Skip to main content
SUPERVISOR
مصطفی مبلی (استاد راهنما) بهرام بانی نسب (استاد راهنما) حجت دادخواه (استاد مشاور) ناصر همدمی (استاد مشاور)
 
STUDENT
Saeide Nicknadaf
سعیده نیک نداف

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1394

TITLE

The effect of amino acids asparagine, glutamine and glycine on yield and quality of mushroom (Agaricus bisporus)
Button mushroom ( Agaricus bisporus ) is the most commonly grown mushroom in the world as well as Iran.Mushroom are well known an excellnt source of protein, fiber, vitamins and minerale. In addition, they possess useful bioactive metabolites with a broad spectrum of pharmacological benefits such as antioxidant activity. Mushroom like any other plant organism has its own dietary needs. It’s food requirements will be provided through the compost. Source of N must exist to the extent required for suitable yield. Amino acids are source of N that have importat effect on plants. There for in this study, the effect of aplication some Amino acids such as, Aspargine, glycine and glutamin to the bedding compost on yield and quality of the mushroom were inrestigated. This study were done in Yekta Mushroom Company is located near Jarghoye region in 1396(2017). Exprement was conducted in a randomized complete block design with 8 treatments and 4 replications. Treatments included, Aspargine, Glycine and Glutamin in 2 concentration (150 , 300 mg.l -1 ), mix of three amino acids (150 mg.l -1 ) and control. For expriment necessary amount of Aspargine, Glycine and Glutamine for every 8 of blocks of compost(an experimental unit) was calculated and disored in a litter of distilled water and sprayed on the surface of the compost in 3 stages (after put soil on the surface, after first harvest and after second harvest). Harvesting was done at the 3 flash. Some morphological traits such as water percentage of the cap and stipe, diameter and length of the stipe, diameter of the cap, firmness and ash was musured. The result showed significant differens bettwen various treatments in length of the cap, firmness and water percentage of the cap, step and ash at 5% probability level. Aspargine at 150 mg.l -1 concentration improved increased the overall yield by 67/27% comprared to the control. Some physiological traits such as pH, organic acids, carbohydrate and protein was musured. So that used Aspargine with 150 mg.l -1 concentration improved increased the carbohydrate and protein respectively by 24.21 and 38.65% compared the control. Also Amino acids caused improved wet weight storage and l,value. Generally, recommended use Aspargine with 150 mg.l -1 concentration for improved yield and quality and post harvesting. Key Words : ‌‌‌mushroom, Aspargine, Glycine, Glutamine, Quality, Yield, Post harvesting
های خوراکی در کشور ما به خود اختصاص داده است. قارچ ها منبع غنی از پروتئین، فیبر، ویتامین و مواد معدنی هستند. علاوه بر این به دلیل دارا بودن متابولیت های زیست فعال با اثرات آنتی اکسیدانی خواص دارویی نیز برای آن ها مطرح است. قارچ نیز مانند هر موجود زنده گیاهی دیگر دارای نیازهای غذایی خاص خود می باشد و مواد غذایی مورد نیاز آن از طریق کمپوستی که در اختیارش قرار داده می شود تامین می گردد. در این بستر وجود منابع نیتروژن در حد بدست آوردن عملکرد مناسب ضروری است. آمینواسیدها بعنوان منابع مهم نیتروژن اثرات قابل توجهی بر گیاهان دارند. بنابراین در این پژوهش به بررسی تاثیر افزودن آمینواسید، آسپارژین،گلایسین و گلوتامین به بستر قارچ برای تامین نیاز قارچ تکمه ای و تاثیر آن روی عملکرد و خصوصیات کیفی قارچ پرداخته شد. این پژوهش با همکاری شرکت قارچ یکتای سپاهان اصفهان واقع در نزدیکی جرقویه اصفهان در سال 1396 صورت گرفت. این آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 8 تیمار و 4 تکرار اجرا گردید. تیمارها شامل آمینواسیدهای آسپارژین، گلایسین و گلوتامین (در دو غلظت 150 و 300 میلی گرم بر لیتر) ، مخلوط هر سه آمینواسید به غلظت هرکدام 150 میلی گرم بر لیتر و شاهد بود. برای این آزمایش میزان لازم از آسپارژین، گلایسین و گلوتامین بر هر 8 بلوک کمپوست به صورت جداگانه محاسبه شد و در یک لیتر آب مقطر حل گردید و توسط سم پاش روی سطح کمپوست در سه مرحله ( پس از خاک دهی، پس از برداشت اول و پس از برداشت دوم) پاشیده شد. برداشت محصول در سه فلش صورت گرفت. برخی از صفات مورفولوژی از قبیل درصد آب پایه و کلاهک، طول و قطر پایه ، قطر کلاهک و سفتی بافت اندازه گیری شد. نتایج تفاوت معنی داری بین تیمارهای مختلف از نظر طول پایه، سفتی بافت و درصد آب پایه و کلاهک در سطح احتمال 5 درصد نشان داد. هم چنین استفاده از تیمار 150 میلی گرم بر لیتر آسپارژین سبب افزایش 67/26 درصدی قارچ برداشت شده نسبت به تیمار شاهد گردید. صفات شیمیایی مانند میزان خاکستر، اسید آلی، میزان اسیدیته، پروتئین و قند و میزان آمینواسید نیز اندازه گیری شد. استفاده از تیمار آسپارژین 150 میلی گرم بر لیتر به ترتیب منجر به افزایش 01/64 ، 65/38 و 21/24 درصدی خاکستر، پروتئین و میزان قند محلول در مقایسه با شاهد گردید و استفاده از آمینواسید سبب جذب و افزایش میزان آمینواسیدها شد. هم چنین پاشش آمینواسید سبب بهبود وزن تر در طی انبار مانی و شاخص سفیدی قارچ شد. به طور کلی می توان بیان داشت آسپارژین در غلظت 150 میلی گرم بر لیتر برای بهبود عملکرد و خصوصیات کمی و کیفی و عمر پس از برداشت توصیه می گردد. کلمات کلیدی : قارچ خوراکی تکمه ای، آسپارژین، گلایسین، گلوتامین، عملکرد، ویژگی های کیفی، عمر پس از برداشت

ارتقاء امنیت وب با وف بومی