تورین یا 2 آمینو اتان سولفونیک اسید، جزء اسیدآمینههای نیمهضروری و محصول نهایی سوخت و ساز آمینواسیدهای گوگردی است. هدف از این مطالعه، بهبود شاخصهای رشد و رنگپذیری ماهی رزیبارب ( Pethia conchonius ) بود. به این منظور ماهیان (وزن 7±32 میلیگرم و طول 82/1±83/12 میلیمتر)(میانگین±خطای استاندارد) در پنج تیمار مختلف شامل گروه شاهد (جیره پایه بدون آستاگزانتین) و چهار سطح مختلف تورین معادل، صفر، 100، 250 و 500 میلیگرم بر کیلوگرم به همراه میزان ثابت آستاگزانتین (100 میلیگرم بر کیلوگرم جیره) قرار گرفتند و به مدت 60 روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد که بهترین شاخصهای رشد در گروه تغذیه شده با 100+100 به ترتیب از آستاگزانتین و تورین بر حسب میلیگرم بر کیلوگرم جیره حاصل شد که متناظر با بیشترین مقادیر پروتئین لاشه در این گروه در مقایسه با ماهیان گروه شاهد بود (05/0p ). شاخصهای رنگپذیری پوست به روش تصویربرداری دیجیتالی و سنجش محتوای کاروتنوئید پوست نشان داد که بیشترین شدت رنگپذیری مربوط به ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی 100+250 (میلیگرم بر کیلوگرم جیره) از آستاگزانتین و تورین بود که متناظر با بیشترین مقادیر چربیکل، تریگلیسرید، کلسترول، LDL و HDL لاشه در ماهیان مذکور در مقایسه با گروه شاهد بود (05/0p ). به طور کلی نتایج این پژوهش نشان داد که افزودن تورین به جیره حاوی آستاگزانتین میتواند منجر به بهبود رشد و بهبود شاخصهای مرتبط با متابولیسم چربی و به تبع آن بهبود شدت رنگپذیری پوست ماهی رزیبارب شود. کلمات کلیدی: اسید آمینه تورین، آستاگزانتین، رنگپذیری، ماهی رزی بارب