Skip to main content
SUPERVISOR
احمد ریاسی (استاد راهنما) سیدامیرحسین مهدوی (استاد مشاور) ابوالفضل شیرازی (استاد راهنما)
 
STUDENT
Hojjat Baghshahi
حجت باغ شاهی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1390
Egg yolk is a common additive for sperm cryopreservation extender to protect sperm membrane against cold shock. It is generally accepted that LDLs present in egg yolk are responsible for its protective role during the cryopreservation process. In recent years, arguments concerning the presence of cryoprotective antagonists in egg yolk had reinforced interest to use LDL extracted from egg yolk in the extenders. Some authors believe that the addition of detergent to extender may improve motility, acrosomal integrity, and fertility capacity of spermatozoa. Recently, many antioxidants have been used as supplements in extenders for cryopreservation of sperm with beneficial effects. It is reported that LDL extraction process may reduce or eliminate egg yolk antioxidants. The aim of present study was evaluation the protective effects of egg yolk in combination with sodium dodecyl sulfate (SDS), lyophilized low density lipoproteins and four levels of ethanolic extract of clove bud (0, 35, 75 and 115 µg/ml) in ram semen cryopreservation diluents. Semen samples were collected from three mature Lori-Bakhteyari rams twice a week during the breeding season. The semen samples were diluted with experimental freezing extenders. The motility, viability and plasma membrane integrity were evaluated as the most important parameters of sperm after cooling and thawing. All data were analyzed using the generalized linear model procedure (Proc GLM) of SAS (Version 9.0). The least square means (LSM) were compared using t-test. In general, adding SDS to egg yolk had the best performance in motility parameters, viability and plasma membrane integrity before and after freezing (p 0.05). Eight percent of lyophilized LDL had lower performance than that the control group (15 % egg yolk) before freezing (p 0.05), but it had the same performance after freezing stage. Supplementation of 35 and 75 µg/ml of clove bud extract in extenders clould inhibite the deleterious effects of ROS on ram sperm before semen cryopreservation but the level of 115 µg/ml had toxic effect on sperms. Our results showed after cryopreservation, the optimal amounts of clove bud extract for sperm motility, viability and plasma membrane integrity was 75 µg/ml. It was concluded that the protective function of the low density lipoprotein occur during the freezing and thawing process. Also some steps of the lyophilization process (freeze dry) may reduce the protective capacity of the natural LDL and the amount of antioxidants needed during cooling is lower than during freezing. Keywords: Low density lipoprotein, surfactant (Sodium Dodecyl Sulfate), Antioxidant, Clove, Semen cryopreservation
زرده تخم مرغ رایج ترین محافظ انجماد در رقیق کننده های منی به منظور حفاظت اسپرم ها در مقابل شوک سرمایی است. بطور کلی عملکرد حفاظتی زرده تخم مرغ به طور زیادی ناشی از حضور لیپوپروتئین های با چگالی کم است. در سال های اخیر نگرانی هایی در مورد حضور ترکیبات مضر در زرده تخم مرغ بیان شده است و استفاده از LDL استخراج شده از زرده تخم مرغ مورد توجه قرار گرفته است. برخی محققان معتقدند که افزودن مواد سورفاکتانت به زرده تخم مرغ باعث بهبود تحرک، یکپارچگی آکروزومی و ظرفیت باروری اسپرم ها می شود. در سال های اخیر نیز آنتی اکسیدانت های زیادی به عنوان افزودنی در رقیق کننده های انجماد منی با اثرات مفید مورد استفاده قرار گرفته است. گزارش شده است که در استخراج LDL ممکن است آنتی اکسیدانت های موجود در زرده تخم مرغ کاهش و یا حذف شوند. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر محافظت کنندگی زرده تخم مرغ به همراه ماده ی سورفاکتانت سدیم دودسیل سولفات (SDS) و لیپوپروتئین های با چگالی کم فریز شده و سطوح صفر، 35، 75 و 115 میکروگرم بر میلی لیتر پودر عصاره الکلی جوانه میخک در رقیق کننده های انجماد منی قوچ بود. نمونه منی در طول فصل جفتگیری و به صورت هفته ای دوبار از سه قوچ نژاد لری بختیاری جمع آوری و سپس به منظور انجماد با محیط های انجماد مورد نظر رقیق شدند. تحرک، زنده مانی و یکپارچگی غشای پلاسمایی به عنوان مهمترین پارامترهای اسپرم بعد از سرد سازی و بعد از یخ گشایی مورد ارزیابی قرار گرفتند. کلیه داده ها با استفاده از رویه مدل خطی رایج (Proc GLM) نرم افزار آماری SAS (نسخه 0/9) آنالیز شدند و مقایسه میانگین حداقل مربعات (LSM) با استفاده ازآزمون t استودنت انجام شد و سطح معنی‌داری (05/0 P) در نظر گرفته شد. به طور کلیSDS همراه با زرده تخم مرغ در دو مرحله ی قبل و بعد از فریز کردن بهترین عملکرد را بر پارامترهای تحرک، زنده مانی و یکپارچگی غشای پلاسمایی داشت (05/0 P). سطح 8 درصد لیپوپروتئین با چگالی پایین فریز شده در قبل از فریز کردن عملکرد پایین تری نسبت به گروه کنترل (15 درصد زرده تخم مرغ) بر پارامترهای تحرک و زنده مانی (05/0 P) داشت اما در بعد از یخ گشایی عملکرد یکسانی در مقابل گروه کنترل نشان داد. افزودن 35 و 75 میکروگرم بر میلی لیتر میخک اثرات مضر رادیکال های آزاد را پس از سرد سازی مهار کرد اما سطح 115 میکروگرم بر میلی لیتر اثر سمی بر اسپرم ها داشت. پس از یخ گشایی تنها سطوح 75 میکروگرم بر میلی لیتر در بین سطوح دیگر میخک بهترین عملکرد را بر پارامترهای تحرک، زنده مانی و یکپارچگی غشای پلاسمایی داشت. یافته های آزمایش حاضر بیانگر آن است که عملکرد حفاظتی لیپوپروتئین با چگالی پایین عموماً در مرحله ی فریز نمودن بروز نموده و لیوفیلیزه نمودن LDL (فریز درایر) موجب کاهش پتانسیل حفاظتی این ماده می شود. همچنین سطح مورد نیاز ترکیبات آنتی اکسیدانتی در مرحله قبل از فریز نمودن کمتر از مرحله ی فریز است. کلمات کلیدی : لیپوپروتئین با چگالی پایین، مواد سورفاکتانت (سدیم دودسیل سولفات)، آنتی اکسیدانت، میخک، فریز نمودن اسپرم

ارتقاء امنیت وب با وف بومی