Skip to main content
SUPERVISOR
Nasser Hamdami,Morteza Sadeghi,Mohammad Shahedi bagh khandan,Shahram Dokhani
ناصر همدمی (استاد راهنما) مرتضی صادقی (استاد مشاور) محمد شاهدی باغ خندان (استاد راهنما) شهرام دخانی (استاد مشاور)
 
STUDENT
Ali Akbari
علی اکبری

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1383
Drying of agricultural products has always been of great importance for the preservation of food by human beings. Sun drying is a well-known food preservation technique that reduces the moisture contents of agricultural product, and thereby prevents deterioration within a period of time regarded as the safe storage period. Since all fresh tomatoes can not be consumed at the time of harvest, preservation provides a larger market, allowing consumers to buy the preserved tomato around the year. Tomatoes may be dried using either solar energy or mechanical systems. Traditional sun-drying is a slow process compared with other drying methods, but it is said to give dried tomatoes their distinctive quality. Simulation models are helpful in designing new or in improving existing drying systems or for the control of the drying operation. A natural convection solar dryer consisting of a solar air heater and a drying chamber was manufactured in this research. Tomato slices were dried in the solar dryer and compared with open sun drying. Also, tomato slices were dried in a laboratory oven. Effective water diffusivity values ranged from 2.05 × 10 -10 to 7.74 × 10 -11 m 2 /s. The results showed that drying time in the solar dryer is shorter than open sun drying. Shrinkage and rehydration ability of food materials during air drying adversely affects the quality of the dried products. The experimental shrinkage data show a linear behavior with moisture content, with a reduction in sample volume with decreasing moisture content. The effect of temperature on the shrinkage phenomenon can thus be neglected. The experimental data didn't show the dominating effect of temperature on the rehydration ability of this product. The influence of temperature on the rehydration ability can thus be neglected. The drying data as the moisture ratio (MR) versus drying time were fitted to the 13 thin layer drying models. The comparison criteria used to evaluate goodness of fit, namely the coefficient of determination (R 2 ), the root mean square error (RMSE) and the reduced chi-square (? 2 ). The Wang model for oven drying and the Page model for sun drying gave higher R 2 and lower RMSE and ? 2 values than other models. Finally, a numerical model was developed to simulate the moisture transfer during thin layer drying of tomato slices by finite difference method on MATLAB software. The predicted water loss content was validated by comparison with the experimental values (R 2 0.98). It can be concluded that this model describes well the mechanism of moisture diffusion in a one-directional transfer during thin layer drying of tomato slices
از بین روشهای مختلف خشک کردن، خشک کردن خورشیدی دارای مزایای متعددی می‌باشد و استفاده از یک دستگاه خشک‌کن خورشیدی در جهت تولید محصولی با کمیت و کیفیت بالا بسیار مطلوب است. کیفیت محصول خشک شده بوسیله معیارهایی مانند چروکیدگی، قابلیت جذب مجدد آب و رنگ محصول ارزیابی می‌گردد. امروزه از مدل سازی ریاضی به عنوان ابزاری برای شبیه سازی پدیده‌های انتقال(جرم و حرارت) طی فرایند خشک کردن و پیش‌بینی رفتار محصول خشک استفاده می‌شود. در این تحقیق، با ساخت یک دستگاه خشک‌کن خورشیدی، ورقه‌های گوجه‌فرنگی در آن خشک شده و با ورقه‌های گوجه‌فرنگی خشک شده با روش سنتی مقایسه گردید. همچنین در یک آون آزمایشگاهی (در دماهای 50، 60، 70 و 80 درجه سانتی‌گراد) نیز، ورقه‌های گوجه‌فرنگی خشک شد و مشخص گردید که سرعت افت رطوبت در آنها در دماهای بالاتر بیشتر است. همچنین در منحنی‌های سرعت افت رطوبت محصول نسبت به زمان، یک مرحله سرعت ثابت و یک مرحله سرعت نزولی مشاهده‌گردید. با خشک‌کردن ورقه‌های گوجه‌فرنگی در دستگاه خشک‌کن خورشیدی ساخته شده و با روش خشک‌کردن سنتی آفتابی نیز نتیجه‌گیری شد که سرعت خشک‌شدن در خشک‌کن خورشیدی بیشتر از روش سنتی است. بررسی تغییرات درصد چروکیدگی ورقه‌های گوجه‌فرنگی، طی خشک ‌شدن در دماهای مختلف هوا نیز نشان داد که اثر دمای هوای خشک‌کن بر چروکیدگی محصول معنی‌دار نیست. همچنین مشخص‌شد که قابلیت جذب مجدد آب محصول نیز مستقل از دمای هوای خشک‌کن است. محصول خشک شده در دمای پایین هوا(50 درجه سانتی‌گراد)، دارای رنگ قرمزتر و روشنتری نسبت به دمای 80 درجه سانتی‌گراد بود. با استفاده از داده‌های آزمایشگاهی، مقدار ضریب انتشار موثر رطوبت درونی ورقه‌های گوجه‌فرنگی برای دماهای مختلف در محدوده 11- 10×74/7 تا 10- 10×05/2 مترمربع بر ثانیه برآورد شد. تنایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر دمای هوا بر ضرایب انتشار موثر رطوبت در سطح احتمال یک درصد معنی‌دار است. تغییرات ضریب انتشار رطوبت به عنوان تابعی از دمای هوای خشک‌کردن با رابطه آرنیوس توصیف‌گردید و مقدار انرژی اکتیواسیون محاسبه‌شد. همچنین در این تحقیق با بررسی 13 مدل تجربی مختلف و با محاسبه ضرایب همبستگی، ریشه میانگین مربعات خطا و کای اسکور بین داده‌های تجربی و نتایج پیش‌بینی شده توسط هر مدل، مناسبترین مدل توصیف‌کننده سینتیک خشک‌کردن ورقه‌های گوجه‌فرنگی مشخص شد. مدل تجربی وانگ برای خشک‌کردن ورقه‌های گوجه‌فرنگی در دماهای مختلف هوا در آون و مدل پیج برای خشک‌کردن ورقه‌های گوجه‌فرنگی درروش خشک‌کردن خورشیدی مناسب بودند. در ادامه تحقیق برای توصیف انتقال یک بعدی رطوبت طی خشک‌کردن ورقه‌های گوجه‌فرنگی در خشک‌کن خورشیدی، از یک مدل مکانیسمی ایجاد شده با روش حل عددی قانون دوم فیک استفاده‌گردید. مقایسه داده‌های تجربی سینتیک خشک‌کردن ورقه‌های گوجه‌فرنگی در خشک‌کن خورشیدی، با نتایج تئوریک پیش‌بینی‌شده توسط مدل ایجاد شده نشان‌داد که همبستگی خوبی(بیش از 98 درصد) بین آنها وجود دارد و مدل مکانیسمی مذکور قادر است بخوبی افت رطوبت محصول را طی خشک‌کردن پیش‌بینی نماید.

ارتقاء امنیت وب با وف بومی