Skip to main content
SUPERVISOR
Sayedamirhossein Mahdavi,Sadeghi Mohammad
سیدامیرحسین مهدوی (استاد مشاور) محمد صدقی (استاد راهنما)
 
STUDENT
Razieh Ghasemi
راضیه قاسمی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1393

TITLE

Effect of Dietary Probiotic, Prebiotic and Synbiotic Supplementation on Performance, Immune Responses, Microbial Population and Short-Chain Fatty Acids of the Cecum in the Broilers
This study was aimed to investigate the effect of probiotic, prebiotic and symbiotic on performance, the relative weight of organs, immune responses, ileum pH, intestinal microbial populations and short-chain fatty acids (SCFA) broilers cecum. For this purpose, a total of 1080 one-day-old mixed Ross 308 broilers was used in a completely randomised design with 6 treatments, 6 replicates and 30 chicks in each repetition. Treatments that were used in the test include: A) the control group, B) The basal diet from the beginning to the end of the period with 500 ppm probiotic, C) The basal diet with 500 ppm probiotic to 24 days and 300 ppm probiotic from day 24 to the end of the period, D) The basal diet with 300 ppm probiotic from the beginning to the end of the period, E) The one kg prebiotic per ton basal diet, F) The basal diet with a one kg symbiotic per ton during the 42-day trial period were fed. Chicks were fed whit the starter (0-10 days), grower (11 to 24 days) and finisher (25 to 42 days). Daily gain, daily feed intake and feed conversion rate to be measured periodically. At the end of the experiment, two birds from each pen were selected randomly and killed. The relative weight of carcases, parts of carcases and the organs involved in the immune system as a percentage of body weight were measured and recorded. after the vaccination antibody titers against influenza virus and Newcastle sheep red blood cells was evaluated at specified intervals. Also at the age of 42 days, after the killing, the acidity of the contents of the ileum and intestinal microbial population-based survey. The results showed that the addition of growth promotor Supplements had no significant effect on feed intake at any age in broilers diet. Daily gain and feed conversion ratio were only at 10 days of age treated (p 0/05) and the maximum body weight of 300 gr/ton supplement with probiotics (D) and the lowest conversion rate for the supplement are 500 gr/ton probiotic (B) and synbiotic (F), respectively. treatments supplemented with synbiotic (F) and supplemented with 500 ppm probiotic treatment (B), respectively. As well as increased the production of antibodies against the flu virus and Newcastle at 7 and 14 days after vaccination in the groups treated with growth-promoting additives than the control group. The results showed that the ileum pH by experimental treatments significantly decreased (p 0/05). The microbial population of the gut Experimental treatments were also affected. The maximum and minimum population of lactobacilli in ileum Respectively with the synbiotic treatment group and the control group and E.coli microbial population in the treated groups than in the control group had a significant decrease (p 0/05). Short-chain fatty acids total in the cecum, a dietary supplement growth-promoting broilers was increased compared to control group (p 0/05). The results of this study indicate that the use of complementary growth promoters in poultry diets improved lymphatic organs weight, increasing antibody titer against SRBC, Newcastle and influenza virus, Ileum pH reduction, increased the population of bacteria in the cecum and short-chain fatty acids in the digestive tract occur. Keywords Broilers, symbiotic, probiotic, prebiotic, immune responses, microbial population, short-chain fatty acids.
مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر افزودن پروبیوتیک، پری بیوتیک و سینبیوتیک بر عملکرد، وزن نسبی اندام ها، پاسخ های ایمنی، pH ایلئوم، جمعیت میکروبی دستگاه گوارش و اسیدهای چرب کوتاه زنجیر (SCFA) سکوم جوجه های گوشتی صورت گرفت. برای این منظور، از تعداد1080 قطعه جوجه گوشتی مخلوط یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با 6 تیمار، 6 تکرار و 30 جوجه در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی مورد استفاده در آزمایش شامل: A) گروه شاهد، B) جیره پایه به همراه 500 گرم در تن پروبیوتیک از ابتدا تا انتهای دوره، C) جیره پایه به همراه 500 گرم در تن پروبیوتیک تا 24 روزگی و 300 گرم در تن پروبیوتیک از 24 روزگی تا انتهای دوره، D) جیره پایه به همراه 300 گرم در تن پروبیوتیک از ابتدا تا انتهای دوره، E) جیره پایه به همراه یک کیلوگرم در تن پری بیوتیک، F) جیره پایه به همراه یک کیلوگرم در تن سینبیوتیک بودند که در طول دوره 42 روزه آزمایش در اختیار پرندگان قرار گرفت. جوجه ها با جیره استارتر (0 تا 10 روزگی)، رشد (11 تا 24 روزگی) و پایانی (25 تا 42 روزگی) تغذیه شدند. افزایش وزن روزانه، خوراک مصرفی روزانه و ضریب تبدیل خوراک به صورت دوره ای اندازه گیری شد. در پایان آزمایش، دو قطعه پرنده از هر تکرار به صورت تصادفی انتخاب و کشته شدند. وزن نسبی لاشه، اجزای لاشه و اندام های مؤثر در سیستم ایمنی به صورت درصدی از وزن بدن اندازه گیری و ثبت شدند. تیتر آنتی بادی علیه ویروس نیوکاسل- آنفولانزا و گلبول قرمز گوسفندی در فواصل زمانی مشخص پس از واکسیناسیون های مربوطه بررسی گردید. همچنین درسن 42 روزگی پس از کشتار، اسیدیته محتویات ایلئوم و جمعیت میکروبی روده باریک مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که افزودن مکمل های محرک رشد به جیره جوجه های گوشتی بر مصرف خوراک در هیچ سنی اثر معنی داری نداشت. وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی تنها در سن 10 روزگی تحت تأثیر تیمار قرار گرفت (05/0P ) و بالاترین وزن بدن مربوط به تیمار مکمل شده با 300 گرم در تن پروبیوتیک (D) و پایین ترین ضریب تبدیل مربوط به تیمارهای مکمل شده با500 گرم در تن پروبیوتیک (B) و سینبیوتیک (F) بود. همچنین تفاوت معنی داری در وزن نسبی اجزای لاشه و طحال بین تیمارها در سن 42 روزگی مشاهده نشد ولی تیمارها بر وزن نسبی بورس فابریسیوس و تیموس تأثیر معنی داری داشتند (05/0P )، بطوریکه بالاترین وزن نسبی تیموس و بورس فابریسیوس به ترتیب مربوط به تیمارهای مکمل شده با سینبیوتیک (F) و تیمار مکمل شده با 500 گرم در تن پروبیوتیک (B) بود. تیتر آنتی بادی کل علیه گلبول قرمز گوسفندی و تیتر IgG در دو دوره و IgA تنها در دوره اول تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفتند و با افزودن مکمل های محرک رشد به جیره، افزایش میزان آنتی بادی در پرنده مشاهده شد (05/0P ). همچنین تولید آنتی بادی علیه ویروس نیوکاسل و آنفولانزا در 7 و 14 روز پس از واکسیناسیون درگروه های تیمار شده با مکمل های محرک رشد نسبت به گروه شاهد افزایش پیدا کرد. نتایج به دست آمده نشان داد که pH ایلئوم تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی به طور معنی داری کاهش یافت (05/0P ). جمعیت میکروبی موجود در دستگاه گوارش نیز تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت (05/0P ) به طوری که بیشترین و کمترین جمعیت لاکتوباسیل موجود در ایلئوم به ترتیب مربوط به گروه تیمار شده با سینبیوتیک و گروه شاهد بود و جمعیت میکروبی اشرشیاکلی در گروه های تیمار شده نسبت به گروه شاهد کاهش معنی داری داشتند. مجموع اسیدهای چرب کوتاه زنجیر موجود در سکوم، با مکمل کردن محرک های رشد به جیره جوجه های گوشتی نسبت به گروه شاهد افزایش یافته بود (05/0P ). به طور کلی نتایج این مطالعه نشان می دهد که بکارگیری مکمل های محرک رشد به ویژه سینبیوتیک در جیره ماکیان سبب بهبود در وزن اندام های لنفاوی، افزایش تیتر آنتی بادی علیه SRBC، ویروس نیوکاسل وآنفولانزا، کاهش pH ایلئوم، افزایش جمعیت لاکتوباسیلوس در دستگاه گوارش و اسیدهای چرب کوتاه زنجیر سکوم می شود. کلمات کلیدی : جوجه های گوشتی، سینبیوتیک، پروبیوتیک، پری بیوتیک، پاسخ ایمنی، جمعیت میکروبی، اسیدهای چرب کوتاه زنجیر

ارتقاء امنیت وب با وف بومی