Skip to main content
SUPERVISOR
Gholam-Reza Ghorbani,Sayedamirhossein Mahdavi,Mohammad Khorvash
غلامرضا قربانی خراجی (استاد مشاور) سیدامیرحسین مهدوی (استاد مشاور) محمد خوروش (استاد راهنما)
 
STUDENT
Hossein Fasihi
حسین فصیحی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1390
Threr are great body of evidence indicating positive effects of essental Fatty acids on performance and immune system of dairy calves. There is a limited information about interaction between ratio n-6:n-3 essentials Fatty acid and levels of antioxidant in starter. So the aim of this study was to investigate the effect of interaction between different ratio n-6: n-3 Fatty acid and levels of antioxidant in starter and effect of them on performance, health and oxidative stress of Holstein’s dairy calves. For this purpose, sixty Holstein dairy calves (8 females and 7 males for each group) were used in a complete block random design in a 2×2 factorial expriment. Calves received milk in trial fixed and equal to 10% of BW/D (half in the morning and half in the evening). At birth, all calves were fed enough amounts of colostrums daily for the first 3 d. At d 4 of age animals were randomly assigned to 1 of 4 diferent dietary treatments: 1) 5% extrud linseed + 50 vitamin E IU (L50), 2) 5% extrud linseed+150 vitamin E IU (L150), 3) 6% extrud soybea + vitamin 50 vitamin E IU (S50) and 4) 6% extrud soybea + vitamin 150 vitamin E IU (S150). All calves were weaned at d 56. The starters were formulated to Isonitrogen, Isocalory and isoenergitic. All calves were weaned 56 d. The study finished when calves reached 70 d old. Calves were individually housed. Diets and water were fed ad libitum throughout the trial. Feed intake and body weight Measured weekly. Ruminal pH and ammonia were measured at 6, 8 and 10 weeks. For stimulating immune systems, on day 60 of experiment, injected Subcutaneous 2 cc BVD and Blood sampling was performed before and on 7 day after injection. For Measurement blood metabolic, Blood sampling was performed on 35, 50 and 70 day. Results of the present study indicate that in serum of calves fed L50 had highest level of MDA and not significant difference between other treatmeant (P 0.01). Calves fed extrude soybean (source of n-6 fatty acid), had more starter consumption (P 0.01) and were heavier than other groups (P 0.01). The treatments did not effect on feed efficiency. There were not significant differences in ruminal fluid pH between treatments. Calves fed extoud soybaen had a higher VFA in Rumenal fluid (P 0.01) that this is indicate the improvement in rumen development. Before stimulating immune system, there were no difference in cell blood count and total protein, after stimulate, the calves fed L150 had greater levels of cell blood count (P 0.03), and total protein (P 0.08). In Conclusion, results of the current study showed that feeding extroud soybean can improve performance better than extroud linseed. Feeding Linseed with 150% vitamin E can decrease production of MDA and lipid peroxidation and improve performance and immune system of new born calves. KeyWords : Newborn Calves,Performance, n-6:n-3, Vitamin E, Immune System
