Skip to main content
SUPERVISOR
وحید مرشدی (استاد مشاور) فاطمه پیکان حیرتی (استاد راهنما) سالار درافشان (استاد مشاور)
 
STUDENT
Fereshteh Nejatizadegan
فرشته نجاتی زادگان

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده منابع طبیعی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1396

TITLE

Effect of Taurine Amino Acid on Pigmentation of Rosy Barb (Pethia conchonius)
تورین یا 2 آمینو اتان سولفونیک اسید، جزء اسیدآمینه­های نیمه­ضروری و محصول نهایی سوخت و ساز آمینواسیدهای گوگردی است. هدف از این مطالعه، بهبود شاخص­های رشد و رنگ­پذیری ماهی رزی­بارب ( Pethia conchonius ) بود. به این منظور ماهیان (وزن 7±32 میلی­گرم و طول 82/1±83/12 میلی­متر)(میانگین±خطای استاندارد) در پنج تیمار مختلف شامل گروه شاهد (جیره پایه بدون آستاگزانتین) و چهار سطح مختلف تورین معادل، صفر، 100، 250 و 500 میلی­گرم بر کیلوگرم به همراه میزان ثابت آستاگزانتین (100 میلی­گرم بر کیلوگرم جیره) قرار گرفتند و به مدت 60 روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد که بهترین شاخص­های رشد در گروه تغذیه شده با 100+100 به ترتیب از آستاگزانتین و تورین بر حسب میلی­گرم بر کیلوگرم جیره حاصل شد که متناظر با بیشترین مقادیر پروتئین لاشه در این گروه در مقایسه با ماهیان گروه شاهد بود (05/0p ). شاخص­های رنگ­پذیری پوست به روش تصویربرداری دیجیتالی و سنجش محتوای کاروتنوئید پوست نشان داد که بیشترین شدت رنگ­پذیری مربوط به ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی 100+250 (میلی­گرم بر کیلوگرم جیره) از آستاگزانتین و تورین بود که متناظر با بیشترین مقادیر چربی­کل، تری­گلیسرید، کلسترول، LDL و HDL لاشه در ماهیان مذکور در مقایسه با گروه شاهد بود (05/0p ). به طور کلی نتایج این پژوهش نشان داد که افزودن تورین به جیره حاوی آستاگزانتین می­تواند منجر به بهبود رشد و بهبود شاخص­های مرتبط با متابولیسم چربی و به تبع آن بهبود شدت رنگ­پذیری پوست ماهی رزی­بارب شود. کلمات کلیدی: اسید آمینه تورین، آستاگزانتین، رنگ­پذیری، ماهی رزی بارب

ارتقاء امنیت وب با وف بومی