Skip to main content
SUPERVISOR
Mehdi Kadivar,Morteza Sadeghi
مهدی کدیور (استاد مشاور) مرتضی صادقی (استاد راهنما)
 
STUDENT
Korosh Pirvandi
کورش پیروندی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1396
Cereals starch is the major source of energy in the diet of livestock. In recent years, feed processing methods have been used to increase the efficiency of consumption in better digestion of starch in the rumen of livestock. Since the processing operation is energy intensive, many innovations have been made in the field of processing methods in order to increase product quality and reduce energy consumption. One of these innovations is the use of rotating rollers to flake cereals, which has attracted the attention of many researchers in the last half-century. Gelatinized starch is more digestible. Humidification and steaming of the starch granules in cereals cause them to swell and gelatinize. In this research, a tank with capacity of about 10 kg with a stirrer was designed and built. The stirrer receives its driving force through the chain power transmission unit from the driven roller shaft. The stirrer consists of a shaft with a diameter of 20 mm as well as an adjustable sliding outlet with the output flow of 700 g min -1 . To prevent the stickiness of wet sorghum seeds five fingers with the length of 90 mm was installed on the stirrer shaft. The sorghum sample was dropped from the tank outlet onto four metallic guided plates installed in the space between the outlet and the rollers, and then was guided evenly to a distance of 200 mm between the rollers. The distance between the rollers was adjusted by two screws mounted on the chassis. For varying the rotational speed of the rollers, a three-phase 4000 W motor with a 3700 W inverter to control the input frequency of the motor were used. Sorghum grain flaking experiments were performed with four moisture contents of 8.9%, 18%, 21%, and 24%, three rotational speeds of 36, 50, and 64 rpm, and two distance between the rollers of 0.5 and 1 mm in three replications. The moisture content of the samples was measured after flaking in order to study the effect of the initial moisture content, rotational speed, and rollers distance. After processing, the weight percentage of the particles was determined with series sieves of a vibrating sieving device with holes having sizes of 6.35, 5.08, 4.23, 3.17, 1.58, and 0.84 mm. The processing index was calculated using the ratio of the volume mass of the grain processed by the rotating rollers to the volume mass of the grain before processing. The experimental data were analyzed based on a factorial design of split plots. The results showed that the highest weight percentage of the complete sorghum flakes was belonged to the initial moisture content of 21%, the rotational speed of 64 rpm, and the rollers distance of 1 mm. Also, the highest processing index was related to the initial moisture content of 21%, the rotational speed of 50 rpm, and the rollers distance of 0.5 mm. Keywords : Sorghum, Flaking, Steam roller, Processing index, Rotating roller.
نشاسته غلات منبع اصلی تولید انرژی در جیره غذایی دام است. از گذشته تا کنون به منظور افزایش بازده مصرف در هضم بهتر نشاسته در شکمبه دام از روش‌های فرآوری غلات استفاده می‌شود. با توجه به انرژی‌بر بودن فرآوری، نوآوری‌های زیادی در زمینه روش‌های فرآوری با هدف افزایش کیفیت محصول و کاهش انرژی مصرفی صورت گرفته است. یکی از این نوآوری‌ها استفاده از دستگاه غلتک‌های دوار برای پرک کردن غلات است که در نیم قرن اخیر مورد توجه محققین زیادی قرار گرفته است. نشاسته ژلاتینه شده قابلیت هضم بیشتری دارد. رطوبت‌دهی و بخاردهی به گرانول‌های نشاسته موجود در غلات موجب تورم ژلاتینه شدن آن‌ها می‌شود. در این پژوهش یک مخزن با ظرفیت 10 کیلوگرم دارای یک همزن که نیروی محرک خود را با سیستم انتقال نیروی چرخ زنجیر از محور غلتک متحرک دریافت می‌کند، طراحی و ساخته شد. همزن از یک محور به قطر 20 میلی‌متر و نصب پنج انگشتی به طول 90 میلی‌متر بر روی آن برای جلوگیری از چسبندگی دانه‌های سورگوم مرطوب و همچنین یک خروجی کشویی قابل تنظیم با دبی خروجی 700 گرم در دقیقه ساخته شد. نمونه سورگوم از مخزن به روی صفحات هدایت شونده فلزی که در فاصله بین خروجی مخزن و غلتک‌ها نصب شد، ریزش کرده و سپس به فاصله بین دو غلتک‌ به طول 200 میلی‌متر به صورت یکنواخت هدایت می‌شود. فاصله بین غلتک‌ها توسط دو پیچ که بر روی شاسی نصب شده بود تنظیم شد. برای تغییر سرعت دورانی غلتک‌ها از یک موتور سه فاز با توان 4000 وات و یک اینورتر با توان 3700 وات برای کنترل فرکانس ورودی به موتور استفاده شد. آزمایش‌های پرک کردن دانه سورگوم با چهار سطح رطوبتی 9/8، 18، 21 و 24 درصد بر اساس وزن تر و سه سرعت دورانی 36، 50 و 64 دور در دقیقه و دو فاصله بین غلتک‌های 5/0 و 1 میلی‌متر در سه تکرار انجام شد. رطوبت نمونه‌ها بعد پرک کردن به منظور بررسی تأثیر رطوبت اولیه، سرعت دورانی و فاصله غلتک‌ها اندازه‌گیری شد. پس از فرآوری درصد وزنی ذرات با استفاده از الک‌های مطبق دستگاه الک لرزان با اندازه سوراخ‌های 35/6، 08/5، 23/4، 17/3، 58/1 و 84/0 میلی‌متر تعیین شد. شاخص فرآوری نیز با استفاده از نسبت جرم حجمی دانه فرآوری شده به وسیله دستگاه غلتک‌های دوار به جرم حجمی دانه قبل از فرآوری محاسبه شد. داده‌های آزمایشی در قالب طرح فاکتوریل کرت‌های خرد شده آنالیز شد. نتایج نشان داد بیشترین درصد وزنی ورقه‌های کامل سورگوم پرک شده مربوطه به تیمار با رطوبت اولیه 21 درصد، سرعت دورانی 64 دور در دقیقه و فاصله بین غلتک‌های 1 میلی‌متر بود. همچنین بیشترین درصد شاخص فرآوری برای تیمار با رطوبت اولیه 21 درصد، سرعت دورانی 50 دور در دقیقه و فاصله بین غلتک‌های 5/0 میلی‌متر به دست آمد. کلمات کلیدی: سورگوم ، پرک کردن، غلتک‌بخار، شاخص فرآوری، غلتک دوار.

ارتقاء امنیت وب با وف بومی