Skip to main content
SUPERVISOR
Gholam-Reza Ghorbani,Masoud Alikhani,Ali Sadeghi sefidmazgi
غلامرضا قربانی خراجی (استاد راهنما) مسعود علیخانی (استاد راهنما) علی صادقی سفیدمزگی (استاد مشاور)
 
STUDENT
Azam Noormohammadi
اعظم نورمحمدی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1394

TITLE

Feeding Different Levels of Corn Germ on the Performance of Holestein Diary Cattle Fed High Starch Diet
The objective of this study was to evaluate the effects of dietary starch level on performance, feed intake, nutrient digestability, nitrogen efficiency, feeding behavior and income over feed cost of Holstein dairy cow in early lactation. Nine multiparous early lactating Holstein cow with 65.6 ± 8.5 DIM, average milk yield of 55.6 ± 4.5, and the average body weight of 611.3 ± 43.3 kg (mean ± SD) were used in a 3 × 3 latin square design with 21 d periods. Each period consisted of 16 d of adaptation followed by 5 d of data collection. Different dietary starch were made by replacing corn grain by corn germ. Treatment diets were: control, alternative diet (replacing corn grain with corn germ completly), and balanced treatment, (replacing corn grain with corn germ and balanced).The control, alternate and balanced diets contained 30.2, 24.3 and 24.8 % starch (DM % basis), respectively. Control and balanced diets were isoenergetic (1.6 Mcal / kgDM). Decreased dietary starch by replacing corn grain with corn germ had no effect on the proportion of the particles retained on the two top sieves of the ( 19 mm and 8 mm), but proportion of the particles retained on the 1.18 mm sieve and pen were affected by treatments ( P 0.01), so peNDF 1.18 increased by replacing corn grain by corn germ ( P 0.01). Reducing dietary starch had a significant effect on milk yield, 3.5 % FCM, ECM, production of protein, and lactose. The highest milk yield observed in the alternative diet with 56.6 (kg / day) and the lowest in control with 53.7 (kg / day), while percentage of fat, protein, lactose and SNF were unaffected by treatments. Decreasing dietary starch, had no effect on dry matter intake ( P 0.1), and as a result, feed efficiency (MY / DMI, 3.5 % FCM / DMI) was unaffective too. Total-tract digestability of DM and OM had a tendency to redused by decreasing starch content of diets. Rumen pH unaffected by treatments while feces pH had a tendency to increase by reducing starch content of diets. Body weight unaffected by treatments,while body condition score and back fat thickness were affected by treatments ( P 0.05). Plasma BHBA, NEFA and glucose were not affected by treatments but plasma cholesterol increased with redusing dietary starch (p = 0.04). Price of diet with reduced starch content of diet decreased (rials / kgDM), so the highest income observed in alternative diet. The results suggest that reduced dietary starch from 30.2 % to 24.8% by replacing corn grain with corn germ, in high concentrate diets can successfully support performance of high producing Holstein cows in early-lactation Keywords : Corn germ, Diet starch, Dairy cow, Performance
این مطالعه به منظور بررسی تاثیر کاهش سطح نشاسته همراه با جایگزینی دانه ذرت با جرم ذرت بر عملکرد و سلامت گاو های شیری پرتولید در اوایل شیردهی انجام گرفت. در این آزمایش از 9 راس گاو شیری نژاد هلشتاین چند شکم زایش پرتولید، با روز های شیردهی 48/8 ± 6/65 روز و میانگین وزن بدن 2/43 ± 3/611 کیلوگرم استفاده گردید. این آزمایش در قالب طرح مربع لاتین تکرار شده 3 × 3 با 3 تکرار و در دوره های آزمایشی 21 روزه اجرا گردید. تیمارها شامل تیمار شاهد، تیمار جایگزین (با جایگزینی کامل دانه ذرت با جرم ذرت) و تیمار متوازن (علاوه بر جایگزینی جرم ذرت جیره متوازن گردید)، که این جایگزینی سبب کاهش سطح نشاسته از جیره شاهد با مقدار 2/30 (درصد ماده خشک) به 3/24 و 8/24 (درصدماده خشک) به ترتیب در جیره جایگزین و متوازن گردید. جیره متوازن با جیره شاهد دارای سطح انرژی یکسان بودند. با جایگزینی جرم ذرت و کاهش سطح نشاسته جیره، تفاوتی در ذرات باقی مانده روی الک 19، 8 و میلی متر پنسلوانیا ایجاد نشد و در ذرات باقی مانده روی الک 18/1 میلی متری معنی دار بود (01/0 = P ). همچنین جیره بر الگوی رفتار خوراک به صورت مجموع زمان خوردن، نشخوار و جویدن تأثیری نداشت. علی رغم افزایش فیبر و چربی در جیره های جایگزین و متوازن نسبت به گروه شاهد، در مصرف ماده خشک و ماده آلی در جیره های غذایی تفاوت معنی داری مشاهده نشد. مصرف ماده خشک با بیشترین مقدار در جیره ی جایگزین و کمترین در شاهد به ترتیب 4/29 و 3/28 کیلوگرم در روز بود. تولید شیر در تیمارها معنی دار بود (02/0 P ) بیشترین تولید شیر در جیره جایگزین با 6/56 کیلوگرم در روز و کمترین تولید در جیره شاهد با 7/53 کیلو گرم در روز مشاهده شد. همچنین بیشترین میزان تولید شیر تصحیح شده بر اساس چربی 5/3 درصد، در جیره جایگزین با 5/50 کیلوگرم در روز و کمترین مقدار آن در جیره شاهد با 6/47 کیلوگرم در روز معنی دار شد (02/0 P ). تولید شیر تصحیح شده بر اساس انرژی در جیره ها نیز دارای تفاوت معنی داری بود (01/0 P ) که بیشترین مقدار در جیره جایگزین (85/50 کیلوگرم در روز) و کمترین در جیره شاهد (01/48کیلوگرم در روز) مشاهده گردید، ولی درصد پروتئین، لاکتوز و مواد جامد شیر با کاهش سطح نشاسته جیره تغییر نیافت. کارآیی خوراک (براساس شیر خام و شیر تصحیح شده برای 5/3 درصد چربی به ماده خشک مصرفی) تحت تاثیر تیمار قرار نگرفت. قابلیت هضم ظاهری ماده خشک تمایل به معنی داری داشت (08/0 P ) و قابلیت هضم ظاهری ماده آلی در بین تیمار ها معنی دار بود (05/0 P )، با این حال تفاوتی در قابلیت هضم الیاف نامحلول در شوینده خنثی مشاهده نشد. اسیدیته شکمبه تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت ولی اسیدیته مدفوع، با کاهش سطح نشاسته تمایل به افزایش داشت (09/0 P ). غلظت گلوکز، BHBA، NEFA و تری گلیسیرید پلاسما تفاوت معنی داری نداشت ولی غلظت کلسترول پلاسما تحت تاثیر تیمار قرار گرفت(05/0 P )،به طوری که بیشترین مقدار در جیره جایگزین مشاهده شد. قیمت جیره در جیره متوازن نسبت به جیره شاهد کمتر بود و میزان درآمد در گروه جایگزین نسبت به سایر تیمارها بیشتر بود. براساس این مطالعه جایگزینی جرم ذرت به جای دانه ذرت علی رغم کاهش در میزان نشاسته جیره سبب افزایش تولید شیر و صرفه اقتصادی جیره مورد استفاده خواهد شد. کلمات کلیدی : جرم ذرت، نشاسته جیره، عملکرد گاو های شیری

ارتقاء امنیت وب با وف بومی