Skip to main content
SUPERVISOR
Gholam-Reza Ghorbani,Ali Sadeghi sefidmazgi
غلامرضا قربانی خراجی (استاد راهنما) علی صادقی سفیدمزگی (استاد مشاور)
 
STUDENT
Afsaneh Zeid ali nejad
افسانه زیدعلی نژاد

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1391

TITLE

Effect of Replacement of SBM with Extruded Soybean on Performance of Holstein Calves under Cold Stress
The objective of this study was to determine the effects of partial replacement of soybean meal with extrudedin starter on performance characteristics of dairy Holstein calves. Forty five calves were assigned in a complete randomized design to 1 of 3 treatments; 1) control (starter feed with hay), 2) control plus 25 percent extruded soybean and 3) control plus 50 percent extruded soybean. Calves received milk in trial fixed and equal to 10% of BW/D (half in the morning and half in the evening). At birth, all calves were fed enough amounts of colostrums daily for the first 3 d. All calves had free access to water and starter feed. All calves were weaned at d 56. The starters were formulated to Isonitrogen, Isocalory and isoenergitic. All calves were weaned 56 d. The study finished when calves reached 70 d old. Calves were individually housed. Diets and water were fed ad libitum throughout the trial. Feed intake and body weight Measured weekly. Ruminal pH, ammonia and nutrient digestibility were measured at 6, 8 and 10 weeks. Fecal scoring calves daily and these structured growth indices, recorded at weaning age and at the end of the experimental period. Experimental data were analyzed by repeated Measurement with the MIXED procedure of SAS (SAS version 9.1, SAS Institute Inc., Cary, NC. Results showed that, starter intake had a significant effect among treatments. Control treatment had a greater starter intake than other treatments during pre-weaning and entire experimental period (P 0.05) while calves consuming 50 percent extruded soybean in their starter feeds has lower intakes than others Average daily gain and feed efficiency had not affected by treatments. Calves fed control had lower OM and nutrient digestibility compared calves fed 25% and 50% extruded soybean (P 0.02).Fecal scour, fecal pH and rectal tempture were not affected by treatment. Calves fed 50% extruded soybean had more blot than other treatment (P 0.05), but disease, diarrhea and pneumonia were not significant difference between treatments. In conclusion, replacement of extruded soybean as a protein source had no beneficial effect on performance except of some cases structured indices of dairy Holstein calves. Keywords: Holstein calves- extruded soybean - starter- performance.
مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر سطوح مختلف سویای اکسترود به جای کنجاله سویا در خوراک آغازین بر صفات عملکردی گوساله های شیری هلشتاین انجام شد. به این منظور، مطالعه حاضر با استفاده از چهل و پنج گوساله نر هلشتاین (5/0 ±42 کیلوگرم) در قالب طرح کاملا تصادفی با تیمارهای : 1) خوراک آغازین بدون سویای اکسترود (شاهد) ، 2) خوراک آغازین+ 25% سویای اکسترود جایگزین کنجاله سویا و 3) خوراک آغازین+ 50% سویای اکسترود جایگزین کنجاله سویا بود. خوراک ها از نظر پروتئین و چربی تقریبا یکسان و دارای 15% علوفه یونجه بود.گوساله ها با شیر کامل به مقدار 10 درصد وزن بدن (5 لیتر در روز) تغذیه شدند و در سن 56 روزگی از شیر گرفته شدند. همه گوساله ها به آب و خوراک خوراک آغازین دسترسی آزاد داشتند. میانگین دما و رطوبت نسبی به ترتیب در طول روز 4 ±24/6 درجه سانتیگراد و 15 ±56 درصد و در طول شب 5/0 ±89/1 درجه سانتیگراد و 6 ±71 درصد بود. در نتیجه گوساله ها در شرایط تنش سرمایی قرار داشتند. داده های مصرف خوراک به طور روزانه و متوسط افزایش وزن بدن و بازده خوراک به طور هفتگی ثبت و محاسبه می شد. نمونه گیری ها از مایع شکمبه توسط پمپ وکیوم و لوله مری در سن های 35، 56 و 70 روزگی انجام گرفت. آنالیز آماری داده ها نشان می‌دهد که مصرف خوراک بین گروه های آزمایشی تفاوت معنی داری دارد، به طوری که گروه شاهد قبل از شیرگیری از لحاظ عددی و نیز در کل دوره از لحاظ آماری، مصرف خوراک بیشتری نسبت به دیگر تیمارها داشته است (05/0 P)، و گوساله های دریافت کننده 50 درصد سویای اکسترود، کمترین مصرف خوراک را داشتند (05/0 P). متوسط افزایش وزن روزانه و بازده خوراک تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. امتیاز مدفوع و تشخیص بیماری ها برای پنومونی، اسهال و نفخ به صورت روزانه مورد ارزیابی قرار گرفت. تیمار 50 درصد سویای اکسترود دارای بالاترین نفخ بود (05/0 P). در اندازه گیری فراسنجه‌های اسکلتی شاخص هایی مانند: طول بدن، دورسینه و دورشکم در 56 و 70 روزگی بین تیمارها تفاوتی وجود نداشت. ارتفاع کپل و جدوگاه در 70 روزگی و همچنین عمق کپل در 56 روزگی تحت تاثیر تیمارها قرار گرفت (05/0 P) بطوریکه در تیمار حاوی 50 درصد سویای اکسترود، بالاترین بود. غلظت کل اسیدهای چرب فرار تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت. قابلیت هضم ماده خشک، ماده آلی و پروتئین خام در بعد از شیرگیری تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفتند(05/0 P) و در تیمار شاهد پایین ترین بود. pH مدفوع و دمای رکتوم تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند. نتایج نشان می دهند، تلفیق سویای اکسترود به عنوان منبع پروتئینی جایگزین در خوراک خوراک آغازین در شرایط تنش سرمایی، اثر مثبتی بر عملکرد گوساله های هلشتاین در بعضی از موارد فراسنجه‌های اسکلتی و قابلیت هضم مواد مغذی، داشت و در عین حال هزینه های درمان نفخ و افزایش قیمت خوراک را بر دامدار تحمیل می کند. پس بهتر است از سطوح پایین تر سویای اکسترود (25%) در شرایط تنش سرمایی در خوراک آغازین استفاده شود.

ارتقاء امنیت وب با وف بومی