Skip to main content
SUPERVISOR
Sabihe Soleimanianzad,Mahmoud SheikhZeinodin,Shahram Dokhani
صبیحه سلیمانیان زاد (استاد راهنما) محمود شیخ زین الدین (استاد مشاور) شهرام دخانی (استاد راهنما)
 
STUDENT
Maryam Mirlohi
مریم میرلوحی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Doctor of Philosophy (PhD)
YEAR
1382

TITLE

Characterization of Lactobacillus plantarum A7 as a probiotic native strain and its application as an adjunct culture in probiotic yoghurt
This study aimed to characterize a native lactobacillus strain with probiotic properties and to its application in probiotic yoghurt. Sixty two isolates of Lactobacilli from native sources were examined for probiotic features; gastric and intestinal transit tolerance, antagonistic effects on pathogens and other lactobacillus strains, evaluation on surface properties and some safety aspects such as antibiotic resistance and hemolytic activity were of concern. After all, a lactobacillus plantarum strain was selected as with the desired characteristics. It was then used as an adjunct culture in combination with traditional yoghurt cultures. Final results showed that addition of L.A7 in the starter combinations could change their acidification ability, specifically, in comparison to the control pair, lactic acid was significantly increased by addition of L.A7 in combination with slow acid starters. This adversely affected the cultures survival. Yoghurt cultures with L.A7 were more proteolytic than the control samples. However, these changes were not seemed to be so effective in rheological properties of yoghurts. Noticeable changes in the hardness and spontaneous syneresis could be related to the acidic characteristics of the samples whereas, no relation was found between apparent viscosity and any of the variables in this study. Keywords: Probiotic, Lactobacillus plantarum , yoghurt
ماست فراودة لبنی است که کشت آغازگر مورد استفاده در تهیه آن، حداقل از دو میکروارگانیسم استرپتوکوکوس سالیواریوس زیر گونة ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس دلبروئکی زیر گونة بولگاریکوس تشکیل شده باشد. سابقة طولانی مصرف ماست نشان داده که غذایی سالم است و می تواند منشأ آثار مفیدی در سلامتی انسان باشد. تبدیل ماست به ماست پروبیوتیکی یا زیست فعال با تغییر ترکیب کشت آغازگر امکان پذیر است. کشت های پروبیوتیک حاوی میکروارگانیسم هایی هستند که بر خلاف کشت آغازگر سنتی، در برابر تنش های دستگاه گوارش مقاومند وحضور، فعالیت و تکثیر آنها در بخشهای مخاطی روده موجب می شود تا از مصرف ماست تهیه شده بر پایة آنها در مقایسه با ماست حاصل از کشت های سنتی خواص سودمند بیشتری حاصل شود. سازگاری این میکروارگانیسم ها با شرایط دستگاه گوارش و جایگزینی آنها تاحدود زیادی به فلور طبیعی موجود بستگی دارد. از آنجائیکه فلور طبیعی و پیچیدة دستگاه گوارش انسان، به شدت تحت تأثیر ژنتیک، شرایط جغرافیایی، رژیم غذایی و سن می باشد، در صورتیکه میکروارگانیسم پروبیوتیک، از فلور طبیعی افرادی جداسازی شود که از نظر خصوصیات فوق، نقاط مشترک ببیشتری با مصرف کنندگان آن دارند، پس از مصرف، امکان سازگاری وجایگزینی آن در محیط جدید بیشتر است . هدف از انجام این مطالعه، گزینش سویه ای با قابلیت پروبیوتیکی از میان سویه های لاکتوباسیلوس بومی و تهیة ماست زیست فعالی بر پایة آن سویة بود. در بخش اول این تحقیق، 62 سویة لاکتوباسیلوس از فلور طبیعی تعدادی از کودکان سالم کمتر از دو سال وهمچنین، تعدادی از فراورده های لبنی بومی جداسازی شدند و با استفاده از آزمایشات بیوشیمیایی مورد شناسایی قرار گرفتند. سویه های شناسایی شده، بر اساس مقاومت به تنش اسید و ترکیبات صفراوی ابتدا در غالب آزمایشات مبنتی بر رشد و سپس در غالب آزمایشات مبتنی بر بقاء گزینش شدند و سپس خصوصیات پادیاری آنها علیه میکروارگانیسم های بیماریزا مورد بررسی قرار گرفت. شناسایی دقیق تعدادی از جدایه های گزینش شده با استفاده از آغازگر های اختصاصی در واکنش زنجیره ای پلیمراز نشان داد که تعدادی از آنها به گونه های لاکتوباسیلوس رامنوسوسو لاکتوباسیلوس پلا نتاروم تعلق دارند. بر اساس همین نتایج، جدایة لاکتوباسیلوس پلانتاروم A7 به عنوان بهترین سویة گزینش شده در این مطالعه مورد بررسی بیشتر قرار گرفت و مشخص شد مقاومت آن به شیرة گوارشی شبیه سازی شدة انسان و خصوصیات سطحی از نظر آبگریزی سطحی، تولید پلی ساکارید های خارج سلولی و چسبیدن به سطوح با پروبیوتیکهای تجارتی قابل مقایسه می باشد. جنبه های ایمنی مصرف این باکتری، از نظر مقاومت به 21 نوع آنتی بیوتیک و تولید همولیزین نشان داد که این باکتری واجد مقاومت طبیعی نسبت به آنتی بیوتیکها بوده و همولیزین تولید نمی کند. رشد ضعیف این سویه درشیر موجب کلمات کلیدی : پروبیوتیک، لاکتوباسیلوس پلانتاروم ، ماست پروبیوتیکی

ارتقاء امنیت وب با وف بومی