Skip to main content
SUPERVISOR
علی اکبر رامین (استاد راهنما) اسماعیل فلاحی (استاد مشاور) محسن پیرمرادیان (استاد مشاور)
 
STUDENT
Mahnaz Kargar
مهناز کارگر

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1387

TITLE

Effect of rootstock on fruit quality and storage life of apples cv. ‘Golab Kohanz’
Apple ( Malus domestica Borkh . ) is the second most important fruit next to banana and Iran ranks fourth in the production of apple in the world. Among Iranian native apples, ‘Golab’ is one of the most popular cultivars due to its precocity and extraordinary flavor. Nevertheless, very short storage life of this cultivar leads to a short window of its availability in the market place. Therefore, this study was conducted to evaluate the effect of six apple rootstocks including ‘Golab Kohanz’ seedling, B9, M9, M26, MM106, and MM111 on fruit quality attributes and storability of ‘Golab Kohanz’ apple. Apple fruits from the Agricultural Research Orchard in Semirom, Isfahan were harvested at physiological maturity and stored at 2°C for four months to evaluate some physicochemical attributes. The experiment was arranged as a randomized complete block split plot design with rootstock as the main plot and period of storage as sub-plot, with three blocks (replications). A different study was conducted to evaluate the effect of rootstocks on fruit quality attributes at commercial maturity, in a randomized complete block design with three blocks (replications). Results of the first experiment indicated that rootstock had significant impact on all tested parameters. Firmness, soluble solids concentration (SSC) and malic acid (titratable acidity or TA) were highest in the fruits from trees on M26 and M9 but lowest in those on MM111 and MM106 rootstocks. Fruits from trees on M26, MM106, M9, seedling and MM111 rootstocks had the lowest levels of SSC/TA but those on B9 had the highest levels of this ratio. Fruit water loss was highest in trees on B9 and was the least in trees on MM106, MM111 and seedling rootstocks. Trees on M26 and M9 had higher starch index whereas MM106 and MM111 had the lowest. The effect of storage duration (storage time) on most quality attributes was significant. With the exception to the case in SDP, there were no significant interactions between rootstock and storage duration for any of the tested quality attributes. In the second experiment, there were no significant effects of rootstock on quality attributes when fruits were harvest at the maturity stage. The results have shown that fruits of trees on M26 and M9 rootstocks had the desired fruit size. The highest fruit Ca and K and the lowest fruit K/Ca ratio were observed in the trees on M26 and M9 rootstocks. In conclusion, M26 and M9 rootstocks had positive effects on fruit size, fruit Ca and K concentrations, fruit color and storability of ‘Golab Kohanz’ apple
سیب ( Malus domestica Borkh . ) بعد از موز دومین میوه مهم تولیدی در جهان است. از لحاظ تجاری، ایران چهارمین کشور تولید‌کننده سیب می‌باشد. در بین ارقام محلی ایران، ارقامی از سیب معروف به گلاب وجود دارد که به دلیل زودرسی و دارا بودن عطر و طعم خاص جایگاه ویژه‌ای دارند. با این وجود عمر نگهداری بسیار کوتاه این رقم از سیب سبب شده تا مدت عرضه آن به بازار کوتاه باشد. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر پایه‌های B9، M9، M26، MM106، MM111 و بذری بر عمر انبارمانی میوه سیب رقم‘گلاب کهنز’ انجام گرفت. بدین منظور میوه‌های سیب از باغی در منطقه سمیرم اصفهان، در مرحله بلوغ فیزیولوژیکی برداشت و برای مدت صد و بیست روز در دمای 2 درجه سانتی‌گراد نگهداری شده و برخی از خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آن‌ها مورد ارزیابی قرار گرفت. پژوهش به صورت طرح کرت‌های خردشده در زمان در قالب طرح پایه بلوک کاملا تصادفی و در سه تکرار انجام شد. پژوهش دیگری به منظور بررسی اثر پایه بر کیفیت میوه در زمان بلوغ تجاری، در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار صورت گرفت. نتایج پژوهش اول نشان داد که پایه اثر معنی‌داری بر همه صفات تحت پژوهش داشته است. نتایج حاصل نشان داد که بالاترین میزان سفتی، مواد جامد محلول و اسیدهای آلی، در میوه‌های حاصل از درختان پیوند شده بر روی پایه‌های M26 و M9 وکمترین میزان آن در پایه‌های MM111 و MM106 مشاهده شد. ‌کمترین مقدار شاخص طعم میوه (SSC/TA) در پایه‌های M26، MM106، M9، بذری و MM111 و بیشترین مقدار این شاخص در پایه B9 مشاهده گردید. از طرفی بیشترین کاهش وزن میوه در درختان پیوندی بر روی پایه B9 و کمترین میزان در پایه‌های MM106، MM111 و بذری اتفاق افتاد. پایه‌های M26 و M9 نیز کاهش وزن متوسطی را نشان دادند. بررسی اثر پایه‌های مختلف بر شاخص نشاسته نشان داد که بیشترین مقدار این شاخص مربوط به پایه M26 و M9 و کمترین میزان آن مربوط به پایه‌های MM106 و MM111 بوده است. همچنین اثر زمان بر تمامی صفات اندازه‌گیری شده در طول دوره نگهداری در انبار، معنی‌دار بود. اثر متقابل پایه و زمان نیز به جز در مورد شاخص نشاسته، در مورد سایر صفات معنی‌دار نبود. در پژوهش دوم، پایه بر هیچ یک از صفات مورد بررسی در زمان بلوغ تجاری به جز قطر میوه اثر معنی‌داری نداشت. یافته‌های مربوط به قطر میوه نشان داد که میوه‌های حاصل از درختان پیوندی بر روی پایه‌های M26 و M9از اندازه مطلوبی برخوردار بوده‌اند. در این مطالعه، پایه همچنین اثر معنی‌داری بر میزان عناصر کلسیم و پتاسیم و نسبت پتاسیم به کلسیم در میوه‌ها داشت. به گونه‌ای که بیشترین میزان کلسیم و پتاسیم و کمترین مقدار نسبت پتاسیم به کلسیم در پایه‌های M26 و M9 مشاهده گردید. در مجموع پایه‌های M26 و M9 نسبت به سایر پایه‌ها اثر مثبت بر اندازه میوه، میزان عناصر کلسیم و پتاسیم، رنگ میوه، و نیز حفظ خصوصیات کیفی میوه طی مدت نگهداری در انبار سرد داشته‌اند

ارتقاء امنیت وب با وف بومی