Skip to main content
SUPERVISOR
Aminolah Masoumi,Abbas Hemmat
امین اله معصومی (استاد راهنما) عباس همت (استاد مشاور)
 
STUDENT
Sajjad Shokri
سجاد شکری ساتلمش

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1390
About 90 percent of dry hay is packed in the most countries which is provided as rectangular cubic bales by baler in Iran. The compression of alfalfa bales strongly depends on the yield maturity, cutting time and its moisture content. Therefore, the driver should continually control the value of bales density proportional to its moisture content. Otherwise, the bales with high density and moisture content cause mould growe, while the unusual light bales will increase the traortation and storing expense. Therefore, construction the system for adjusting the density of ales roportional to amount of their moisture content will be useful. In this regard Mousavifar designed and fabricated a device for a special verity of alfalfa at certain range of moisture content. In the present study, redesign and fabricating the same system for several kinds of variety, different cut and various moisture content range was considered. As well user friendly, simplicity and save expense were considered. The designed system included alfalfa moisture sensor, hydraulic system, control system, baler’s end plates pressure controller springs displacement gauge, and mechanism for changing the pressure of these springs to achieve a certain density. The moisture sensor was designed using ultrasonic wave which was consisted of an ultra-sound transducer (40 k Hz), a wave guide pipe with a ten-centimeter interior diameter and 30-centimeter length. Wave guide pipe was located vertically on the latest hay bales, and the produced wave by the micro control AT Mega 64 was sent by the ultra-sound sender which located in the wave guide pipe. The wave was received by the ultra-sound receiver just after contacting the bales. The degree of received waves is depended to the temperature, variety and moisture content of the hay. So a temperature sensor was used. The moisture sensor was calibrated with coefficient of determination 0.98 (R 2 =0.98) in range of 13 to 25 percent (w. b) moisture content of alfalfa. The, hydraulic system consist of olenoid operated directional valves, a pressure reducing valve, and a hydraulic cylinder. A linear potentiometer was used to measure the springs displacement in which indicated baler end plates position. The fabricated automatic control system of hay bales was evaluated in field at two cut harvesting in various yield moisture content. The results showed no significant difference ( p 5%) between bales density which provided by automatic control system and desired density. Also, performance of fabricated device showed no difference between cutting yield. Keyword : Hay moisture, Hay density, moisture sensor, Ultra-sound wave, baler
حدود 90 درصد علوفه خشک در اکثر کشورهای جهان، بسته بندی می شود و در کشور ما عمدتاً بصورت بسته های مکعبی بوده که توسط دستگاه بسته بندی علوفه تهیه می شود. از آنجاکه تراکم پذیری بسته های یونجه علاوه بربلوغ و چین برداشت به محتوای رطوبتی آن نیزوابسته است لازم است تراکم بسته ها متناسب با محتوای رطوبتی محصول توسط راننده دائما کنترل گردد. در غیر این صورت بسته ها یا بیش از حد فشرده می شوند که باعث ایجاد کپک زدگی می گردد و یا کمتر از حد متراکم شده اند که هزینه حمل و نقل و انبار داری را افزایش می دهد. بنابراین ساخت دستگاهی که بتواند دانسیته ی بسته ها را متناسب با محتوای رطوبت تنظیم کند، سودمند می باشد و مورد توجه محققین قرار گرفته است. به این منظور دستگاهی در سال 90 توسط موسوی فر برای یک واریته یونجه طراحی و ساخته شد و در یک رطوبت خاص واسنجی شد. در تحقیق حاضر، طراحی مجدد و ساخت سامانه ی مشابهی جهت کاربردی کردن آن برای چند واریته، در چین های مختلف برداشت و بازه های رطوبتی مختلف مد نظر قرار گرفت. همچنین سادگی و اقتصادی بودن دستگاه برای طراحی لحاظ گردید. سامانه طراحی شده شامل حسگر رطوبت، سامانه هیدرولیک، سامانه کنترل، حسگر جابجایی سنج فنرهای تنظیم کننده فشار صفحات دهانه خروجی دستگاه بسته بند و مکانیزم تغییر دهنده فشار این فنرها برای دستیابی به بسته هایی با دانسیته معین بود. حسگر رطوبت با استفاده از امواج فراصوت طراحی شد که این حسگر شامل یک فرستنده و یک گیرنده فراصوت (40 کیلو هرتز)، یک موج بر به قطر داخلی 10 سانتی متر و طول 30 سانتی متر بود. موج بر بصورت عمودی روی بسته های علوفه خروجی از دستگاه بسته بند قرار می گرفت وموج تولید شده توسط میکروکنترلر AT Mega 64 بوسیله فرستنده فراصوت در داخل موج بر ارسال می گردید و پس از برخورد به بسته های علوفه بوسیله گیرنده فراصوت دریافت می شد. شدت موج دریافتی به دما و محتوای رطوبتی و واریته علوفه وابسته می باشد، که جهت خنثی کردن اثر دما، یک حسگر دما بکار گرفته شد. حسگرهای اندازه گیری رطوبت و دما در شرایط دمایی مختلف و در دامنه رطوبتی 13 تا 25 درصد بر مبنای وزن تر با ضریب تبیین (R 2 =0.98) واسنجی شدند. سامانه هیدرولیک دستگاه متشکل از یک شیر کنترل برقی جهت جریان و یک جک هیدرولیکی دو طرفه بود. همچنین از یک خط کش الکترونیک جهت تعیین مقدار کشش فنر و متعاقبا جابجایی صفحات محفظه بسته بندی استفاده شد. سامانه کنترل خودکار درجه تراکم بسته های مکعبی یونجه ساخته شده در مزرعه در بازه های رطوبتی متفاوت ، در دو چین مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت. با استفاده از این سامانه بسته هایی با دانسیته مطلوب تشکیل شد و مقدار دانسیته بسته های تشکیل شده با بسته بند مجهز به این سامانه با دانسیته مورد انتظار مقایسه گردید که در سطح احتمال 5 درصد اختلاف معنی داری مشاهده نشد. همچنین عملکرد دستگاه در چین های مختلف اختلاف معنی داری در سطح 5 درصد را نشان نداد. دانسیته علوفه، رطوبت علوفه، حسگر رطوبت، امواج فراصوت، بسته بند

ارتقاء امنیت وب با وف بومی