Skip to main content
SUPERVISOR
Javad Keramat,Sabihe Soleimanianzad
جواد کرامت (استاد راهنما) صبیحه سلیمانیان زاد (استاد مشاور)
 
STUDENT
Hamed Aziznia
حامد عزیزنیاء

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1393
Cellulose derivatives constitute one of the most dedicated polymers used in the production of biodegradable film coatings. The effect of the composition of hydroxypropyl methylcellulose (HPMC)- Prosopis farcta root extract films on the physico-chemical properties, antimicrobial and antioxidant activity was investigated. Incorporation of prosopis farcta root extract into HPMC films induces strong changes on structure and color, antimicrobial and antioxidant activity, film solution viscosity and other physico-chemical characteristics such as mechanical and water barrier properties. Three types of extracts, respectively, ethanol, methanol and water were prepared. Studies about antioxidant activity of extract has shown the positive effect on delay oxidation of soy-bean oil, free radicals scavenging in DPPH and ?-carotene assay. Total phenolic and total flavonoid contents from root extract and Migration of phenolic compounds from HPMC- P rosopis farcta root extract was evaluated. In the antioxidant and anti-microbial assay ethanolic extract has shown the best results. Also ethanolic root extract has the most total flavonoids and phenolic contents. Migration of phenolic compounds in the HPMC film containing ethanolic extract of root prosopis farcta in aqueos, oil and acid food simulant was equal to7.039, 6.258 and 5.239 percent release after 10 days of incubation at 21 o C respectively. Subsequently, the antioxidant activities of films against soybean oil oxidation were evaluated during 12 days storage at 70 °C by measuring the (PV) and tiobarbitoric acid (TBA). For all of tests the highest antioxidant activity was observed for ehtanolic root extract compare with BHT. IC50 for extract was estimated and best results refers to ethanolic extract. Antimicrobial test for mayonnaise sausage packed with HPMC-ethcanolic extract has shown the good antimicrobial effect on delaying swelling and lactic acid production in mayonnaise sausage affected by heterofermentative lactic acid bacteries. Agar Disk diffusion assay from film containing ethanolic root extract has affected S.aureus , E.coli and S.thifimorium respectively. Owing to the strong antibacterial activity of the medicinal plants extract they can be used as effective alternatives for food preservation. Keywords: Biodegradable film, HPMC, Extract, Prosopis farcta , Antioxidant, Antimirobial
مشتقات سلولز یکی از بیشترین ترکیبات مورد استفاده به منظور تولید فیلم‌ها و پوشش‌های زیست تخریب پذیر هستند. در این پژوهش فیلم هیدروکسی پروپیل متیل سلولز (HPMC) حاوی عصاره‌های مختلف ریشه گیاه کهورک ( prosopis farcta ) از نظر خصوصیات آنتی اکسیدانی، ضد میکروبی، فیزیکوشیمیایی و مکانیکی مورد بررسی قرار گرفت. اضافه کردن عصاره ریشه گیاه کهورک به فیلم تغییرات زیادی در خصوصیات فیلم از نظر قدرت آنتی اکسیدانی، فعالیت ضدمیکروبی ، ساختار فیلم و رنگ آن، خصوصیات فیزیکوشیمیایی و مکانیکی فیلم پدید آورد. سه نوع عصاره اتانولی (70%)، متانولی (70%) و آبی تهیه شد. مطالعه خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره‌ها در به تعویق انداختن اکسیداسیون روغن سویا و همچنین مهار رادیکال آزاد درآزمون DPPH و بتاکاروتن، بیان کننده اثر مثبت این عصاره‌ها از نظر فعالیت آنتی اکسیدانی بود. محتوای فنول و فلاونوئید عصاره ریشه گیاه کهورک در هر سه نوع عصاره تهیه شده و همچنین مهاجرت ترکیبات فنولیک در فیلم به محیط‌های مشابه غذا نیز مورد مطالعه قرار گرفت. عصاره اتانولی ریشه گیاه کهورک در آزمون‌های میکروبی و آنتی اکسیدانی نسبت به دو عصاره دیگر نتایج بهتری نشان داد. همچنین عصاره اتانولی بیشترین میزان محتوی فنل و فلاونوئید را داشت. از نظر مهاجرت ترکیبات فنولیک در فیلم HPMC حاوی عصاره اتانولی ریشه گیاه کهورک درمحیط‌های مشابه آب، اسید و روغن به ترتیب 039/7، 258/6 و 239/5 درصد رهایش پس از ده روز نگهداری در دمای 21 سلسیوس را نشان داد. درآزمون نگهداری روغن سویا در فیلم HPMC حاوی عصاره ریشه گیاه کهورک بهترین اثر را نمونه فیلم حاوی عصاره اتانولی نشان داد و پس ازآن به ترتیب عصاره های متانولی و آبی بهترین اثر را داشتند. 50IC برای عصاره اتانولی، عصاره متانولی و آبی ریشه گیاه کهورک به ترتیب برابر با 45/2، 34/3 و 92/7 میکروگرم بر میلی لیتر بود. در آزمون بسته بندی سس مایونز در فیلم حاوی عصاره اتانولی ریشه گیاه کهورک، از نظر قدرت ضدمیکروبی اثر مشابه فیلم حاوی عصاره اتانولی در مقایسه با فیلم حاوی بنزوات سدیم علیه باکتری‌های لاکیک اسید هتروفرمنتاتیو عامل تولید گاز و اسید را شاهد بودیم. آزمون انتشار دیسک در آگار برای فیلم حاوی عصاره در مقایسه با فیلم حاوی آنتی بیوتیک نایسین و ترکیب نگه‌دارنده بنزوات سدیم علیه باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس و دو باکتری گرم منفی اشرشیا کلی و سالمونلا تیفی موریوم نتایج ضدمیکروبی قابل قبولی را از نظر ایجاد هاله توسط فیلم حاوی عصاره اتانولی نشان داد که میانگین قطر هاله ایجاد شده در محیط کشت برای فیلم حاوی عصاره اتانولی، متانولی و آبی برابر با 43/8، 66/6 و 43/6 برحسب میلی‌متر بود. دارا بودن ترکیبات ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی در عصاره گیاهان دارویی مثل کهورک می‌تواند گزینه مناسبی به منظور افزودنی در فیلم‌ها و مواد غذایی باشد. کلمات کلیدی: فیلم زیست تخریب پذیر، HPMC، عصاره، کهورک، آنتی اکسیدانی، ضدمیکروبی

ارتقاء امنیت وب با وف بومی