Skip to main content
SUPERVISOR
Sayedamirhossein Mahdavi,Rasool Kosar,Ali Sadeghi sefidmazgi,Ahmad Riasi
سیدامیرحسین مهدوی (استاد راهنما) رسول کوثر (استاد مشاور) علی صادقی سفیدمزگی (استاد مشاور) احمد ریاسی (استاد راهنما)
 
STUDENT
Soheil Pooraghakoochak
سهیل پورآقاکوچک

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1396

TITLE

Effect of tomato pomace and different ratios of linoleic acid to alpha linolenic acid in starter diet on growth performance and blood metabolites in Holstein calves
The aim of this experiment was to study the effect of using tomato pomace in starter diet containing different ratios of linoleic acid to alpha linolenic acid on growth performance and blood metabolites in calves before and after weaning. For this purpose, 48 Holstein calves from 7 to 77 days old were allocated to an experimental design with 4 treatments and 12 replicate each (6 male calves and 6 female calves). The treatments were: prevalent starter diet (without oil and without tomato pomace, CON), starter diet containing 2.5% calcium salt of flaxseed oil (CFO), starter diet containing 10% dried tomato pomace (TP), and starter diet containing 2.5% calcium flaxseed oil + 10% dried tomato pomace (CFO+TP). Calves were weaned gradually from 63 to 67 days of age. Results showed that feed intake was lower ( P 0.05) in CFO group than that the CON group entire the study. While feed intake in TP and CFO+TP groups was similar to the control group. Consumption of tomato pomace or calcium salt of flaxseed oil had no effect on calves' daily weight gain and feed efficiency. Feeding calcium salt of flaxseed oil (CFO) reduced ( P 0.01) the concentration of ruminal ammonia nitrogen. Calves fed calcium salt of flaxseed oil had lower acetate ( P 0.05) and higher ( P 0.01) propionate ratio in ruminal fluid sample. The mean of feces score in CFO calves was higher ( P 0.05) than the CON group. Blood glucose level was affected by experimental diets at 77 days of age and TP group had highest ( P 0.01) blood glucose concentration. Blood insulin levels were affected by the treatments entire the study and group of CFO+TP had highest ( P 0.01) level of insulin. Concentration of blood albumin and globulin, and the ratio of albumin globin were not affected by the treatments throughout the study, but the TP group had highest ( P 0.05) concentration of blood total protein. The blood concentration of triglycerides, cholesterol, HDL, LDL and VLDL and also blood MDA, GSH-px, and TAC were not affected by the treatments. Concentration of SOD enzyme was affected by the treatments throughout the study and its level was highest ( P 0.01) in the TP group. Some of parameters including erythrocytes count were affected ( P 0.01) by the treatments. Also, the ratio of neutrophils to lymphocytes in the differential count of blood cells was affected ( P 0.01) by the treatments. In overall our results study showed that supplementation of starter diet with 10% of dried tomato pomace had no adverse effect on feed intake, but the presence of 2.5% of calcium flaxseed oil in diet reduced calves' feed intake, and calves fed the two additive had similar performance with CON group. Moreover, using dried tomato pomace in starter diet improved the ruminal fermentation performance of calves. Key words: Tomato pomace, Calcium slat of flaxseed oil, Growth performance, Holstein calf
