Skip to main content
SUPERVISOR
Mohammad Fazilati,Mehdi Kadivar
محمد فضیلتی (استاد مشاور) مهدی کدیور (استاد راهنما)
 
STUDENT
Neda Khatib
ندا خطیب

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1387

TITLE

Determination and Evaluation of Bioactive Peptides Obtained from Camel Meat Treated with Enzyme
Role of proteins have considered increasable as physiological active component in diet. Many proteins that are natural in food, implement own physiological role for directly or indirectly. In these years be discovered that diet proteins are rich source of bioactive peptides. Bioactive peptide are as fractions of one special protein that have positive potential effect for body mechanisms. These compound have obtained from foods and have semihormone physiological effect. Bioactive pepetides are in milk, egg, kind of meat, fish and many plants. Main purpose of this research is possibility production the peptides of ACE inhibition and also antioxidant ( ability scavenging free radical OH ) from camel meat treated by enzymatic extract. First work for this study is extraction of requirement enzyme to protein hydrolysates. Ficin was used for this work that it purificated from latex, stem and leaf of Fig ( Ficus carica) , most activity (2.27 Unit/mg ) was selected for other steps. In second step, sarcoplasmic protein extracts were obtained from camel meat. The meat sarcoplasmic proteins were treated with ficin (extracted from fig latex) at different levels and hydrolysis time (for 0, 4, 8, 12 and 16 h). Then, hydrolysates were studied for potential angiotensin I-converting enzyme inhibiting and hydroxyl radical scavenging activities. Determination of hydrolysates for potential angiotensin I-converting enzyme inhibiting were done with two methods spectrophotometeric and HPLC. The results indicated that hydrolysates containing 0.67 mg/ml protein obtained at enzyme/substrate ratio of 1:500; treatment time of 8 h and degree of hydrolysis (DH) of 35.3% has strong ACE inhibitory activity ( up to 60%). However, the lowest percentage of ACE inhibition observed in this study was 36.62% (at 62.4% DH) in method of spectrophotometeric and 41.63% in method of HPLC. The hydroxyl radical scavenging activity of the hydrolysates containing 0.5 mg/ml protein was found to be in the range of 9.2-23.65% in the sample possessing maximum activity at enzyme/substrate ratio of 1:100; time of 4 h and degree of hydrolysis of 23.65%. Activities were greater in hydrolysates with lower DH and higher peptide chain length (PCL) than those with higher DH and lower PCL. These results demonstrate that camel meat proteins can be a suitable source of peptides with ACE inhibitory and OH scavenging activitities that is released upon enzymatic hydrolysis. Survey of hydrolysates by SDS-poly acrylamide gel electrophoresis showed that three level E/S and diffrents times were similar in band 17 kDa that was myoglobin to a little changes in band. but major changes were in deffrent times of reaction that major proteins bands to last times, were invisibled and smaller proteins bands were created
نقش پروتئین‌ها به عنوان ترکیبات فعال فیزیولوژیکی در رژیم غذایی به طور روز افزونی مورد توجه بوده‌است. بسیاری از پروتئین‌هایی که به طور طبیعی در مواد غذایی خام وجود دارند، نقش فیزیولوژیکی خود را به طور مستقیم یا پس از هیدرولیز آنزیمی، اعمال می‌کنند. در سال‌های اخیر متوجه شده‌اند که پروتئین‌های رژیمی منبعی غنی از پپتیدهای زیست فعال هستند.پپتیدهای زیست فعال به عنوان بخش هایی از یک پروتئین خاص که توانایی اثرگذاری مثبت بر عملکرد بدن را دارند، تعریف می شوند. پپتیدهای زیست فعال پپتیدهایی هستند که از مواد غذایی گرفته شده‌اند و علاوه بر ارزش تغذیه‌ای خود، اثر فیزیولوژیکی هورمون مانند بر انسان دارند. پس از هضم، پپتیدهای زیست فعال هم از طریق روده جذب و بدون هیچ گونه تغییر ساختاری وارد جریان خون شده و اثرات سیستماتیک اعمال می‌کنند و هم در سیستم گوارشی اثرات موضعی دارند. این ترکیبات در شیر، تخم مرغ، انواع گوشت و ماهی وبسیاری از گیاهان وجود دارند. اگرچه پروتئین های شیر به عنوان منبع شناخته شده ویژگی های زیست فعالی، مورد توجه هستند، اما سایر منابع پروتئینی مانند گوشت نیز مورد مطالعه قرار گرفته اند. هدف از این تحقیق، امکان تولید پپتیدهای بازدارنده آنزیم مبدل آنژیوتنسین و پپتیدهای آنتی اکسیدانی( توانایی به دام انداختن رادیکال آزادOH . ) از پروتئین های گوشت شتر با روش هیدرولیز آنزیمی است.اولین گام این تحقیق استخراج آنزیم مورد نیاز برای عمل هیدرولیز آنزیمی است. آنزیم مورد استفاده در این تحقیق، فیسین بود که ابتدا آن را از شیرابه، ساقه و برگ انجیر خالص سازی کرده و از طریق سنجش میزان فعالیت آنزیمی، عصاره آنزیمی فیسین با بیشترین فعالیت(Unit/mg27/2) برای مراحل بعدی انتخاب گردید. در مرحله دوم از گوشت شتر، عصاره پروتئینی سارکوپلاسمیک تهیه گردید تا بتوان فرایند هیدرولیز و تولید پپتیدهای زیست فعال به طور مطلوب در آن انجام شود. پس از هیدرولیز درجه هیدرولیز به منظور تعیین شدت فرایند انجام شد و نتایج در دامنه 6/15 تا 4/62 درصد قرار گرفت. همچنین متوسط طول زنجیره پپتیدی نیز در این محدوده 60/1-41/6 به دست آمد. بررسی ویژگی بازدارندگی آنزیم ACE، با استفاده از دو روش اسپکتروفتومتری و کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا(HPLC) به منظور ارزیابی این ویژگی و همچنین مقایسه دو روش با هم،انجام پذیرفت. هر دو روش به کار گرفته شده، نتایج تقریبا مشابهی را نشان دادند. در اثر هیدرولیز با فیسین ابتدا روند افزایشی فعالیت بازدارندگی آنزیم ACE مشاهده شده ولی با گذشت زمان و رسیدن به حداکثر توانایی بازدارندگی یعنی بیش از 60 درصد، از این توانایی کاسته می شود که علت امکان شکست در ساختار پپتیدهای دارای خاصیت بازدارندگی ACE در زمان های طولانی هیدرولیز است که در نتیجه توانایی بازدارندگی کاهش می یابد. ارزیابی ویژگی آنتی اکسیدانی هیدرولیزات های پروتئینی حاصل از اثر آنزیم فیسین نیز نشان داد که در 4 ساعت اول درهمه نمونه های آزمایشی افزایش خاصیت آنتی اکسیدانی دیده شد، در حالیکه با افزایش میزان هیدرولیز تا 16 ساعت از میزان این خاصیت کاسته می شود. دلیل این کاهش را نیز به دلیل هیدرولیز بیشتر و شکست در مناطقی از پپتیدهای زیست فعال دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می توان دانست. بررسی هیدرولیزات های عصاره گوشت بر ژل الکتروفورز نیز نشان داد که در طی هیدرولیز، واحدهای پروتئینی بزرگتر با گذشت زمان کمرنگ شده و پپتیدهای کوچکتر با

ارتقاء امنیت وب با وف بومی