Skip to main content
SUPERVISOR
Sabihe Soleimanianzad,Mehdi Kadivar
صبیحه سلیمانیان زاد (استاد راهنما) مهدی کدیور (استاد مشاور)
 
STUDENT
Niloufar Ebady
نیلوفر عبادی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1394

TITLE

Effect of poly lactic acid film contain Nisin-EDTA on extend shelf life of liquid whole egg
Egg is a hhealthy food and rich in essential nutrients. This product is popular among people of the world and its consumption is high. Liquid whole egg (LWEs) are obtained from broken eggs and used in homogenize and pasteurized. LWE is a very important part in manufacturing form all egg based products. LWE is contaminated with gram-positive and gram negative bacteria through its shell. This reduces the shelf life of this product in refrigerator. Considering the environmental risks of petroleum’s polymer based film. In this study poly- lactic acid with poly-butylene-adipat-co-terephetalate, a petroleum source compound but biodegradable was used to prepare active film for LWE packaging. The results showed the ratio of two polymer of PLA and PBAT was 50/50, Nisin and EDTA were added to the film at the concentration of 26 ppm and 1% respectively. After preparation of the film, Nisin diffusion in the film was measuring during the storage. The result also showed that the LWE packed in the package containing Nisin and EDTA could prevent Escherichia coli, Salmonella enteritis and Staphylococcus aureus , mold and yeast’s growth during 21 day of storage and therefore increased the shelf life period from 14 day (under pasteurized condition without consumption of Nisin and EDTA) to 21 day only using Nisin and EDTA. It could be used in food industries as a biodegradable film to help to environment to be green. Keywords: Liquid whole egg, Nisin, EDTA, Poly lactic acid
تخم‌مرغ، غذایی سالم و سرشار از مواد مغذی موردنیاز بدن است . این محصول در میان مردم دنیا طرفداران زیاد و مصرف بالایی دارد. تخم‌مرغ کامل مایع از هموژنیزه و پاستوریزه نمودن تخم‌مرغ‌های شکسته حاصل می‌گردد. این محصول گام اول تولید همه انواع محصولات دیگر بر پایه تخم‌مرغ هست. تخم‌مرغ کامل مایع مستعد آلودگی به مجموعه‌ای از باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی ناشی از پوسته خود است، این موضوع عمر نگهداری آن را در دمای یخچال کاهش می‌دهد. با توجه به خطرات زیست‌محیطی پلیمرهای نفتی، در این تحقیق از پلی لاکتیک اسید همراه با پلی بوتیلن-آدیپات- کو ترفتالات که منشأ نفتی دارد اما قابل‌تجزیه است جهت تهیه بسته‌های کوچک فعال نگه‌دارنده تخم‌مرغ کامل مایع استفاده شد. هدف این پژوهش افزایش نگهداری تخم‌مرغ کامل مایع با بهره‌گیری از نگه‌دارنده‌های زیستی بود که به‌موازات این هدف، تولید بسته‌بندی فعال قابل‌تجزیه با بهره‌گیری از پلیمرهای دوستدار محیط‌زیست و بررسی خواص فیزیکوشیمیایی این نوع بسته‌بندی، بررسی آهنگ انتشار رهاسازی نگه‌دارنده‌ها از بسته طی زمان انبارمانی انجام شد. برای انجام این تحقیق، ابتدا روش تهیه و نسبت اختلاط دو پلیمر جهت بسته‌بندی قابل دوخت بهینه‌سازی شد و فیلم‌های 50/50 از دو پلیمر تهیه شد. سپس بررسی خاصیت ضد میکروبی فیلم‌ها بر سه باکتری اشرشیا کولی، سالمونلا اینتریدیس و استافیلوکوکوس اورئوس انجام شد. نتایج بررسی تغییرات pH، انتشار نایسین و کاهش باکتریها و کپک و مخمر طی 21 روز انبارمانی تخم مرغ کامل مایع در بسته بندی ها، حاکی از توانایی بسته‌بندی پلی لاکتیک اسید حاوی Nisin-EDTA در جلوگیری از رشد باکتری‌های اشرشیا کولی، سالمونلا اینتریدیس و استافیلوکوکوس و افزایش ماندگاری تخم‌مرغ کامل مایع بود که این موضوع در مقایسه با نمونه فاقد نگه‌دارنده در تمامی موارد در سطح(05/0 p ( اختلاف معناداری داشت. بسته بندی پلی لاکتیک اسید حاوی Nisin-EDTA قادر به انتشار ppm 17/5 نایسین بر حسب وزن پلیمرها بودو 1% EDTA برحسب وزن پلیمرها نیز در ترکیب فیلم حضور داشت. با توجه به نتایج حاصل‌شده، استفاده از بسته‌بندی فعال بر پایه پلی لاکتیک اسید همراه با Nisin-EDTA جهت نگهداری و حفظ کیفیت تخم‌مرغ کامل مایع پیشنهاد می‌شود. واژه‌های کلیدی: تخم‌مرغ کامل مایع، نایسین، EDTA، پلی لاکتیک اسید

ارتقاء امنیت وب با وف بومی