Skip to main content
SUPERVISOR
Issa Ebrahimi dorcheh,Seyed amirhossein Jalali hajiabadi
عیسی ابراهیمی درچه (استاد راهنما) سیدامیرحسین جلالی حاجی آبادی (استاد مشاور)
 
STUDENT
Hanieh Shokoohi
هانیه شکوهی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده منابع طبیعی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1396

TITLE

Effect of kefir as a probiotic on immune system and growth performance of Nile tilapia (Oreochromis niloticus)
Kefir is a unique combination of lactic acid bacteria, yeasts and sometimes acetic acid bacteria that symbiosis in a natural polysaccharide and a protein matrix. During research on microorganisms and bioactive compounds of kefir, Many potential effects of this substance on facilitating the functioning of the gastrointestinal tract, treatment and prevention of gastrointestinal infections, protective effects against cancer, improvment on phagocytosis, and immune function, decreased blood sugar, blood lipid levels, hypertension and reduction on food allergy symptoms have been seen in kefir. In the present study, the effects of kefir powder on growth rate, immune system function, survival, carcass composition, intestinal microflora, hematology, biochemical parameters and liver enzymes of fingerling Nile tilapia (with average weight 17.3 ± 0.09 g) was investigated. Therefore, different levels of kefir powder were used, including control treatment (without kefir powder), 0.5, 1, 2 g/kg kefir powder in diets were evaluated in a completely randomized test. The results have shown a better effect of kefire powder on improving growth performance, specific growth rate, feed conversion ratio, weight gain and improvement of intestinal microflora of fingerling Nile tilapia at the level of 1g/kg kefir powder (p 0.05). According to the results, the best specific growth rate with a rate of 2.76± 0.01, the best feed conversion ratio with a rate was 0.96± 0.01. Also, survival was 100% in all treatments. On the other hand, the use of kefir powder at higher levels has increased the liver enzymes, therefore the level of 1 g/kg is desirable and recommended in terms of liver cell health and optimal liver function. The measurement of whole blood protein, albumin, globulin, dir="LTR" Keywords: Probiotics, Complement activity, Lysozyme, Nile tilapia, Kefir
کفیر ترکیب منحصر به فردی از باکتری‌های اسید لاکتیک، مخمرها و گاهی باکتری‌های اسید استیک است که به طور همزیست در یک پلی‌ساکارید طبیعی و ماتریس پروتئینی درکنار یکدیگر قرار دارند. طی تحقیقات انجام شده در خصوص موجودات زنده میکروسکوپی و ترکیبات زیست­فعال کفیر، اثرات فراوان بالقوه­ی این ماده بر تسهیل عملکرد دستگاه گوارش، درمان و پیشگیری از عفونت­های گوارشی، اثرات محافظتی در برابر سرطان، بهبود فاگوسیتوز، بهبود عملکرد سیستم ایمنی، کاهش قند خون، چربی خون، فشار خون و علائم آلرژی غذایی به اثبات رسیده است. در مطالعه حاضر اثر سطوح مختلف پودر کفیر، شامل؛ صفر (تیمار شاهد)، 5/0، 1، 2، 3 گرم پودر کفیر بر کیلوگرم غذا با سه تکراردر قالب یک طرح کاملا تصادفی بر میزان رشد، عملکرد سیستم ایمنی، بقا، ترکیب لاشه، میکروفلور روده، هماتولوژی، پارامترهای بیوشیمایی و آنزیم های کبدی خون بچه ماهی تیلاپیا نیل ( میانگین وزنی 09/0±3/17 گرم) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل نشان­دهنده بهبود عملکرد رشد، نرخ رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی، افزایش وزن و بهبود وضعیت میکروفلور روده بچه ماهیان تیلاپیای نیل در سطح 1 گرم بر کیلوگرم پودر کفیر بود (05/0p ). با توجه به نتایج بهترین نرخ رشد ویژه با میزان 01/0±76/2، بهترین ضریب تبدیل غذایی با میزان 01/0± 96/0 بود همچنین بقا در تمام تیمارها 100 درصد دیده شد. از سوی دیگر استفاده از سطوح بیشتر پودر کفیر باعث افزایش آنزیم‌های کبدی گردید. لذا سطح 1 گرم بر کیلوگرم از نظر سلامت سلول‌های کبدی و عملکرد بهینه کبد مطلوب و قابل پیشنهاد است. در سنجش پروتئین کل خون، آلبومین، گلوبولین، کمپلمان و لیزوزیم سرم، یک روند افزایشی در بین ماهیان تحت تیمار با پودر کفیر نسبت به تیمار کنترل مشاهده شد که در سطوح بیشتر وضعیت بهتری نسبت به سطوح کمتر پودر کفیر نشان داد. با توجه به نتایج حاصل استفاده از پودر کفیر سبب بهبود عملکرد رشد و سیستم ایمنی بچه ماهیان تیلاپیای‌نیل شده و به عنوان یک مکمل غذایی در خوراک این ماهیان توصیه می شود. کلمات کلیدی: پروبیوتیک، فعالیت کمپلمان، لیزوزیم، ماهی تیلاپیای نیل، کفیر

ارتقاء امنیت وب با وف بومی