Skip to main content
SUPERVISOR
Nafiseh Nili,Mohammad Khorvash,Gholam-Reza Ghorbani
نفیسه نیلی (استاد مشاور) محمد خوروش (استاد راهنما) غلامرضا قربانی خراجی (استاد راهنما)
 
STUDENT
Saeid Seidali doulat abad
سعید صیدالی دولت آباد

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1385
The aim of this study was investigated the possibilities of ensiling high moisture sugar beet pulp with using pith (by product of sugar cane), wheat straw, molasses and inoculants. High moisture sugar beet pulp (averagely 85 and 90% moisture) was mixed with different levels of pith (0, 5 and 10%), wheat straw (0 and 5%), molasses (0 and 5%) and a bacterial inoculants (contains lactobacillus plantarum) in order to decrease the effluent output, provide WSC and quickly pH reduction. The mixed materials were stored in experimental silos of 3.5 kg for three months. At the end of the incubation period, the experimental silos were opened and the silages were evaluated by measuring the fermentation and nutritional characteristics. The results indicated that using of sugar beet pulp with 85% moisture increased the amounts of dry matter, pH, ADF, dry matter digestibility and decreased the amounts of effluent, lactic acid and VFA production relative to 90% moisture (P 0.05). using of molasses decreased amounts of NDF, ADF, lactic acid and VFA but increased dry matter and dry matter digestibility significantly (P 0.05). Pith adding was caused reduction in the percentage of crude protein, ammonia N (dry matter basis), dry matter digestibility, WSC, effluent amounts, lactic acid, VFA and increased pH, dry matter, NDF and ADF (P 0.05). Wheat straw caused an increase the percentage of dry matter and decrease effluent amounts (P 0.05). Ammonia N (dry matter basis), pH, acetic and butyric acids contents decreased (in such treatments) and WSC and lactic acid increased (in such treatments) due to the added inoculants. Finally, it is possible to obtain high quality sugar beet pulp silage by increasing its dry matter content with pith, wheat straw, sugar beet molasses and adding inoculants.
هدف از این طرح بررسی امکان سیلوکردن تفاله چغندر با رطوبت زیاد با استفاده از ختن(پیت نیشکر)، کاه گندم ملاس و افزودنی میکروبی اکوسایل بود.تفاله چغندرقند یک نم (به‌طور متوسط 90 درصد رطوبت) و دو نم (به‌طور متوسط 85 درصد رطوبت) ازکارخانه قند اصفهان (خوراسگان) آورده شد و سپس به هر نوع تفاله با توجه به نوع تیمار افزودنی‌های لازم اضافه گردید.تیمار‌ها به مدت 90 روز در محیط آزمایشگاه نگهداری‌شدند. تعداد تیمارها بیست دو عدد بودندکه درقالب طرح آماری‌کاملا" تصادفی مورد ارزیابی قرارگرفتند. نتایج بدست آمده نشان داد تفاله دو نم، pH خاکستر، الیاف غیر محلول در شوینده اسیدی ، نیتروژن آمونیاکی برحسب درصد ماده خشک، اسیدلاکتیک، استیک پروپیونیک، بوتیریک و پساب را کاهش و ماده خشک، قابلیت هضم ظاهری و واقعی را افزایش داد. سطوح ملاس الیاف غیر محلول در شوینده خنثی واسیدی، اسید لاکتیک، استیک، پروپیونیک، بوتیریک را کاهش و ماده خشک، خاکستر قابلیت هضم ظاهری و واقعی را افزایش داد. سطوح 5 و10 درصد ختن، پروتئین‌خام، نیتروژن آمونیاکی برحسب درصد ماده خشک، قابلیت هضم ظاهری و واقعی، کربوهیدرات‌های محلول اسیدلاکتیک، استیک، پروپیونیک، بوتیریک و پساب را کاهش و pH، ماده خشک و الیاف غیر محلول در شوینده خنثی واسیدی را افزایش داد. اثر متقابل نم و ملاس بر pH، ماده خشک، الیاف غیر محلول در شوینده خنثی و اسیدی، اسیدلاکتیک و بوتیریک معنی دارشد. اثر متقابل نم و ختن برpH، ماده خشک، پروتئین‌خام، نیتروژن آمونیاکی برحسب درصد ماده خشک، اسیدلاکتیک، استیک پروپیونیک، بوتیریک و پساب معنی دارشد. اثر متقابل ملاس و ختن بر pH، ماده خشک، پروتئین‌خام، نیتروژن آمونیاکی برحسب درصد ماده خشک، الیاف غیر محلول در شوینده خنثی، اسیدلاکتیک، استیک، پروپیونیک، بوتیریک و پساب معنی‌دارشد. اثر متقابل نم و ملاس و ختن بر pH، ماده خشک، پروتئین‌خام، الیاف غیر محلول در شوینده خنثی، ازت آمونیاکی، اسیدلاکتیک، استیک، پروپیونیک، بوتیریک و کربوهیدرات‌های محلول در‌آب معنی‌دار شد. افزودن کاه گندم باعث افزایش ماده خشک و کاهش خروج پساب گردید و اضافه‌کردن افزودنی تولیدکننده اسیدلاکتیک باعث کاهش pH، نیتروژن آمونیاکی و در برخی تیمارها اسیداستیک و بیشتر باقی ماندن قندها و تولید اسیدلاکتیک بیشتر در بعضی تیمارها گردید. بنابراین با توجه به نتایج این آزمایش، افزودن ملاس و ختن باعث بهبود کیفیت سیلاژ تفاله چغندرقند به‌ویژه تفاله دو نم گردید و اضافه‌کردن افزودنی تولیدکننده اسیدلاکتیک در تیمارهای دارای ماده خشک کمتر توصیه می‌شود.

ارتقاء امنیت وب با وف بومی