Skip to main content
SUPERVISOR
Mohammad Shahedi bagh khandan,Ali Nasirpour
محمد شاهدی باغ خندان (استاد راهنما) علی نصیرپور (استاد راهنما)
 
STUDENT
Hajar Zaremoaiedy
هاجر زارع مویدی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1390

TITLE

Effect of pH, Temperature and Storage Time on the Interactions between Food Simulant and Yoghurt drink with Polyethylene terephthalate and Polyethylene Bottles
Packaging has a major role in food processing. Plastics have a special position in the world today because of their various applications, such as food packaging. But they are not quite inert and have the ability to react with food. Migration of low molecular material to food is important because of food quality reduction and health affect. In the other hand flavor absorption by packaging materials also decrease food aroma and change package mechanical properties. Both of these reasons reduce food quality. In this study polyethylene terephethalate, and polyethylene interactions with yoghurt drink in three different pH (3.5, 4 and 4.5) andin three storage conditions (sun, room and frozen) was evaluated. On the study of migration, overall migration of both polymers, specific migration of Terephthalic acid (TPA) from PET and 1-hexene from PE measured by HPLC and GC Instruments. Lactic acid was used as yoghurt drink food simulant and sampling was done monthly during the specified time period. Then migration effect on mechanical property was evaluated by tensile test. In the case of flavor absorption by PET and PE polymers, bottles filled by yoghurt drink and the concentration of Acetaldehyde absorbed by bottles at three month storage at mentioned condition were measured. Results showed that rate of both polymers overall migration in all of treatments was lower than EU standards. Specific migration of TPA and 1-hexene increased with decreasing pH over time. Maximum immigration was seen in frozen state and minimum was at room condition. Tensile strength decreased with increasing specific migration for two polymers. Result of absorption experiments showed Acetaldehyde absorption rate dependent to time and pH. The highest absorption was seen in frozen state. Tensile test results showed that tensile strength was decreased when absorption increased. Keywords : Packaging, Polyethylene Terephthalate, Polyethylene, Migration, Absorption, Mechanical properties
بسته‌بندی نقش اساسی در فرآیند مواد غذایی دارد و پلاستیک‌ها به دلیل کاربردهای گوناگون، در دنیای امروز به عنوان بسته‌بندی غذا جایگاه ویژه‌ای یافته‌‌اند، ولی کاملا خنثی نیستند و قابلیت واکنش با ماده غذایی دارند. مهاجرت ترکیبات با وزن ملکولی پایین نظیر مونومرها و افزودنی‌های پلیمری از ماده بسته‌بندی به غذا از نظر تاثیر نامطلوب آن بر کیفیت محصول و نیز ایجاد خطرات سمی در مقادیر مصرف بیش از حد مجاز حائز اهمیت است. از طرفی جذب ترکیبات عطر و طعمی به ماده بسته‌بندی سبب کاهش عطر و طعم محصول و همچنین تغییر در خواص مکانیکی بطری‌ها می‌شود، هر دو این عوامل در نهایت منجر به کاهش کیفیت محصول می‌گردد. در این بررسی فعل و انفعالات میان بطری‌های پلی‌اتیلن‌ترفتالات و پلی‌اتیلن در سه pH متفاوت در محدوده pH دوغ، در سه شرایط نگهداری متفاوت (نگهداری در برابر آفتاب، به صورت منجمد و اتاق) در طول زمان سه ماه، مورد آزمایش قرار گرفت. در بررسی روند مهاجرت، مهاجرت کلی هر دو پلیمر و مهاجرت ویژه ترفتالیک‌اسید از بطری‌های پلی‌اتیلن‌ترفتالات و 1-هگزن با استفاده از محلول اسید لاکتیک به عنوان مدل‌سیستم مشابه دوغ، در طول مدت زمان مشخص با نمونه‌برداری ماهانه، توسط دو دستگاه HPLC و GC مورد اندازه‌گیری قرار گرفت و پس از آن، تاثیر مهاجرت ویژه بر خواص مکانیکی با آزمون کشش پلاستیک بطری‌ها انجام شد. برای بررسی اثرات جذب عامل عطر و طعمی به ماده بسته‌بندی، در هر دو نوع بطری‌، دوغ نگهداری شد و میزان جذب استالدئید به عنوان مهم‌ترین ماده عطر و طعمی آن در طول سه ماه در شرایط ذکر شده، با استفاده از HPLC اندازه‌گیری شد و در نهایت پس از اندازه‌گیری میزان جذب، تغییر در خواص مکانیکی بطری‌ها در اثر جذب استالدئید با استفاده از آزمون کششی ارزیابی شد. نتایج آزمایشات فوق نشان داد که میزان مهاجرت کلی از هر دو بطری تحت هر سه شرایط، کمتر از حد مجاز اتحادیه اروپا بود. هر دو مهاجرت 1-هگزن و ترفتالیک‌اسید نیز با گذشت زمان و کاهش pH افزایش یافت و بیشترین مهاجرت در حالت نگهداری منجمد و کمترین مهاجرت در حالت نگهداری در دمای اتاق مشاهده شد. با افزایش میزان مهاجرت ویژه میزان مقاومت کششی بطری‌ها در هر دو مورد کاهش یافت. نتایج آزمایش‌های جذب نشان می‌دهد که میزان جذب استالدئید در هر دو بطری تحت تاثیر گذشت زمان و pH می‌باشد و بیشترین میزان جذب در حالت نگهداری منجمد دیده شد و نتایج آزمون کششی نشان داد که افزایش جذب استالدئید به بطری‌ها باعث کاهش مقاومت کششی آن‌ها می‌شود. کلید واژه: بسته‌بندی، پلی‌اتیلن‌ترفتالات، پلی‌اتیلن، مهاجرت، جذب، خواص مکانیکی

ارتقاء امنیت وب با وف بومی