هدف از اجرای این آزمایش بررسی اثر استفاده از تفاله ی گوجه فرنگی در جیره آغازین حاوی نسبت های متفاوت اسید لینولئیک به اسید آلفا لینولنیک، بر عملکرد رشد و متابولیت های خون گوساله ها در مراحل قبل و پس از شیرگیری بود. برای این منظور 48 رأس گوساله هلشتاین از 7 تا 77 روزگی و در قالب یک طرح با 4 تیمار و 12 تکرار در هر تیمار (6 گوساله نر و 6 گوساله ماده) مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل جیره آغازین معمولی (بدون روغن و بدون تفاله گوجه فرنگی)، جیره آغازین حاوی 5/2 درصد روغن کتان کلسیمی شده، جیره آغازین حاوی 10 درصد تفاله گوجه فرنگی و جیره آغازین حاوی 5/2 درصد روغن کتان کلسیمی شده و 10 درصد تفاله گوجه فرنگی بود. گوساله ها از 63 تا 67 روزگی بتدریج از شیرگرفته شدند. نتایج به دست آمده نشان داد که مصرف خوراک حاوی روغن کتان کلسیمی شده در کل دوره به طور معنی داری (05/0 P ) کمتر از گروه کنترل بود. در حالی که گروه های شامل تفاله خشک گوجه فرنگی همچنان در سطح گروه کنترل مصرف خوراک داشتند. مصرف تفاله گوجه فرنگی یا روغن کتان کلسیمی شده تأثیری بر افزایش وزن روزانه و بازده مصرف خوراک گوساله ها نداشت. مصرف روغن کتان به تنهایی موجب کاهش (01/0 P ) نیتروژن آمونیاکی مایع شکمبه شد. مصرف روغن کتان کلسیمی شده موجب کاهش (05/0 P ) سهم استات و افزایش (01/0 P ) سهم پروپیونات در مایع شکمبه شد. میانگین اسکور مدفوع در گروهی که به تنهایی روغن کتان کلسیمی شده مصرف کرده بودند بیشتر (05/0 P ) از گروه کنترل بود. میزان گلوکز خون در 77 روزگی تحت تأثیر جیره های آزمایشی قرار گرفت و بیشترین (01/0 P ) غلظت گلوکز مربوط به گروه مصرف کننده تفاله گوجه فرنگی بود. بیشترین میزان انسولین خون در کل دوره آزمایش (01/0 P ) مربوط به گروه مصرف کننده تفاله گوجه فرنگی به همراه روغن کتان کلسیمی شده بود. غلظت آلبومین، گلوبولین و نسبت آلبومین به گلوبولین خون در کل دوره تحت تأثیر گروه های آزمایشی قرار نگرفت، اما پروتئین کل در گروه مصرف کننده تفاله گوجه فرنگی بیشترین (05/0 P ) بود. تری گلیسیرید، کلسترول،HDL ، LDL و VLDLو همچنین MDA، GSH-px، و TAC خون تحت تأثیر گروه های آزمایشی قرار نگرفتند. غلظت آنزیم SOD در کل دوره تحت تأثیر گروه های آزمایشی قرار گرفت و در گروه مصرف کننده تفاله گوجه فرنگی بیشترین (01/0 P ) بود. برخی از فراسنجه ها از جمله گلبول قرمز در شمارش تفکیکی سلول های خونی تحت تأثیر (01/0 P ) گروه های آزمایشی قرار گرفت. همچنین نسبت نوتروفیل به لنفوسیت در شمارش تفکیکی سلول های خونی تحت تأثیر (01/0 P ) گروه های آزمایشی قرار گرفت. به طور کلی نتایج این مطالعه نشان داد که حضور 10 درصد تفاله خشک گوجه فرنگی در جیره آغازین گوساله ها موجب کاهش مصرف خوراک نشد، اما حضور روغن کتان کلسیمی شده به تنهایی در جیره آغازین موجب کاهش مصرف خوراک شد و مصرف هر دو افزودنی در جیره آغازین موجب شد که گوساله ها عملکردی مشابه با عملکردشان در مقابل جیره کنترل داشته باشند. علاوه بر این حضور تفاله خشک گوجه فرنگی در جیره آغازین موجب بهبود عملکرد و تخمیر شکمبه ای گوساله ها شد. کلمات کلیدی: تفاله گوجه فرنگی، روغن کتان کلسیمی شده، بازده رشد، گوساله هلشتاین

ارتقاء امنیت وب با وف بومی