوت معنی داری وجود نداشت. همچنین تفاوت معنی‌داری بین دو روش خشک‌کردن از لحاظ میزان درصد چربی، لاکتوز و pH شیر در 7 و3 روز قبل از خشک‌کردن، روز خشک‌کردن، روز زایش و یک هفته پس از زایش مشاهده نشد. ولی درصد پروتئین آغوز گاوهایی که به روش تدریجی خشک شده بودند به طور معنی‌داری پایین‌تر از روش ناگهانی بود (01/0 P ). تفاوت معنی داری بین دو روش خشک‌کردن از لحاظ میانگین غلظت لاکتوفرین وجود داشت (05/0 P ). غلظت لاکتوفرین در ترشحات پستانی، 2 و 1 هفته قبل از زایش به طور معنی‌داری درگاوهای که به روش تدریجی خشک شده بودند بالاتر از روش ناگهانی بود (01/0 P ). تفاوت معنی داری بین دو روش خشک‌کردن از لحاظ میانگین کل باکتری‌های شیر وجود نداشت. شمار سلول‌های سوماتیک شیر، به طور معنی‌داری درگاوهای که به روش ناگهانی خشک شده بودند، بالاتر از روش تدریجی بود (05/0 P ). در این مطالعه همبستگی مثبتی بین کل باکتری‌های شیر با شمار سلول‌های سوماتیک مشاهده شد; P 0.001) 352/0=( r . هیچ تفاوت معنی داری بین دو روش خشک کردن ناگهانی و تدریجی از لحاظ میانگین غلظت لاکتوفرین، شمار سلول‌های سوماتیک، درصد لاکتوز، چربی، پروتئین و pH شیر و آغوز بین کارتیه‌های جلو و عقب وجود نداشت. میزان کل باکتری‌های شیر در کارتیه‌های ‌عقب به طور معنی‌داری نسبت به کارتیه‌های جلو بیشتر بود (01/0 P ). با توجه به بالا بودن غلظت لاکتوفرین در ترشحات پستانی گاوهای که به روش تدریجی خشک شدند و به دلیل فعالیت ضد باکتریایی لاکتوفرین علیه پاتوژن‌های مولد ورم‌پستان، توصیه می‌شود که گاوهای با دوره خشکی کوتاه به روش تدریجی خشک شوند حتی در گاوهایی که کمتر از 10 کیلوگرم شیر در هنگام خشک‌کردن تولید می‌کنند.

ارتقاء امنیت وب با وف بومی