Skip to main content
SUPERVISOR
Masoud Alikhani,Mohammad Khorvash,Gholam-Reza Ghorbani
مسعود علیخانی (استاد مشاور) محمد خوروش (استاد راهنما) غلامرضا قربانی خراجی (استاد راهنما)
 
STUDENT
Ahbar Ghaempoor
اکبر قائم پور

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1384
This experiment was conducted to evaluate the effect of microbial inoculants on the nutritive value of corn silage for lactating dairy cows. Whole crop corn forage from the same field was harvested at milk stage of maturity (210 g/kg dry matter, DM) and stored in bunker silos. Approximately 60 tones of forage were made for each treatment. Treatments were made in the following order:1) untreated (control), 2) inoculant A (Ecosyl®, Ecosyl Products Ltd. Stokesley, UK) 3) inoculant B (Biotal®, Lallemand Animal Nutrition, France), 4) combination of inoculants A plus B. Inoculants were mixed in water and applied according to the label instructions to supply 1 x 10 5 cfu of lactic acid bacteria/g of silage. This experiment was conducted as duplicated 4 × 4 Latin square design (21-d periods). In this study, used of 8 multiparous high performance Holstein-cows (average 100 + 20 days in milking and 650 kg body weight). The effect of treatments on end products of fermentation was not significant and treatments dose not an effect on DM, OM , WSC, NDF, ADF and Cp of silage. Dry matter intake (Kg/d), digestibility of DM, OM , NDF and ADF, ruminal pH and ruminal volatile fatty acid (m mol/100m mol of fatty acid) were not affected by these treatments. Effects of treatments on milk yield, Fat corrected milk yield, energy corrected milk yield, milk fat and protein content, percentage of milk fat and protein and milk yield efficiency was not affected by treatments. In this experiment microbial inoculants did not improve the nutritive value of low dry matter corn silage for lactating dairy cows.
هدف از این آزمایش بررسی اثرهای افزودنی های باکتریائی مولد اسید لاکتیک با تخمیر همگن بر ترکیبات و ارزش غذائی علوفه ذرت پر رطوبت و عملکرد گاوهای شیری بود. علوفه ذرت در مرحله شیری با محتوای ماده خشک210 گرم در هر کیلوگرم برداشت شده و در سیلو های زمینی هر کدام با ظرفیت 60 تن علوفه خرد شده ، سیلو گردید. تیمارها شامل شاهد(آب)، افزودنی باکتریائی با نام تجاری اکوسایل، افزودنی باکتریائی با نام تجاری بایوتال و مخلوط هر دو نوع افزودنی بودند که قبل از سیلو کردن به علوفه ها اضافه شدند. در این آزمایش از 8 راس گاو هلشتاین چند شکم زاییده و پر تولید با میانگین روزهای شیردهی 20 + 100 روز استفاده شد. اضافه نمودن این افزودنی های میکروبی تاثیر جزئی بر ترکیب سیلاژ داشت به طوری که میزان pH سیلاژ و مقادیر اسیدلاکتیک، اسیداستیک، اتانول، نیتروژن آمونیاکی، پروتئین خام، دیواره سلولی و کربوهیدرات های محلول در آب باقی مانده در سیلاژ بر اساس درصد ماده خشک، در بین تیمارهای باکتریائی و تیمار شاهد تفاوت آماری معنی داری نداشتند. مقادیر مصرف خوراک روزانه گاوها بر اساس کیلو گرم در روز و همچنین قابلیت هضم ماده خشک، ماده آلی و دیواره سلولی جیره غذائی هم در بین تیمارهای باکتریائی و تیمار شاهد تفاوت آماری معنی داری نداشتند. قابلیت هضم آزمایشگاهی ماده خشک سیلاژها هم تفاوت آماری بین تیمارها نداشت. تولید شیر روزانه بر اساس کیلوگرم، تولید شیر تصحیح شده بر اساس 4 درصد چربی، تولید شیر تصحیح شده بر اساس انرژی، مقدار و درصد چربی و پروتئین شیر، درصد لاکتوز شیر و بازده تولید شیر هم تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفتند. میزان pH شکمبه ومقدار اسیدهای چرب فرار موجود در مایع شکمبه بر اساس میلی مول در هر 100 میلی مول اسیدچرب هم بین تیمارها تفاوت آماری نداشت. اضافه نمودن این افزودنی های میکروبی به علوفه ذرت پر رطوبت قبل از سیلو کردن نتوانست تاثیر مفیدی بر کیفیت سیلاژ و عملکرد گاوهای شیری ایجاد کند.

ارتقاء امنیت وب با وف بومی