Skip to main content
SUPERVISOR
Ahmadreza Shafieizadegan esfahani
احمدرضا شفیعی زادگان اصفهانی (استاد راهنما)
 
STUDENT
Peyman Shazdeh
پیمان شازده

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده مهندسی شیمی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1395

TITLE

Effect of Type and Amount of Crosslinking Agent on the evolution of the Morphology of PP/EPDM Thermoplastic Vulcanizates
The development of micro-morphology in thermoplastic vulcanizates has a direct effect on its mechanical and physical properties. Since, there is no consistence on the mechanism of development of morphology, in this study attempt have been made to present a mechanism based on new studies on the crystallization of PP phase during morphology development. First, the crystallization of neat PP and then the crystallization of unvulcanized EPDM/PP (60/40) blend (TPO) studied and thereafter, the crystallization of proxide or phenolic vulcanized TPVs was studied. It was demonstrated that at high cooling rates the neat PP is consisted of spherulites with the nodular internal structure. In TPO the dispersed phase is nano droplets which coalesce after reduction of the shear rate and leads to co-continuous morphology and then to the phase inversion .TPO has a space filling nodular spherulites over the co-continuous PP/EPDM morphology. This is also true for TPV. Furthermore the shear and elongational fields of internal mixer have the ability to form nano droplets even at viscosity ratios larger than 4. Its appear that the co continuous structure of TPV develops after turning the rotor off. Key words Morphology, Polymer blend, Polypropylene, Ethylene-Propylene-Diene-Monomer, Thermoplastic elastomer vulcanized, thermoplastic olefin
شکل گیری ریزساختاردرترموپلاستیک های ولکانیده(TPV) تاثیر مستقیم بر خواص فیزیکی مکانیکی این مواد دارد و از آنجا که هنوز مکانیسم جامعی برای شکل گیری ریز ساختاردر این آلیاژها وجود ندارد در این پژوهش مکانیزم شکل گیری ریز ساختار آلیاژ PP/EPDM با توجه به اثر رفتار بلورینگی فاز PP و اثر نوع و میزان عامل شبکه ای کننده مورد مطالعه قرار گرفته است. ابتدا رفتار بلورینگی مذاب PP خالص و ریز ساختار آن و سپس مخلوط بدون پخت PP/EPDM با درصد ترکیب 60/40 بررسی شد و با توجه به رفتار بلورینگیPP و رفتار وارونگی فازی ، ریز ساختارTPO مطا لعه شد و در نهایت با توجه به نتایج آنها توسعه ریز ساختار TPV با سیستم پخت فنولیک و پراکسید بررسی شد. مشخص شد که در سرعت سرمایش بالا ساختار PP خالص، تشکیل شده از گویچه هایی با ساختار درونی گره ای است. درمورد TPO ، امکان شکست فاز رابری به نانو قطرات وجود دارد که پس از توقف روتور ادغام نانو قطرات رخ می دهد و وارونگی فازی مشاهده می شود.در مورد TPO ریزساختار از رقابت وارونگی فازی و بلورینگی PP ایجاد می شود به طوریکه در سرعت بالای سرد کردن، ماکرو ساختاربه صورت گویچه های فضا پرکن با میکروساختار درونی گره ای روی ساختار هم پیوسته PP/EPDM شکل می گیرد و در سرعت پایین سرد کردن فاز EPDM پیوسته می شود و امکان تشکیل گویچه ها به صورت فضا پر کن وجود ندارد. درTPV نیز امکان شکست فاز رابری به صورت نانو ذرات وجود داردو پخت بر تعادل ادغام وشکست نانو ذرات تاثیر می گذارد. در سرعت سرمایش بالا،ماکرو ساختار به صورت گویچه های فضا پرکن با ساختار درونی گره ای روی ساختار هم پیوسته فاز PP و تجمع نانو ذرات EPDM مشاهده می شود. درسرعت پخت کمتر پیوستگی بیشتری در فاز رابری مشاهده می شود که به دلیل امکان ادغام ناقص نانو قطرات قبل از تکمیل ولکانش است .درنمونه با نسبت ویسکوزیته های بالا نیز ماکرو ساختاربه صورت گویچه های فضا پرکن است که نشان می دهد نسبت ویسکوزیته تاثیرچشمگیری بر توسعه ماکرو ساختار ندارد. همچنین میدان های تنشی مخلوط کن داخلی امکان شکست فازرابری به نانو قطرات در نسبت ویسکوزیته ی بالاتر از 4 را دارد. به نظر می رسد در TPV نیز ساختار هم پیوسته پس از قطع تنش، ایجاد می شود. کلمات کلیدی: ریزساختار، آلیاژهای پلیمری، پلی پروپیلن، اتیلن- پروپیلن- دی ان- مونومر، ترموپلاستیک الاستومر ولکانیده، ترموپلاستیک اولفین

ارتقاء امنیت وب با وف بومی