Skip to main content
SUPERVISOR
حمید غلامی (استاد مشاور) سعید انصاری مهیاری (استاد راهنما) محمدعلی ادریس (استاد راهنما)
 
STUDENT
Sepideh Hatamian
سپیده حاتمیان

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1389

TITLE

Estimation of Genetic Trends for Milk Production Traits in Dairy Cow Herds Using Random Regression Model
Test day records of Holstein cows from 1996 to 2011 was used in this study. Data consisted of 1114734 test-day records of 138407 cows in 42 herds of first lactation in Iran. Data was edited by Foxpro9.0 software and deleted records less than 6 kg and more than 51 kg.Variance components and breeding values and genetic trend were estimated using random regression model and DMU software. The heterogeneity of the residual variance in days 5 to 305 of lactation was modeled using 12 stage of 25 days interval. Additive genetic and permanent environmental random effects for the first lactation curve were taken in to account by applying orthogonal legendre polynomials of order four in the model. The results showed that the lowest and highest additive genetic variances were at the beginning (30-55) and end of the lactation period (280-305), respectively and generally were 4.59±0.16 and 10.56±0.30. Permanent environmental variance was high at the beginning (5-30) and end of lactation period (280-305) so was 19/81±0/21 and 18.29±0.24, respectively.Heritability of milk was between 0.17(±0.006) and 0.26(±0.007), protein was between 0.089(±0.006) and 0.23(±0.008) and fat was between 0.094(±0.005) and 0.134(±0.005), respectively. Genetic, permanent and phenotypic correlation among test days decreased as the interval between consecutive test-day increased. Genetic correlations were positive and higher than phenotypic correlations at all days in lactation. Genetic trend for all 3 traits milk yield, protein and fat were 28.67±1.51, 0.93±0.04 and 0.9±0.02 kg in year, respectively. The result of this research showed that the genetic trend for milk yield was satisfied. It be concluded that animal breeding programs were on milk yield trait in these years. Keywords : Holstein cow, milk yield traits, random regression model, test- day record
در این پژوهش، برای برآورد روند ژنتیکی صفات تولید شیر از اطلاعات جمع آوری شده از گاوهای هلشتاین ایران، مربوط به سال‌های 1375 تا 1390 استفاده گردید. داده های مورد استفاده برای صفت تولید شیر شامل 1114734 رکورد مربوط به 138407 رأس حیوان در 42 گله بود که مربوط به گاوهای شکم اول در سطح کشور می‌باشد. ویرایش داده‌هابا استفاده از نرم افزار foxpro9.0 انجام شد و رکوردهای زیر 6 و بالای 51 کیلوگرم برای تولید شیر حذف گردید. برآورد پارامترهای ژنتیکی و ارزش اصلاحی و روند ژنتیکی با توجه به روش روز آزمون و مدل تابعیت تصادفی توسط نرم افزار DMU صورت گرفت. به منظور تصحیح اثر ناهمگنی واریانس باقیمانده، دوره شیردهی از 5 تا 305 روز به 12 مرحله 25 روزه تقسیم بندی شد. اثرات تصادفی ژنتیکی افزایشی و محیطی دائم گاوها برای منحنی تولید شیر توسط چند جمله‌ای‌های لژاندر با رتبه چهار برازش شد. نتایج بدست آمده نشان دهنده آن بود که کمترین مقدار واریانس افزایشی در اوایل دوره شیردهی، بین روزهای 30 تا 55 شیردهی به میزان 16/0±59/4 و بیشترین مقدار در اواخر دوره بین روزهای 280 تا 305 روز به میزان 30/0±56/10 آن بود. واریانس محیطی دائم در اوایل و اواخر دوره شیردهی افزایش قابل توجهی نشان داد. به طوری که بین روزهای 5 تا 30 برابر 21/0±81/19 و بین روزهای 280-305 برابر 24/0±29/18 بود. وراثت پذیری صفت تولید شیر بین (006/0±)17/0 تا (007/0±)26/0 و برای پروتئین بین (006/0±)089/0 تا (008/0±)230/0 و برای چربی بین (005/0±)094/0 تا (005/0±)134/0 برآورد شد. در اکثر موارد همبستگی‌های ژنتیکی افزایشی، محیطی دائمی و فنوتیپی با افزایش فاصله بین مراحل شیردهی کاهش یافت. در همه موارد میزان همبستگی‌های ژنتیکی مثبت و از همبستگی‌های فنوتیپی بیشتر بدست آمد. میزان روند ژنتیکی برای سه صفت تولید شیر، مقدار پروتئین و مقدار چربی به ترتیب برابر 51/1±67/28، 04/0±93/0 و 02/0±9/0 کیلوگرم در سال بدست آمد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که روند ژنتیکی برای صفت تولید شیر مناسب ولی برای دو صفت مقدار پروتئین و مقدار چربی قابل ملاحظه نبود. این به آن معناست که برنامه های اصلاح نژادی در این سال‌ها بیشتر بر روی صفت تولید شیر معطوف بوده و کار اجرایی در زمینه بهبود مقدار پروتئین و چربی کمتر انجام شده است. واژه های کلیدی: گاو هلشتاین، صفات تولید شیر، مدل تابعیت تصادفی، رکورد روز آزمون

ارتقاء امنیت وب با وف بومی