Skip to main content
SUPERVISOR
Morteza Shamanian esfahani,Mohammad Hassan Abbasi,Masoud Panepour
مرتضي شمعانيان اصفهاني (استاد راهنما) محمدحسن عباسي (استاد راهنما) مسعود پنجه پور (استاد مشاور)
 
STUDENT
Ali Heidary moghadam
علي حيدري مقدم

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده مهندسی مواد
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1384

TITLE

Effect of Coke Particle Size on Sinter Quality
In this study, the effect of coke particles size on sinter quality has been investigated. Different ranges of coke particles size (0-3.35, 0-2.88, 0.212-3.35, 0.212-2.88, 0.355-3.35, 0.5-3.35, 0.71-3.35mm) were chosen. Then sinter production was performed using these samples and these quality compared with the reference sample obtained from Esfahan Steel Company. Other parameters including iron ore, lime, sintering mixture particle size and suction conditions were kept constant. Thermal profiles were achieved by measuring the temperature in different regions of sintering bed. From these profiles, the maximum temperature, the amount of molten phase, the flame front speed, the solidification rate of molten phase as well as the sinter cooling rate were determined. Porosity, phase determination and morphology tests were carried out on the samples. The results illustrated that the coke size range of 0.2-3.3mm is optimum as far as the coke combustion rate, maximum temperature and the flame front speed are concerned. These lead to the rate of sinter production increase. Improved reducibility and higher mechanical strength were also obtained due to the presence of higher amounts of Calciumferrite phase with a nodular morphology. So, it can be concluded that coke particles size range 0.2-3.3mm improves the sinter quality considerably.
چکيده در اين تحقيق اثر دانه بندي کک بر کيفيت سينتر در فرآيند توليد سينتر در مقياس آزمايشگاهي مورد بررسي قرارگرفته است. بدين منظور دامنه هاي مختلفي از اندازه ذرات کک در محدوده هاي 35/3-0 ، 88/2-0 ، 35/3-212/0 ، 88/2-212/0 ، 35/3-355/0 ، 35/3-5/0 ، 35/3-71/0 ميليمتر و نمونه شاهد انتخاب و با ثابت نگه داشتن ساير پارامترها از جمله دانه بندي سنگ آهن، آهک، فرايند مخلوط سازي، شرايط مکش و غيره، عمليات پخت و توليد سينتر انجام شد. در طي فرايند پخت سينتر، با اندازه گيري دما در نقاط مختلف بستر سينتر، پروفيل دمايي آن تعيين گرديد. با تجزيه و تحليل پروفيل هاي بدست آمده، اثر دانه بندي کک بر سرعت احتراق کک، حداکثر دما، ميزان فاز مذاب توليدي، سرعت حرکت جبهه احتراق، سرعت انجماد فاز مذاب و سرعت سرد شدن سينتر، تعيين شد. همچنين سينتر توليدي از نظر درصد تخلخل، نوع فازهاي تشکيل شده و مورفولوژي ساختار مورد بررسي قرار گرفت. يافته هاي پژوهشي نشان داد که دانه بندي 35/3-212/0 ميليمتر دانه بندي بهينه ايست که در آن سرعت احتراق کک افزايش يافته و متعاقباً با افزايش دماي حداکثر، سرعت حرکت جبهه احتراق نيز افزايش يافته است، و نتيجتاً سرعت توليد سينتر افزايش خواهد يافت. از سوي ديگر در اين نمونه، تجمع فازهاي فريت کلسيم با مورفولوژي سوزني شکل افزايش يافته و اين امر باعث افزايش مقاومت مکانيکي و نيز بهبود احياپذيري سينتر توليدي شده است. با بررسي و تجزيه و تحليل يافته هاي اين تحقيق، دانه بندي مناسب در محدوده 3/3-2/0 ميليمتر براي دست يابي به سينتري با کيفيت مطلوب، تعيين شد.

ارتقاء امنیت وب با وف بومی