Skip to main content
SUPERVISOR
Ali akbar Ramin,Cyrus Ghobadi
علی اکبر رامین (استاد راهنما) سیروس قبادی (استاد مشاور)
 
STUDENT
Behfar Modares
بهفر مدرس

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1385
Strawberry (FragariaX ananassa) is one of the most tasteful and fragrant fruits in the world that has great nutritional value. However, the storage life of this beneficial fruit is about five days in 0°C. This categorizes strawberries among some of the most easily decaying type of fruits. In supermarket temperature (20°C) strawberries decay rapidly and lose their shelf life. Ethylene is one of the causes of the acceleration in the ripening and loss of the fruit after harvest. Thus, anti ethylene substances could increase storage life of fruits.1-Methylecyelopropene (1-MCP) is a new material which prevents the ethylene from reacting in quite low concentration and is easily consumed and does not exert negative effects on the health of human being and the environments. The discovery and use of 1-MCP has provided a suitable opportunity for scientists and the use of 1-MCP in most nonclimactric fruits has postponed any changes in them. Calcium chloride increased the storage life and the stability of firmness of the fruits through the formation of a rigid cell wall in the tissues of fruits. This is because in strawberries, with respect to their amount of calcium. The hypobaric storage method provides one of the most recent methods in preserving horticultural products, since they decrease the density of the CO 2 , O 2 and ethylene surrounding the fruits through a decrease in air ripening of the fruit. Therefore, such research studies were carried out with the goal of establishing the utilizing potentiality of 1-MCP, calcium chloride and provision of low pressure atmosphere in order to increase the preservation capacity of the “Camarossa” strawberries. In the first experiment, the effect of using zero concentration (Control), 0.25, 0.5, 0.75 and 1 µL.L -1 of 1-MCP on the storage life (1°C) and shelf life (20°C) of the fruits over a period of 27 days was studied. The study was done through the split plot in time within a complete randomized design in 3 replications. Sampling and analysis of the fruits were carried out every three days interval.The second experiment was done through immersion of fruits in zero density (Control), 0.25, 0.5 and 0.75 mM of CaCl 2 including the pretreatment of low pressure air up to 0.6 atmosphere for five minutes and the effect of this provision on the storage life of the fruits (1°C) in a factorial method through complete randomized design was examined. The third experiment was also carried out in order to examine the effect of the provision of 1-MCP and low pressure air of about 0.2 atmosphere in 2 hours on the optical and physicochemical characteristics of the fruit during storage life in cold storage (1°
توت‌فرنگی ( Fragaria × ananassa ) دارای میوه‌هایی مطبوع و دل‌پسند و با ارزش غذایی بالا است اما به دلیل بافت نرم و فعالیت متابولیکی زیاد میوه در زمان رسیدن، بسیار حساس و آسیب‌پذیر بوده و عمر نگه‌داری کوتاهی دارد. تولید جهانی این محصول در حدود 3 میلیون تن در سال است که بالغ بر 40 درصد آن در دوره پس از برداشت از بین می‌رود. از این رو افزایش عمر انبارمانی و قفسه‌ای میوه توت‌فرنگی از اهداف مهم این پژوهش بوده است. از آن‌جا که تماس میوه با اتیلن یکی از دلایل مهم افزایش ضایعات پس از برداشت میوه‌هاست، بنابراین مواد ضد اتیلنی می‌توانند عمر نگه‌داری محصول توت‌فرنگی را افزایش دهند. 1-متیل سیلکوپروپن به عنوان یک ماده جدید جلوگیری‌کننده از اثر اتیلن‌در غلظت‌های خیلی کم مصرف شده و اثر منفی بر سلامت انسان و محیط زیست ندارد. لذا تأثیر کاربرد غلظت‌های صفر (شاهد)، 25/0، 5/0، 75/0 و 1 میکرولیتر بر لیتر 1-ام‌سی‌پی بر عمر انبارمانی و قفسه‌ای میوه توت‌فرنگی رقم " کاماروسا " در دو دمای 1 و 20 درجه سانتی‌گراد به ترتیب در مدت بیست و هفت روز و چهار روز مورد مطالعه قرار گرفت و برخی از خصوصیات ظاهری، فیزیکوشیمیایی و رنگ میوه در مدت نگه‌داری اندازه‌گیری شد. آزمایش به صورت طرح کرت‌های خردشده در زمان در قالب طرح پایه کاملا تصادفی و در 3 تکرار انجام شد. آزمایش دیگری به منظور بررسی اثر غوطه وری میوه‌ها در غلظت‌های صفر (شاهد)، 25/0، 5/0، 75/0 میلی‌مولار کلریدکلسیم به همراه پیش‌تیمار هوای کم‌فشار به میزان 6/0 اتمسفر و مدت 5 دقیقه در افزایش عمر انبارمانی میوه در 3 تکرار، به روش فاکتوریل و در قالب طرح پایه کاملا تصادفی و به مدت هیجده روز صورت گرفت. آزمایش سوم نیز با هدف بررسی تأثیر تیمار 1 میکرولیتر بر لیتر 1-ام‌سی‌پی و پیش‌تیمار هوای کم‌فشار به میزان 2/0 اتمسفر و مدت 2 ساعت بر خصوصیات ظاهری و فیزیکوشیمیایی میوه طی مدت نگه‌داری در انبار سرد و به روش آزمایش اول انجام شد. نتایج آزمایش اول نشان داد که بالاترین مقادیر صفات بازارپسندی سفتی میوه، اسید آلی و ویتامین‌ث، و کمترین مقادیر صفات پوسیدگی ظاهری، pH و نسبت TSS/TA و نیز کمترین تغییرات آنتوسیانین و TSS در تیمار 1 میکرولیتر بر لیتر 1-ام‌سی‌پی مشاهده شد که نشان‌دهنده تأثیر مثبت 1-ام‌سی‌پی بر کاهش سرعت تغییرات بیوشیمیایی بافت میوه توت‌فرنگی است. بالاترین شاخص‌های رنگ میوه شامل روشنایی رنگ ( L )، نواحی رنگ ( b * و a *)، خلوص رنگ ( C ) و زاویه فام رنگ ( H? ) نیز در تیمار 1 میکرولیتر بر لیتر 1-ام‌سی‌پی مشاهده شد که تأییدکننده تأثیر مطلوب تیمار بر نگه‌داری میوه در انبار سرد است. نتایج اثر تیمار 1-ام‌سی‌پی بر عمر قفسه‌ای میوه در دمای C ? 20 نشان‌دهنده تأثیر مثبت نسبی تیمار 1-ام‌سی‌پی بر عمر قفسه‌ای میوه توت‌فرنگی است و به نظر می‌رسد که تیمار 1-ام‌سی‌پی قادر است کیفیت میوه‌ها را به مدت طولانی‌تری در دمای بالای نگه‌داری میوه حفظ کند. اثر تیمارهای مختلف کلریدکلسیم و پیش‌تیمار هوای کم‌فشار بر خصوصیات ظاهری، فیزیکوشیمیایی و رنگ میوه توت‌فرنگی رقم " کاماروسا " پس از مدت نگه‌داری در انبار سرد نشان داد که غلظت‌ 75/0 میلی‌مول بر لیتر کلریدکلسیم و پیش‌تیمار هوای

ارتقاء امنیت وب با وف بومی