Skip to main content
SUPERVISOR
Sayedamirhossein Mahdavi,Mohammad Khorvash,Gholam-Reza Ghorbani
سیدامیرحسین مهدوی (استاد مشاور) محمد خوروش (استاد راهنما) غلامرضا قربانی خراجی (استاد مشاور)
 
STUDENT
ABOALFAZL EBNEALI
ابوالفضل ابن علی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1390

TITLE

Effects of forage source and forage offering method on performance, rumen fermentation, blood metabolites, nutrient digestibility and nutritional behavior of Holstein dairy calves
The present study was conducted to determine the effects of forage source (alfalfa hay or corn silage) and forage offering method for alfalfa hay (total mixed ration or free choice provison) on starter intake, average daily gain (ADG), feed efficiency, nutriant digestability, rumen fermentation and nutritional behavior of Holstein dairy calves. For this purpose, fifty six Holstein dairy calves (8 females and 6 males per treatment ) were used in a completely randomized design. At d 3 of age, calves were randomly allocated to one of the four treatments consisting of: control (CTR, starter without alfalfa); total mixed ration with 10 % alfalfa hay (TM-AH); (total mixed ration with 10 % corn silage (TM-CS); free choice alfalfa (AH-F). All calves were weaned at d 56. All diets were formulated to be isoenergetic and isonitrogenous according to the Cornell Net Carbohydrate and Protein System version 5.1. Statistical analyses were performed using PROC MIXED in SAS. Results of the present study indicated that daily starter intak in calves fed with corn silage was higher ( P 0/01 ) in comparison to other groups during the pre-weaning, post-weaning and entire periods. Average daily gain did not differ among treatment during the pre-weaning, post-weaning and entire trial. There were significant differences among treatments for feed efficiency during the pre-weaning ( P 0/04 ), post-weaning( P 0/004 ) periods however; there were significant differences among treatments over the entire trail (P 0/016) . Dry matter digestability was lower for TM-CS calves compared with other groups during the pre-weaning( P 0/03 ). There were no significant differences for rumen fermentation parameters among treatments. The ruminal concentration of N-NH3 decreased over time and calves recieved CTR diet had higher ( P 0.01 ) ruminal concentration for N-NH3 than calves fed forage treatment at week 7. In general results of the present study indicate that forage feeding and free-choice provision of alfalfa hay improves intake and performance of dsiry calves without impairing digestibilities nutrients. Kay word: dairy calves, alfalfa, corn silage, digestibilities, free-choice provision of feed
تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر روش ارائه علوفه و همچنین مقایسه منابع علوفه (منابع شاخصی از لگوم و گراس) بر عملکرد، قابلیت هضم، تخمیر شکمبه‌ای، رفتار خوراک و متابولیت‌های خونی گوساله‌های شیرخوار در غالب یک طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار (14 تکرار در هر تیمار) انجام گردید. تیمارها بترتیب شامل: 1) گروه شاهد (بدون علوفه)، 2) یونجه بصورت کاملا مخلوط، 3) سیلاژ ذرت بصورت کاملا مخلوط و 4) یونجه با دسترسی آزاد (ارائه جداگانه) بودند. پس از تولد گوساله‌ها با مقدار کافی آغوز تغدیه شدند و در جایگاه انفرادی قرار گرفتند. شیرگیری در 56 روزگی انجام شد. طول دوره آزمایش 70 روز بود. وزن کشی گوساله‌ها و اندازه‌گیری مصرف خوراک بصورت هفتگی انجام شد. نتایج این مطالعه نشان می دهد که مصرف خوراک در هر سه دوره قبل و بعد از شیرگیری و در کل دوره بطور معنی داری تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت(01/0P ) و گروه شاهد در هر سه دوره آزمایش تفاوتی معنی دار نسبت به تیمارهای حاوی علوفه داشت. در ارتباط با مصرف خوراک، تیمار یونجه بصورت کاملا مخلوط تفاوت معنی داری را با تیمار یونجه با دسترس آزاد در هیچ یک از دوره‌ها نداشت. میانگین افزایش وزن روزانه در دوره‌های قبل از شیرگیری، بعد از شیرگیری و در کل دوره بین تیمارهای آزمایشی اختلاف معنی داری نداشت. و تنها در دوره قبل از شیرگیری تمایل به معنی داری داشت. بازده تبدیل خوراک در هر سه دوره قبل و بعد از شیرگیری و کل دوره بطور معنی داری تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت و تیمارهای حاوی علوفه در مقایسه با گروه شاهد کمترین بازده خوراک در بعد از شیرگیری را به خود اختصاص دادند. بطوریکه تفاوت تیمار علوفه یونجه بصورت کاملا مخلوط با سه تیمار دیگر در هر سه دوره از آزمایش معنی دار نبود. قابلیت هضم ماده خشک در قبل از شیرگیری تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت(05/0P ) و تیمار سیلاژ ذرت بصورت کاملا مخلوط کمترین قابلیت هضم ماده خشک را در بین تیمارها داشت.گوساله‌های تغذیه شده با علوفه pH شکمبه‌ای بالاتری در مقایسه با گروه شاهد در دوره های قبل و بعد از شیرگیری داشتند. غلظت کل اسیدهای چرب فرار همسو با سن گوساله‌های شیرخوار افزایش یافت، هر چند در دوره قبل از شیرگیری اختلاف معنی داری بین تیمارهای آزمایشی وجود نداشت اما در دوره بعد از شیرگیری غلظت کل اسیدهای چرب فرار درگروه شاهد در مقایسه با گروه با دسترسی آزاد پایین تر بود. غلظت گلوکز خون با افزایش سن گوساله‌ها کاهش یافت همچنین ازت اوره‌ای خون قبل از شیرگیری تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت(01/0P ) و میزان آن در تیمار سیلاژ ذرت بصورت کاملا مخلوط در قبل از شیرگیری بالاترین بود. تیمارهای حاوی علوفه بطور معنی‌داری مدت زمان نشخوار کردن را در مقایسه با گروه شاهد افزایش دادند همچنین کاهش معنی دار رفتارهای غیر تغذیه‌ای گروه‌های دریافت کننده علوفه در مقایسه با گروه شاهد مشاهده گردید. غلظت ازت آمونیاکی مایع شکمبه در گوساله‌های گروه شاهد در مقایسه با گروه های دریافت کننده علوفه بالاتر بود(01/0P ). بطور کلی نتایج این مطالعه نشان می دهد که حضور علوفه در خوراک آغازین و در اختیار قرار دادن علوفه با دسترس آزاد می‌تواند بدون تاثیر منفی بر عملکرد، موجب افزایش در خوراک مصرفی، بهبود تخمیر شکمبه‌ای، pH بالاتر شکمبه‌ای و بهبود رفتارهای غیر تغذیه‌ای گوساله‌های شیرخوار گردد. کلمات کلیدی: گوساله‌های شیرخوار، یونجه، سیلاژ ذرت، عملکرد، رفتارهای تغذیه ای، دسترسی آزاد به علوفه

ارتقاء امنیت وب با وف بومی