Skip to main content
SUPERVISOR
محمدحسین بنائ بازی (استاد مشاور) سعید انصاری مهیاری (استاد راهنما) سیدعبداله حسینی (استاد راهنما) حمیدرضا رحمانی (استاد مشاور)
 
STUDENT
Sorour Iravani
سرور ایروانی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1391
Beside of nutrition, genetic potential is affecting on performance of production traits. Nutritional genomics, as a multidiscipline branch in science, says which animal may genetically be have the best feed efficiency. In the present study, the effect of Threonine dietary levels on expression of Interleukin-8 and interferon-alpha gene was studied in Arian broiler chickens. Based on a completely random design, six levels of Threonine (0.66, 0.76, 0.86, 0.96, 1.06, 1.16) were tested in starter diet (0 - 21 days) for 720 Arian broilers in 4 replicates and 30 individuals in each replications. All chickens were slaughter at age of 21 days and sampled from intestine (gegunom). Total RNA was extracted and then cDNA synthesized. The relative gene expression was estimated as difference from a housekeeping (reference) gene that is GAPDH using realtime PCR method. The ?cts were statistically analyzed by a generalized linear model using R software. The results showed that the Threonine levels were statistically affected on expression of two studied genes. The IL-8 and INF-alpha genes are up and down regulated compared to reference gene, respectively. The relative quantification indicated that of the need for the control group, it was so Threonine with 0.96% level IV patients as measure gene expression was used. In diet fed for chicken contains 0.86% Threonine in IL-8 gene, the most significant difference was observed in the intestinal membrane and rations containing gene expression in most routine% Threonine interferon-alpha view. Compared to contol treatment that considered as , relative quantification indicated that expression has been statistically increased in intestinal membrane at 0.86 and 1.06 treatments for IL-8 and INF-alpha, respectively Key Words: : gene expression, Threonine, Arian broiler, Interluekin-8, Interferon-alpha
در کنار تغذیه، پتانسیل ژنتیکی طیور در عملکرد صفات تولیدی از اهمیت به سزایی برخوردار است. بررسی اینکه چه حیواناتی با پتانسیل ژنتیکی بهتر قادر خواهند بود که از میزان غذای مصرفی، بیشترین تولید یا بهترین راندمان را کسب کنند، منجر به ایجاد شاخه ی جدیدی در میان علوم به نام ژنومیکس تغذیه ای گردیده است. در مطالعه حاضر، تاثیر سطوح مختلف اسیدآمینه ترئونین در جیره غذایی بر بیان ژن های اینترلوکین-8 و اینترفرون-آلفا در جوجه گوشتی سویه آرین مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش با استفاده از 720 قطعه جوجه گوشتی در دوره آغازین(21-0 روزگی) در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 6 سطح ترئونین(66/0، 76/0، 86/0، 96/0، 06/1 و 16/1 درصد) با 4 تکرار و 30 جوجه در هر تکرار انجام شد. در سن 21 روزگی پرنده کشتار و نمونه روده ازقسمت ژژنوم جهت بررسی بیان ژن تهیه شد. به منظور بررسی بیان ژن ابتدا کل RNA از سطح بافت روده استخراج و پس از سنتز cDNA، میزان بیان ژن به روش بیان نسبی (نسبت به ژن استاندارد) و با استفاده از تکنیک Realtime-PCR نسبی اندازه گیری شد. ژن GAPDH به عنوان ژن کنترل داخلی مورد استفاده قرار گرفت. تفاوت سیکل آستانه هر نمونه از ژن استاندارد در قالب مدل طرح کاملا تصادفی رویه عمومی خطی با استفاده از نرم افزار Rمورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج نشان داد که سطوح ترئونین مورد مطالعه (تیمارها) اثر معنی دار آماری بر بیان ژن های اینترلوکین-8 و اینترفرون آلفا داشت(05/0p ). مقادیر CT? در سطوح ترئونین نشان داد در مقایسه با ژن house keepingبیان ژن اینترفرون آلفا افزایش و بیان ژن اینترلوکین-8 کاهش یافته است. برای بیان نسبی ژن نیاز به گروه کنترل بود، لذا تیمار چهارم با سطح 96/0 درصد ترئونین به عنوان معیار سنجش بیان ژن درنظرگرفته شد. در جوجه های تغذیه شده با جیره حاوی 86/0 درصد ترئونین در ژن اینترلوکین-8 بیشترین تفاوت معنی داری در غشای روده مشاهده شد و در جیره حاوی 06/1 درصد ترئونین بیشترین بیان در ژن اینترفرون-آلفا مشاهده گردید. کلمات کلیدی : بیان ژن، اینترلوکین-8، اینترفرون آلفا، ترئونین، جوجه گوشتی

ارتقاء امنیت وب با وف بومی