Skip to main content
SUPERVISOR
Mahmoud Salimi,Abbas Hemmat,Jawad Zarkoob,Aminolah Masoumi
محمود سلیمی (استاد مشاور) عباس همت (استاد مشاور) جواد زرکوب (استاد راهنما) امین اله معصومی (استاد راهنما)
 
STUDENT
Mahdi Gholami
مهدی غلامی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1382

TITLE

Design,Development and Evaluation of a pellet-mill adequate for a small poultry feed production unit
About 70 percent of poultry production expenses are due to feed cost and 60 percent of feed that used are pellets. In Iran there is no much investment in mechanization of poultry feed production. The technical technology in poultry feed industry, leads to import developed machines in the recent years. In this project, the main abjective is designing, manufactureing and evaluation of press Pelleting machine, which is not produced in Iran . Determination of some physical and mechanical properties of poultry feed are used in order to design Press Pellet machine. The samples were prepared at three different levels of moisture content (16%-18% w.b.), that are the best range of feed moisture content for pelleting operation. The Shear-box test were used to determine coefficient of internal friction and Universal testing machine with simulated die hole to determine required normal force during the press of feed in die. The machine is designed according to the technical calculations that includes properties and dimensions of the parts, selecting rollerbearing and calculating power transfer system. The machine parts were manufactured and assembled according to the parts designed. After primary evaluation, machine problems were solved during the test. Also necessary adjustment was performed desired operation. In evaluation of machine, the best space between rollers and die was 0.2 to 0.3 mm, and it was observed that if this space increase more than 0.6 mm the machine will stop because of gathering the feed between this space. Also opening end and direct grooves on rollers, decrease machine capacity. Stiffness Quality of pellets were measured by Universal testing machine.
حدود 70 درصد هزینه پرورش طیور را خوراک در بر می گیرد و60 درصد غذاهای طیور به شکل پلت مصرف می‌شود. در ایران سرمایه‌گذاری قابل توجه‌ای در زمینه مکانیزه کردن تولید خوراک طیور به عمل نیامده است. در چند سال اخیر دستاوردهای فنآوری در صنعت خوراک طیور، منجر به ورود ماشین های پیشرفته برای مکانیزه کردن این بخش شده است. در این تحقیق هدف اصلی طراحی، ساخت و ارزیابی دستگاه پلت ساز بود، که در حال حاضر در کشور ایران ساخته نمی‌شود. برای طراحی این دستگاه نیاز به تعیین خواص فیزیکی و مکانیکی نمونه خوراک طیور بود تا پارامترهای طراحی لازم بدست آید. بنابراین خوراک مورد نظر در سه سطح رطوبتی (16 تا 18 درصد بر مبنای وزن تر) که بهترین دامنه رطوبتی برای تهیه پلت می‌باشد، تهیه شدند. آزمایش برش مستقیم جهت تعیین اصطکاک داخلی بین ذرات خوراک و آزمایش کشش_ فشارجامع با شبیه‌سازی سوراخ دای، برای تعیین حداکثر نیروی عمودی مورد نیاز برای غلبه بر اصطکاک داخل سوراخ دای انجام شد. دستگاه بر اساس اصول محاسبات فنی طراحی شد. مرحله طراحی دستگاه شامل بدست آوردن جنس و ابعاد اجزاء، انتخاب یاتاقان‌های غلتکی، محاسبه خارها و محاسبات سیستم انتقال توان بود. سپس قطعات طراحی شده طبق نقشه‌های تهیه شده ساخته و مونتاژ گردیدند. دستگاه ساخته شده مورد ارزیابی اولیه قرار گرفته و مشکلات به وجود آمده رفع گردید. تنظیمات لازم جهت دستیابی به عملکرد مناسب دستگاه نیز انجام شد. در ارزیابی دستگاه، بهترین فاصله بین غلتک و دای در دامنه 2/0 الی 3/0 میلی‌متر بدست آمد. همچنین مشاهده شد چنانچه فاصله غلتک ها و دای از 6/0 میلی متر بیشتر شود به علت تجمع خوراک بین غلتک و دای، واحد پلت‌ساز گیر می‌کند. شیارهای مستقیم انتها باز روی غلتک های ساخته شده نیز باعث کاهش عملکرد دستگاه شد. کیفیت سختی نهایی پلت ها نیز با استفاده از دستگاه کشش_ فشارجامع اندازه گیری شد.

ارتقاء امنیت وب با وف بومی