Skip to main content
SUPERVISOR
Mostafa Mobli,Mehran Shirvani,MARYAM HAGHIGHIPOODEH
مصطفی مبلی (استاد راهنما) مهران شیروانی جوزدانی (استاد مشاور) مریم حقیقی (استاد راهنما)
 
STUDENT
SAEED KHOSRAVI
سعید خسروی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1395

TITLE

The effects of some growth enhancing factors on the yield of the button mushroom (Agaricus bisporus L.) and its postharvest life
The edible mushroom Agaricus bisporus is the most abundant industrially cultivated mushroom, which constitutes an important component of the food basket of people in the world because of its appropriate nutritional quality, especially high content of protein. On the other hand, we know that the use of vitamins, hormones, and amino acids improves the vegetative growth of the mushroom and improves its overall production in different flashes of harvest. In this sense, this study was conducted in two separate experiments in order to evaluate the effects of vitamins B and C, IBA hormone and amino acid tryptophan on the growth and yield of the button mushroom in the mushroom cultivation house and its postharvest life during the storage. A completely randomized block design with factorial arrangements in three replications was employed using three levels of vitamin C (0, 0.5, and 1 mg/kg), three levels of vitamin B (0, 3, and 6 mg/kg), three levels of IBA (0, 0.001, and 0.002 M/kg), and three levels of tryptophan (0, 3150, and 6300 mg/kg). The results showed the effectiveness of feeding supplements on the vegetative growth of the mushroom, with in the first flash the greatest number of mushroom and the highest dry weight were obtained with vitamin B treatment and the highest content of vitamin C, harvest weight, ash percentage, fresh weight, base diameter, and percentage of ionic leakage were obtained with vitamin B treatment, while the tryptophan treatment had the greatest yield of second- Keywords: Button mushroom, tryptophan, vitamin C, vitamin B, IBA, whiteness
قارچ خوراکی( Agaricus bisporus ) مهم ترین قارچی است که به صورت صنعتی کشت می گردد و به دلیل کیفیت غذایی مناسب و میزان بالای پروتئین جایگاه ویژه ای را در سبد غذایی مردم جهان به خود اختصاص داده است. از سوی دیگر، ویتامین ها، هورمون ها و آمینواسید موجب بهبود رشد رویشی قارچ و بالا رفتن عملکرد در فلش های مختلف برداشت می گردد. به‌منظور بررسی اثر ویتامین B و C، هورمون IBA و اسید امینه تریپتوفان بر رشد و عملکرد قارچ تکمه ای و عمر پس از برداشت آن این پژوهش در دو آزمایش مجزا در کارخانه قارچ و انبار پس از برداشت انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار شامل تیمارهای ویتامین C به میزان صفر (شاهد)، 5/0، 1 میلی گرم در کیلوگرم و سه سطح صفر(شاهد)، 3 و 6 میلی گرم در کیلوگرم ویتامین B، سه سطح صفر(شاهد)، 001/0 و 002/0 مولار IBA و سه سطح صفر(شاهد)، 3150، 6300 میلی گرم در کیلوگرم اسیدآمینه تریپتوفان اعمال گردید. نتایج نشان داد مکمل های غذایی استفاده شده در این پژوهش بر افزایش رشد رویشی و عملکرد موثر بودند و در فلش رشدی اول بیشترین تعداد قارچ و وزن خشک مربوط به تیمار ویتامین B و همچنین بیشترین میزان ویتامین ث، وزن کل برداشت، درصد خاکستر، وزن تر، قطر پایه و درصد نشت یونی مربوط به تیمار ویتامین C و بیشترین میزان قارچ درجه دو و قطر کلاهک مربوط به تیمار تریپتوفان بود، در آزمایش پس از برداشت بیشترین میزان سختی پس از 32 روز انبارمانی مربوط به تیمار ویتامین B و بیشترین سختی پس از برداشت، سفیدی پس از برداشت و سفیدی پس از 32 روز انبارمانی مربوط به تیمار ویتامینC و بیشترین میزان از دست hy;دهی آب مربوط به تیمار IBA بود. در فلش رشدی دوم، بیشترین قطر پایه، قطر کلاهک، درصد خاکستر، میزان ویتامین ث و نشت یونی مربوط به تیمار ویتامین C و بیشترین وزن خشک، وزن تر و وزن قارچ درجه دو در تیمار تریپتوفان و بیشترین وزن کل برداشت مربوط به تیمار IBA بود، در فلش رشدی دوم آزمایش دوم بیشترین میزان از دست دهی آب، سختی زمان برداشت و سختی پس از 32 روز انبارمانی در تیمار ویتامین C و بیشترین سفیدی پس از برداشت و سفیدی پس از 32 روز انبارمانی مربوط به تیمار ویتامین B بود. مقایسه بین دو فلش رشدی نشان داد که ویتامین ها، تریپتوفان و IBA بر تعداد قارچ، وزن تر کل، وزن تر و خشک، نشت یونی، قطر کلاهک، میزان از دست دهی آب و سختی پس از 32 روز انبارمانی در فلش رشدی تفاوت معنی داری داشتند. تعداد قارچ، وزن کل و نشت یونی در فلش رشدی اول بیشتر و میزان از دست دهی آب کمتر بود و وزن تر و خشک، قطر کلاهک و سختی پس از 32 روز انبارمانی در فلش رشدی دوم بیشترین مقدار را داشت. کلمات کلیدی : قارچ، تریپتوفان، ویتامین C، ویتامین B، IBA، سفیدی

ارتقاء امنیت وب با وف بومی