Skip to main content
SUPERVISOR
محمدحسین نصراصفهانی (استاد راهنما) حمیدرضا رحمانی (استاد مشاور) محسن فروزانفر (استاد مشاور) نفیسه نیلی (استاد راهنما)
 
STUDENT
Mohsen Sharafi
محسن شرفی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1386

TITLE

Effect of Sperm Freezing Medium on Ovine Sperm Fertilizing Ability and Embryo Development
During the semen cryopreservation, various biochemical and anatomical compartments in the sperm cells (acrosome, nucleus, mithochondria, axoneme, and plasma membrane) may be altered. Therfore, the first aim of sperm-freezing protocols is use of cryoprotectant agents in freezing medium in order to prevent lethal intracellular ice crystal formation and to reduce membrane damage during freezing-thawing. Although egg yolk is a major beneficial cryoprotectant for sperm freezing, in recent years there have been frequent arguments against the use of egg yolk, one of which is the wide variability of composition that makes it difficult to analyze the beneficial effects of a particular compound on sperm cryopreservation. Furthermore, egg yolk introduces a risk of microbial contamination, with the subsequent production of endotoxins capable of damaging the fertilizing capacity of spermatozoa. Regard these facts; Substitution of egg yolk with soybean lecithin may reduce these risks in freezing medium. Though a few studies have been performed on the effect of soybean lecithin in bull, to date evaluation of ram semen in vitro fertility after cryopreservation with use of soybean lecithin has not been studied. This study assessed the effect of 1% or 2% (wt/vol) soybean lecithin (L1 or L2) or 15% or 20% (vol/vol) egg yolk (E15 or E20) supplemented with 5% or 7% glycerol (G5 or G7) in a Tris-based medium for cryopreservation of ram (Oviss arries) semen. Semen samples were diluted with extenders and then frozen. The sperm parameters were assessed after thawing for motility, viability and acrosomal status. In vitro Fertility was recorded as cleavage, blastocyst and hatching rate. The analysis of variance (ANOVA) was used for comparisons of means. The mean of the treatments were compared using Duncan’s multiple range test (DMRT) and a confidence level of P 0.05 was considered to be significant. Although no significant difference was observed in pattern of acrosomal status, the best results in terms of sperm motility, viability and cleavage rates were observed with L1G7 (51.9± 4.8%, 48.1±3.5%, and 79.6±3.9%, respectively) and E20G7 (51.8 ± 3.8 %, 46.7 _ 2.9 %, and 72.9 _ 6.4%, respectively). Our results also showed that 1% lecithin and 20% egg yolk was superior to 2% lecithin and 15% egg yolk. In terms of cleavage rate, 7% glycerol was superior to 5% glycerol. No significant difference was obtained between groups in terms of blastocysts rate per cleaved embryo and hatching rate. Therefore, we concluded that the optimal concentration of lecithin and egg yolk is 1% and 20%, respectively, along with 7% glycerol. In addition, our results suggest that lecithin can be used as a substitute for egg yolk. Keywords Cryopreservation, Freezing medium, Soybean lecithin, Sperm parameters, IVF .
فرآیند انجماد اسپرم شامل در معرض قرار گرفتن ابتدایی اسپرم با مواد محافظ انجمادی، کاهش دما به زیر صفر درجه سانتی گراد، ذخیره، ذوب و سرانجام حذف ماده محافظ انجمادی و بازگشت به حالت طبیعی است. این تغییرات باعث آسیب های ساختاری و بیوشیمیایی به اسپرم می شود که می تواند زنده مانی و باروری اسپرم را تحت تاثیر قرار دهد . لذا استفاده از مواد محافظ انجمادی در محیط انجماد، ضروری ترین بخش درفرآیند انجماد اسپرم می باشد. اگرچه زرده تخم مرغ یکی از رایج ترین نگهدارنده های برون سلولی است که باعث حفاظت از اسپرم در طی فرآیند انجماد-ذوب می شود ولی در سالهای اخیر تلاشهایی به منظور جایگزین کردن آن با دیگر منابع گیاهی صورت گرفته است . این تلاشها به دلیل بروز مشکلاتی در زرده تخم مرغ از جمله عدم امکان استاندارد سازی و وجود آلودگی های میکروبی است که می تواند احتمال انتقال آلودگی های میکروبی را افزایش دهد. هدف ازاین مطالعه بررسی تاثیر محیط انجماد اسپرم با نگهدارنده های لسیتین سویا و زرده تخم مرغ بر عملکرد و توانایی لقاح اسپرم منجمد شده و تکوین رویان های آزمایشگاهی بعد از لقاح بود. محیط های گیاهی بر پایه 1 و 2 درصد لسیتین سویا همراه با سطوح 5 و 7 درصد گلیسرول و محیط های حیوانی بر پایه 15 و 20 درصد زرده تخم مرغ همراه با سطوح 5 و 7 درصد گلیسرول برای انجماد اسپرم قوچ مورد ارزیابی قرار گرفتند. نمونه سیمن در طول فصل جفتگیری و به صورت هفته ای دوبار از سه قوچ نژاد لری بختیاری جمع آوری و سپس به منظور انجماد با محیط های انجماد مورد نظر رقیق شدند. تحرک، زنده مانی وحالت آکروزمی به عنوان مهمترین پارامترهای اسپرم و میزان تسهیم، بلاستوسیست و شکوفایی روز هفتم جنینی به عنوان مهمترین پارامترهای توانایی لقاح و تکوین جنینی بعد از انجماد-ذوب مورد ارزیابی قرار گرفتند. تعداد 5 محیط در بخش محیط های انجماد گیاهی و 5 محیط در بخش محیط های انجماد حیوانی در یک طرح کاملا تصادفی با استفاده از نرم افزار آماری SAS و رویه GLM و در سطح معنی داری 5 درصد آنالیز شدند. اگرچه هیچ اختلاف معنی داری در حالت آکروزمی، میزان بلاستوسیست و شکوفایی رویان ها در هیچ کدام از محیط های گیاهی مشاهده نشد (05/0 P) ولی غلظت 1 درصد لسیتین سویا همراه با 7 درصد گلیسرول باعث افزایش معنی داری در تحرک، زنده مانی و میزان تسهیم رویان های آزمایشگاهی گردید (05/0 P . همچنین در محیط های حیوانی، اختلاف معنی داری در حالت آکروزمی، میزان بلاستوسیست و شکوفایی رویان ها مشاهده نشد (05/0 P) .ولی بیشترین میزان تحرک، زنده مانی و میزان تسهیم در محیط انجماد حاوی 20 درصد زرده تخم مرغ همراه با 7 درصد گلیسرول مشاهده شد که این اختلاف با سایر محیط های انجماد حیوانی معنی دار بود (05/0 P ). درمقایساتی که بین بهترین محیط های گیاهی و حیوانی صورت گرفت، هیچ اختلاف معنی داری بین این دو محیط مشاهده نشد (05/0 P). با توجه به معایب زرده تخم مرغ و تلاشها برای جایگزین کردن آن، به نظر می رسد که محیط انجماد بر پایه 1 درصد لسیتین سویا و 7 درصد گلیسرول جایگزین مناسبی برای محیط های بر پایه زرده تخم مرغ باشد. کلمات کلیدی : محیط انجماد، اسپرم، لسیتین سویا، لقاح آزمایشگاهی

ارتقاء امنیت وب با وف بومی