Skip to main content
SUPERVISOR
محمدرضا سبزعلیان دستجردی (استاد مشاور) حسن کریم مجنی (استاد راهنما) پرویز احسان زاده (استاد راهنما) مصطفی مبلی (استاد مشاور)
 
STUDENT
Faranak Moradi semsani
فرانک مرادی سمسانی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1391

TITLE

Effect of Light Quality on Tomato Lycopersicon esculentum L. Growth and It's Response to Phelipanche aegyptiaca
Broomrape (Phelipanche aegyptiaca ) is an absolute parasite on roots of dicotyledonous plants and reduces the yield of host plant from 5 to 100 percent depending on the severity of the infection. A strong physiological - morphological relationship between parasite and host plant renders the control methods unsuccessful. Tomato is one of the most important vegetables from solanaceae family that is sensitive to broomrape damage. Various environmental stresses associated with a shortage of food supply necessitate crop production at indoor conditions. With appropriate lighting, indoor farming is possible. For this reason, recently the use of light emitting diodes for growing plants in controlled environments has been practiced. Reports indicate that the choice of different LED with specific wavelengths may affect different plant responses such as resistance to environmental stresses. Two varieties of tomato seeds that were resistant and susceptible to the parasite broomrape were planted in a parasite-free and infected medium in a mixture of sand and perlite. The pots were transferred to an incubator under different light levels including white, blue, red and red-blue combination. Blue light was found to leave the greatest inhibitory effects on broomrape's characteristics with the exception of number of necrotic nodes which was affected by red light. Red light and a combination of blue and red light led to increases in peroxidase activity and chlorophyll concentration and relative water content of tomato plants. Though blue light led the decreases in peroxidase activity. A combination of red and blue light led to increases in ascorbate peroxidase and white light led to increases in catalase activity in tomato plants. The two tomato genotypes were not found different in terms of their impacts on the broomrape's growth characteristics. The parasite-resistant genotype of tomato outperformed the other genotype in terms of shoot and root dry masses and root length and volume. Infection to broomrape led to significant decreases in shoot and root dry mass and root volume of tomato, despite increases in root length and catalase, peroxidase and ascorbate peroxidase activities. Keywords : Broomrape, tomato, light levels, antioxidan enzyme
گل جالیز مصری ( Phelipanche aegyptiaca ) انگل مطلق ریشه گیاهان دو لپه ای بوده و باعث کاهش عملکرد گیاه میزبان بسته به شدت آلودگی بین 5 تا 100 درصد می شود. ارتباط مستحکم فیزیولوژیکی- مورفولوژیکی بین انگل و میزبان سبب شده که روش های کنترل این گیاه انگل مشکل شود. گوجه فرنگی یکی از مهمترین سبزیجات تیره بادمجانیان است که گل جالیز خسارت شدیدی به آن وارد می کند. تنش های محیطی مختلف همراه با کمبود عرضه مواد غذایی، انسان را به سوی کشاورزی در محیط سرپوشیده (مانند گلخانه) سوق داده است. با تأمین روشنایی مناسب، کشاورزی در محیط سرپوشیده امکان پذیر است. بدین منظور اخیراَ استفاده از دیودهای ساطع کننده نور (LED) برای رشد گیاهان در محیط های کنترل شده به کار گرفته شده است. گزارشات حاکی از آن است که انتخاب LED با طول موج و طیف خاص واکنش های متفاوتی از جمله مقاومت در برابر تنش های محیطی یا تخفیف اثرات آن ها و تحریک رشد و توسعه گیاهان را در پی دارد. بدین منظور، طی این پژوهش، بذور دو رقم گوجه فرنگی که حساس و مقاوم به انگل گل جالیز بودند در گلدان و در بستری از مخلوط ماسه و پرلیت در شرایط عاری و آلوده به گل جالیز کشت شدند. سپس گلدان ها به دستگاه انکوباتور جهت اعمال تیمار های نوری منتقل شدند. تیمار های نوری اعمال شده در این پژوهش شامل نور های سفید، آبی، قرمز و ترکیب قرمز-آبی بود. نتایج بیانگر آن بود که در ارتباط با خصوصیات گل جالیز به استثناء تعداد گره نکروزه، نور آبی دارای بیشترین میزان بازدارندگی بود. نور قرمز وزن خشک اندام هوایی و ریشه گوجه فرنگی را افزایش و نور آبی میزان این دو صفت را کاهش داد. همچنین نور آبی اثر مشابهی بر روی میزان حجم و طول ریشه گوجه فرنگی داشت. نور قرمز-آبی میزان شاخص سبزینگی برگ و آب نسبی برگ گوجه فرنگی را افزایش داد. نورهای قرمز و قرمز-آبی میزان فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز گوجه فرنگی را افزایش و نور آبی میزان فعالیت این آنزیم را کاهش داد. نور قرمز-آبی میزان فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز گوجه فرنگی و نور سفید میزان فعالیت آنزیم کاتالاز گوجه فرنگی را افزایش داد. دو رقم حساس و مقاوم گوجه فرنگی تأثیرات متفاوتی بر خصوصیات گل جالیز نداشتند. وزن خشک اندام هوایی و ریشه و حجم و طول ریشه رقم مقاوم گوجه فرنگی بیشتر از رقم حساس بود. در حالی که آلودگی به انگل گل جالیز سبب کاهش وزن خشک اندام هوایی، ریشه و حجم ریشه گوجه فرنگی شد، ولی سبب افزایش طول ریشه و میزان فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی گوجه فرنگی (آسکوربات پرکسیداز، گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز) گردید. کلمات کلیدی : گل جالیز، گوجه فرنگی، سطوح نوری، آنزیم های آنتی اکسیدانی

ارتقاء امنیت وب با وف بومی