Skip to main content
SUPERVISOR
محسن پیرمرادیان (استاد مشاور) فریبا امینی (استاد مشاور) علی اکبر رامین (استاد راهنما)
 
STUDENT
Behnaz Rostam zadeh khuzani
بهناز رستم زاده خوزانی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1390

TITLE

Effect of Chitosan Coating on Storage Life of Apple cv.”Golabe Kohanz”and“Soltani”
Apple is an important horticultural crop, that accounted for a large share of the country's exports each year. But the apples produced in Iran do not have a good quality and long shelf life due to unsuitable storage and packaging in terms of marketing. Nowadays, new technologies are demanded to extend the life of harvested fruits and vegetables. Using wax not only improves the appearance of the fruits, but also increases their quality and shelf life by reducing the spread of mold and moisture loss. The advantage of coating agents, is reducing trairation and respiration leading to maintain the quality and enhanced shelf life of the fruits. But improper use of these treatments will cause an undesirable flavors in the fruit due to exchange of oxygen and carbon dioxide and anaerobic respiration. Chitosan, the most important coating agent, is used during the post-harvest procces. Coating with chitosan plays a positive role in shelf life of fruits and vegetables, because chitosan coating revents mold growth and creat an active packaging and a good quality of the fruit for a longer time. In this research the effect of different levels of chitosan (0,0/5,1,2 %) associated with a commerical chitosan (Chitin Seal 901) on the shelf-life of apple cv “Golab kohanz” and apple cv “Soltani” was studied. After storage at 1 °C and 90% RH, Fruits were evaluted every one month for apple Soltani and 21 days in the case of Golab Kohanz, In terms of some traits such as firmness, weight loss, pH extract, soluble solids and titratable acid, vitamin C, total phenolics, flavor index, and antioxidant capacity and measured decay. The study was conducted as a split plot in time within a complete randomized design in 3 replications. Result of analysis of variance showed that effect of time, treatment and interaction of among them for most studied traits were significant. The results showed that apple cv “Golab Kohanz” fruit treated with chitosan, exhibited a longer cold storage period, firmness, vitamin C, soluble solids and titratable acid than those control. The pH of the extract and the percentage of weight loss was significantly less than the control. The highest firmnness (2/14 kg/cm 2 ) was recorded with 2 % and then (2/10 kg/cm 2 ) 1 % chitosan as there was no significant diffrence between them and the lowest firmness (1/91 kg/cm 2 ) was related to control. The highest percentage of weight loss (% 2/91) was recorded with control and the lowest (% 1/12) was related to 2% chitosan. 2% chitosan showed the highest percentage of phenolic compounds and antioxidant capacity. The highest percentage (4/56) of decay was observed with the control and the lowest (%0) was abserved with 1% and 2% chitosan. Results of Chitosan treatments on storage life of apple fruit Soltani showed that the fruits treated with chitosan after 210 days of storage at 1 ° C had ignificantly a higher firmness, titratable acid, soluble solids, vitamin C, total phenolics and antioxidant capacity when compared to the control. The pH of the extract, the weight loss percentage and the percentage of decay were significantly lower than the control. 2% chitosan in apple Soltani showed more positive effects than those of the rest. Result shows that the use of 2 % chitosan enhances the shelf life of apple cv Golab kohanz and apple cultivars Soltani and reduces the speed of biochemical changes in apple fruit and increase fruit quality. Key words : apple cv. soltani, apple cv. Golab Kohanz, chitosan, Postharvest life, Edible coating
