Skip to main content
SUPERVISOR
Ali Sadeghi sefidmazgi,Mohammad Khorvash,Gholam-Reza Ghorbani
علی صادقی سفیدمزگی (استاد مشاور) محمد خوروش (استاد راهنما) غلامرضا قربانی خراجی (استاد راهنما)
 
STUDENT
Fazel Mohammadi
فاضل محمدی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1393
The objective of this study was to evaluate the effects of feeding long alfalfa hay as top dress or mixed with TMR on performance of Holstein dairy cows in mid lactation. Eight primiparous (DIM = 105.3 ± 13.2, BW = 667.7 ± 44.3 kg, and producing 45.3 ± 2.7 kg/d milk) Holstein cows were used in a 4 × 4 Latin square design with 21 days periods. Each period consisted of 14 d of adaptation followed by 7 d of data collection. Treatments (DM basis) were: 1) total mixed ration (control), 2) feeding 5% long alfalfa hay to cow an hour before feeding TMR, 3) feeding 10% long alfalfa hay to cow an hour before feeding TMR and 4) feeding 15% long alfalfa hay to cow an hour before feeding TMR. Top dress increased the proportion of the particles retained on the top sieve of the ( 19 mm) and the second sieve (8-19 mm) but decreased the proportion of the particles retained on the third sieve (1.18-8 mm) (p 0.01). Alos had a significant effect on pan sieve (p 0.05). Treatments had no significant effect on chewing activities and rumen fluid pH. Milk fat percentage affected by treatments linearly (p 0.05). feeding alfalfa hay as top dress had no significant effect on selection index in 19, 8, 1.18 and pan sieves. Acetate, propionate and butyrate concentrations were not affected by treatments. Dry matter intake decreased (p 0.01). milk production in treatment 2 was maximum and tended to be significant linearly (p = 0.07). Also milk energy adjusted, milk solid ingredient adjusted and milk fat adjusted were affected by treatments (p 0.05). amount of milk fat adjusted for 3.5% was maximum in treatment control and decreased by increasing top dress (p 0.01). MUN not changed but milk protein (p = 0.08) and rumen fluid urea nitrogen tended to be significant linearly (p = 0.07). Income from milk selling was affected by treatments significant (p 0.01). These results of this study shows that feeding 5% alfalfa hay as top dress can increase milk production and benefit by decreases DMI. Keywords: top dress , long alfalfa hay, particle size forage, total mixed ration- dairy cow performance.
هدف از این مطالعه بررسی اثرات نحوه مصرف علوفه یونجه به صورت سرک یونجه و یا مخلوط با TMR بر عملکرد گاوهای شیری هلشتاین در اواسط شیردهی بود. در این آزمایش از 8 رأس گاو هلشتاین چند شکم زایش ( با روز های شیردهی 2/13 ± 3/105 ، وزن بدن 3/44 ± 7/667 کیلوگرم و تولید شیر 7/2 ± 3/45 کیلوگرم در روز؛ میانگین ± انحراف از معیار) در قالب طرح پایه مربع لاتین4 × 4 تکرار شونده با 4 دوره آزمایشی 21 روزه استفاده شد. هر دوره آزمایشی شامل 14 روز عادت پذیری و 7 روز نمونه گیری بود. تیمارهای آزمایشی(بر اساس ماده خشک) شامل: 1)جیره ی کاملا مخلوط(شاهد)، 2) 5% سرک یونجه و دادن آن به دام یک ساعت قبل از دادن جیره کاملا مخلوط، 3) 10% سرک یونجه و دادن آن به دام یک ساعت قبل از دادن جیره کاملا مخلوط، 4) 15% سرک یونجه و دادن آن به دام یک ساعت قبل از دادن جیره کاملا مخلوط. سرک یونجه در تیمارها منجر به افزایش درصد ذرات باقیمانده روی الک 19 میلی متر و الک 8 میلی متر شد اما بر درصد ذرات باقیمانده روی الک 18/1 میلی متری اثر کاهشی داشت (01/0 P ). همچنین اثر معنی داری روی ذرات باقیمانده بر روی الک سینی داشت تیمارهای آزمایشی اثر معنی داری روی فعالیت جویدن نداشت و تغییری در pH مایع شکمبه مشاهده نشد. درصد چربی شیر از نظر خطی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت (05/0 P ). با جدا دادن علوفه یونجه در تیمارهای آزمایشی به عنوان سرک، درصد شاخص انتخاب در هیچکدام از الک های 19، 8، 18/1 و الک سینی معنی دار نشد. غلظت استات، پروپیونات و بوتیرات مایع شکمبه تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. مقدار ماده خشک مصرفی کاهش یافت (01/0 P ). تولید شیر خام در تیمار دوم بیشترین مقدار و به صورت خطی تمایل به معنی داری داشت (07/0 = P )، همچنین شیر تصحیح شده برای انرژی، شیر تصحیح شده برای مواد جامد و شیر تصحیح شده برای انرژی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت (05/0 P ). مقدار شیر تصحیح شده برای 5/3 درصد چربی در تیمار شاهد بیشتر بود و با افزایش مقدار سرک یونجه در تیمارها روند کاهشی داشت (01/0 P ). اختلافی در نیتروژن آمونیاکی شیر مشاهده نشد اما پروتئین شیر (08/0 = P ) و نیتروژن آمونیاکی مایع شکمبه از نظر خطی تمایل به معنی داری داشت (07/0 = P ). درآمد حاصل از فروش شیر تصحیح شده برای چربی تحت تیمارهای آزمایشی قرار گرفت و معنی دار شد (01/0 P ). نتایج این آزمایش نشان داد که مصرف سرک یونجه تا مقدار 5 درصد می تواند از نظر عددی منجر به افزایش تولید شیرخام شود و از طرفی کاهش مصرف خوراک را به همراه دارد که باعث افزایش سود شد.

ارتقاء امنیت وب با وف بومی