مدارک و شواهد زیادی در رابطه با اثرات مفید اسیدهای چرب ضروری و ویتامین E بر سلامتی و عملکرد گوساله‌های شیرخوار وجود دارد. تاکنون مطالعات اندکی در رابطه با تاثیر منبع و نوع‌ اسیدهای چرب ضروری و سطح مختلف ویتامین‌E در خوراک آغازین گوساله‌های شیرخوار‌ بر عملکرد و سلامت آن‌ها گزارش شده است. مطالعه حاضر با هدف تعیین نسبت مناسب اسیدهای چرب امگا-‌6 به امگا-‌3 و سطح ویتامین E بر عملکرد و سلامتی گوساله‌های شیرخوار هلشتاین انجام شد. مطالعه حاضر با بهره‌گیری از60 راس گوساله ( 8 راس نر و 7 راس ماده در هر تیمار) در قالب یک آزمایش فاکتوریل 2×2 بر پایه طرح بلوک کاملا تصادفی انجام پذیرفت. تیمارها شامل 1) 5% کتان کسترود شده+ IU50 ویتامین E (L50) ، 2) 5% کتان اکسترود شده + IU150 ویتامینE (L150)، 3) 6% سویا اکسترود + IU50 ویتامینE (S50) و 4) % 6 سویا اکسترود+IU 150ویتامینE (S150) بود. جیره‌ها از نظر میزان پروتئین، چربی و انرژی یکسان بودند. پس از تولد، گوساله‌ها روزانه با 5 لیتر آغوز تا 3 روزگی تغذیه شدند. شیر مصرفی گوساله‌ها در آزمایش ثابت و برابر 10 درصد وزن بدن بود و دسترسی آزاد به آب و خوراک داشتند. آنالیز داده‌ها در طی 3 دوره زمانی قبل از شیرگیری (1 تا 56 روزگی)، بعد از شیرگیری ( 56 تا70) و کل دوره آزمایش (1 تا 70 روزگی) انجام شد. وزن کشی خوراک و گوساله بصورت هفتگی، نمونه گیری خون و مایع شکمبه در روزهای 35، 50 و 70 انجام شد. نتایج آزمایش حاضر نشان داد که گروه مصرف کننده سویا اکسترود شده (منبع اسیدهای چرب امگا-6) نسبت به گروه کتان اکسترود شده (منبع اسیدهای چرب امگا-3) دارای مصرف خوراک (05/0p )، وزن از شیرگیری و پایان دوره‌ (05/0p ) بیشتر بودند درحالی که اثر متقابل معنی دار نبود. وزن بدن در هنگام از شیرگیری تحت تاثیر سطح IU150 ویتامینE قرار گرفت (01/0 p). بازده خوراک بین گروه‌های آزمایشی تفاوت معنی داری نداشت. اندازه‌گیری pH اختلاف معنی داری را بین گروه‌های آزمایشی نشان نداد. گوساله های مصرف کننده‌ی سویا کسترود شده دارای غلظت اسیدهای چرب فرار بیشتر (05/0p ) و آمونیاک کمتری (05/0p ) در مقایسه با سایر گروه‌ها هستند. تغدیه‌ی دانه‌ی کتان اکسترود (منبع امگا-‌3) و سطح ویتامینE دارای اثر متقابل بر تولید مالون‌دی‌آلدهید بود. بطوری که گروه L50 دارای غلظت بالاتری از مالون‌دی‌آلدهید درمقایسه با سایر گروه‌های آزمایشی بود (03/0 P) و تفاوتی بین گروه L150 با گروه S50 و S150 وجود نداشت. شمارش تفکیکی سلول‌های سفید خونی و پروتئین کل سرم در بین گروه های آزمایشی قبل از تحریک سیستم ایمنی تفاوتی را نشان نداد در حالی که بعد ازتحریک سیستم ایمنی با تزریق واکسن BVD، گروه مصرف کننده‌ی کتان اکسترود و سطح IU150 ویتامینE نسبت به گروه مصرف کننده‌ سویا و سطح IU50 ویتامینE ، دارای شمارش تفکیکی سلول‌های سفید خونی (05/0 p) بیشتری بود. پروتئین کل سرم بعد از تزریق، با مصرف کتان و افزایش سطح ویتامین E افزایش نشان داد به ترتیب 10/0 P و 05/0p . نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد تغذیه‌ی دانه‌ی سویا به همراه IU 150 ویتامینE می تواند باعث بهبود عملکرد گوساله‌های شیر خوار شود درحالی که تغذیه‌ی دانه‌ی کتان بهبود عملکرد سیستم ایمنی را در پی خواهد داشت. همچنین به دلیل ایجاد تنش‌های اکسیداتیو بالا، همواره نیاز به تغذیه‌ی ویتامینE سطوح بالاتر از میزان پیشنهادی NRC (2001) است. واژه‌های کلیدی: سیستم ایمنی، عملکرد، گوساله‌های شیرخوار، نسبت اسیدهای چرب امگا-‌6 به امگا-‌3، ویتامین E

ارتقاء امنیت وب با وف بومی