Skip to main content
SUPERVISOR
Ali akbar Dadkhah,Mohammad Amiri
علی اکبر دادخواه (استاد راهنما) محمد امیری (استاد راهنما)
 
STUDENT
Mohammadhossien Kazemi
محمدحسین کاظمی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده مهندسی شیمی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1396
Researchers are interested on better isolation of foaming agent (saponin) in soy and similar plants. Saponin has applications in the food, pharmaceutical and cosmetic industries. In this research, the main objective was to investigate the possibility of using colloidal gas aphrons (CGA), as a green method, in purification and recovery of foaming agent in dry soybean press cake. Colloidal gas aphrons are microbubbles between 10 and 100 microns in size. Looking at their structure, a gas core is surrounded by a thin layer of surfactant and these bubbles are produced by the application of high shear stress to the surfactant solution. Moreover, optimizing extraction of the foaming agent available in soybean press cake was considered through studying three factors of temperature, pH, and time. In this research several parameters including pH, initial concentration of saponin, and geometrical parameters of the aphrone generating device (AGD) such as disk diameter and baffle distance were investigated. It is found that increasing the initial concentration of saponin, results in the
جداسازی عامل کف‌ساز (ساپونین) موجود درگیاهان از جمله سویا به دلیل اهمیت و کاربردهایی که در صنایع غذایی، دارویی وآرایشی بهداشتی دارد، همواره مورد توجه محققان بوده است. افرون‌های کلوئیدی گازی، میکروحباب‌هایی در اندازه بین 100-10 میکرومتر هستند. ساختار آن‌ها به شکلی است که یک هسته گازی میان لایه نازکی از سورفکتانت احاطه شده است و این حباب‌ها با اعمال تنش برشی زیاد به محلول سورفکتانت تولید می‌شوند. در این پژوهش هدف اصلی بررسی اثر سیستم افرونی به عنوان روشی سبز در خالص سازی و بازیابی عامل کف‌ساز موجود در آرد سویای روغن گیری شده بود اما علاوه بر این هدف، به بهینه سازی استخراج عامل کف‌ساز موجود در تفاله سویا با بررسی سه عاملدما، pH وزمان پرداخته شد. در این کار پژوهشی، در بخش مربوط به جداسازی عامل کف ساز، عوامل موثری همچونpH و غلظت اولیه و پارامترهای هندسی دستگاه مانند قطر دیسک، فاصله بافل مورد بررسی قرارگرفتند. نتایج به دست آمده نشان دادکه با افزایش غلظت اولیه میزان خلوص روند کاهشی و بازیابی افزایش می‌یابد. زیرا افزایش غلظت باعث رشد میزان ویسکوزیته محلول می‌شد و در نتیجه پدیده تخلیه هم به کندی صورت می‌گرفت. اثر pH نیز بر میزان خلوص و بازیابی هم سو با اثر غلظت بود. با افزایش pH، به دلیل رشد میزان دافعه بین حباب‌ها وکاهش نرخ پدیده تخلیه، میزان خلوص کاهش و بازیابی افزایش پیدا کرد. افزایش قطر دیسک دستگاه نیز به دلیل افزایش آشفتگی ایجاد شده و بیشتر شدن حجم هوای وروی به سیستم اثر مثبتی در میزان بازیابی و خلوص داشت. همچنین مشخص شد با کاهش فاصله بافل خلوص افزایش و بازیابی مقداری کاهش می‌یابد. در بخش استخراج، با بهینه سازی انجام شده مشخص شد که pH و زمان به ترتیب بیشترین وکمترین اثر گذاری را بر میزان استخراج عامل کف‌ساز دارند. در نهایت می‌توان گفت که در سیستم افرونی در غلظت‌ 1500 میلی‌گرم بر لیتر با توجه به ویژگی‌هایی که دارد می‌تواند میزان خلوص عامل کف‌ساز و درصد بازیابی را به ترتیب به مقادیر 6/74 و 9/58 درصد برساند. عامل pH نیز در بازه تعریف شده، باعث اثر گذاری حدود 8 درصدی بر خلوص و حدود 30 درصدی بر بازیابی شد. همچنین با بررسی عوامل هندسی دستگاه یعنی قطر دیسک و فاصله بافل، می‌توان برای خلوص حدود 5 درصد و برای بازیابی حدود 2 درصد این مقادیر را بهبود بخشید.

ارتقاء امنیت وب با وف بومی