سیب یکی از مهم ترین محصولات باغی است که هر ساله سهم عمده ای از صادرات کشور را به خود اختصاص داده است. اما سیب های تولیدی در ایران بنا به دلایلی مانند انبارداری و بسته بندی غیر صحیح در بازار جهانی از کیفیت خوبی برخوردار نیستند و دارای عمر انبارمانی کمی هستند. امروزه، فناوری های جدید برای گسترش عمر پس از برداشت میوه ها و سبزی ها مورد توجه واقع شده است. استفاده از واکس یکی از تیمارهایی است که نه تنها ظاهر میوه ها را بهبود می بخشد، بلکه ماندگاری و کیفیت آنها را افزایش داده و گسترش کپک ها و نیز افت رطوبتی را کاهش می دهد. مزیت پوشش دهی فرآورده ها به طور معمول کاهش تعرق و تنفس میوه است که به منظور حفظ کیفیت و افزایش انبارمانی میوه ها به کار گرفته می شود، ولی اگر به طور صحیح استفاده نشود به دلیل جلوگیری از تبادل اکسیژن و دی اکسیدکربن و ایجاد تنفس بی هوازی باعث طعم نامطلوب در میوه ها خواهد شد. یکی از مهم ترین پوشش هایی که در دوره پس از برداشت به کار می رود، کیتوزان است. پوشش دهی میوه ها و سبزی ها با کیتوزان در افزایش زمان ماندگاری آنها نقش مثبت دارد، زیرا پوشش کیتوزان به دلیل داشتن خاصیت ضد میکروبی از رشد قار چ ها جلوگیری می کند و کیفیت ظاهری میوه ها را به مدت طولانی hy;تری حفظ می نماید. در این تحقیق تأثیر تیمارهای مختلف کیتوزان با غلظت های (0، 5/0، 1، 2 درصد) و یک نوع کیتوزان تجاری(Chitin Seal 901) بر عمر انبارمانی میوه سیب رقم گلاب کهنز و سلطانی مورد بررسی قرار گرفت. میوه ها بعد از نگهداری در سردخانه در دمای 1 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 90% جهت بررسی عمر انبارمانی، در فواصل زمانی ( یک ماه یک بار برای سیب سلطانی) و (21 روز یک بار برای سیب گلاب) خارج شده و از نظر شاخص هایی نظیر سفتی بافت، درصد کاهش وزن، pH عصاره، اسید آلی، مواد جامد محلول، ویتامین ث، فنل کل، شاخص طعم، ظرفیت آنتی اکسیدانی و پوسیدگی مورد ارزیابی قرار گرفتند. آزمایش به صورت طرح کرت های خرد شده در زمان در قالب طرح کاملاً تصادفی در 3 تکرار انجام شد. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد، تیمار های مختلف، زمان و بر هم کنش بین این دو بر اکثر صفات اندازه گیری معنی دار شد. نتایج آزمایش روی سیب گلاب نشان داد که میوه های تیمار شده با کیتوزان، در طی مدت نگهداری در انبار سرد، سفتی، ویتامین ث، اسید آلی و مواد جامد محلول بیشتری از میوه های شاهد را دارا بود. همچنین pH عصاره و درصد کاهش وزن به طور معنی داری نسبت به شاهد کمتر بود. بیشترین سفتی (14/2 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع) در تیمار 2 و سپس (10/2 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع) در تیمار 1 درصد کیتوزان مشاهده شد که تفاوت معنی داری با هم نداشتند و کمترین سفتی (91/1 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع) مربوط به شاهد بود. بیشترین درصد کاهش وزن (91/2) نیز مربوط به شاهد و کمترین آن (12/1) مربوط به تیمار 2 درصد کیتوزان بود. تیمار 2 درصد کیتوزان دارای بیشترین مقدار ترکیبات فنلی و ظرفیت آنتی اکسیدانی بود. بیشترین درصد پوسیدگی (56/4) در شاهد و کمترین (صفر درصد) در تیمار 1 و 2 درصد کیتوزان دیده شد. نتایج آزمایش تیمار کیتوزان بر عمر انبارمانی میوه سیب سلطانی نیز نشان داد که در میوه های تیمار شده با کیتوزان پس از 210 روز نگهداری در دمای 1 درجه سانتیگراد سفتی، اسید آلی، مواد جامد محلول، ویتامین ث، فنل کل و ظرفیت آنتی اکسیدانی به طور معنی داری بیشتر از میوه های شاهد بود. همچنین pH عصاره، درصد کاهش وزن و درصد پوسیدگی به طور معنی داری نسبت به شاهد کمتر بود. در سیب سلطانی نیز غلظت 2 درصد کیتوزان اثرهای موثر بیشتری داشت. نتیجه کلی نشان می دهد که استفاده از کیتوزان (تیمار 2 درصد) در افزایش عمر انبارمانی سیب رقم گلاب کهنز و سلطانی تأثیر مثبت بیشتری دارد و سرعت تغییرات بیوشیمیایی در میوه سیب را کاهش داده و کیفیت میو ها را افزایش می دهد. کلمات کلیدی : سیب گلاب، سیب سلطانی، پوشش های خوراکی، کیتوزان، عمر انبارمانی.

ارتقاء امنیت وب با وف بومی