Skip to main content
SUPERVISOR
Ali Esehaghbeygi,Nafiseh Soltanizadeh,Seyed Ahmad Mireei
علی اسحق بیگی (استاد راهنما) نفیسه سلطانی زاده (استاد مشاور) سیداحمد میره ای (استاد راهنما)
 
STUDENT
Ali Safari rad
علی صفری راد

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1394
Meat is referred to as the collection of muscle, fat, connective and bone tissue that is obtained from meat carcasses. Meat is the richest source of protein for human nutrition and at the same time the most corrosive food. Chicken consumption is rising in the world due to its high importance in human diet and reasonable prices. Consumers are always concerned about the health and quality of meat. They consider its color, appearance and texture when buying chicken meat. Methods of meat quality control are generally maladaptive, time consuming, costly and inappropriate for online applications. Compared to conventional methods of measuring meat quality variables, non-destructive ultrasound and visible-near infrared spectroscopy methods are fast, do not require sample preparation and also can assess a large number of qualities of meat, simultaneously. For this purpose, two measurement systems of Vis/NIR spectroscopy with ability to record electromagnetic spectra in the region of 200 to 1100 nm, and the system for measuring the passing velocity and the rate of ultrasound attenuation at through-transmission mode using two transducers at frequencies of 75 kHz and 125 kHz. Stimulation voltage of 1800 v were used to estimate 10 qualitative factors of fresh and frozen chicken meat. Quality factors of chicken meat included hardness, cohesiveness, adhesiveness, springiness, gumminess, chewiness, pH and color components (L*, a*, and b*). Reference tests were carried out to measure the quality indices of 132 chicken meat samples for quantitative analysis and identification and stroked="f" filled="f" path="m@4@5l@4@11@9@11@9@5xe" o:preferrelative="t" o:spt="75" coordsize="21600,21600" ) was 0.77, root mean Squared Error (RMSEP) was 1.40 and the predicted deviation ratio (RPD) was 2.25. The Vis/NIR system did not have a good performance to predict adhesiveness, cohesiveness, gumminess and chewiness of chicken meat. The Support Vector Machine (SVM) was used to Key words: Chicken Meat, Vis/NIR Spectroscopy, Ultrasound, ltr"
گوشت به مجموعه‌ی بافت‌های ماهیچه‌ای، چربی، پیوندی و استخوانی که از لاشه‌های دام‌های گوشتی بدست می‌آید، گفته می‌شود. گوشت غنی‌ترین منبع پروتئین برای تغذیه انسان بوده و در عین حال از فسادپذیرترین مواد غذایی محسوب می‌شود. مصرف گوشت مرغ در جهان به علت اهمیت زیاد آن در رژیم غذایی انسان و قیمت مناسب رو به افزایش است. مصرف‌کنندگان همیشه در مورد سلامت و کیفیت گوشت نگران هستند. آن‌ها در هنگام خرید گوشت مرغ، رنگ، ظاهر و بافت آن را در نظر می‌گیرند. روش‌های کنترل کیفیت گوشت عموماً مخرب، زمان‌بر، پر هزینه و برای کاربردهای برخط نامناسب هستند. در مقایسه با روش‌های مرسوم اندازه‌گیری متغیرهای کیفی گوشت، روش‌های غیر مخرب فراصوت و طیف‌سنجی مرئی- فروسرخ نزدیک (Vis/NIR) سریع و بدون نیاز به آماده‌سازی نمونه هستند که می‌توانند تعداد زیادی از ویژگی‌های کیفی گوشت را به طور همزمان ارزیابی کنند. به این منظور در این پژوهش از دو سامانه‌ی اندازه‌گیری طیف‌های Vis/NIR تقابلی با توانایی ثبت طیف‌های الکترومغناطیسی در ناحیه 200 تا 1100 نانومتر و سامانه اندازه‌گیری سرعت عبور و میزان تضعیف امواج فراصوت در حالت عبوری به کمک دو مبدل فرستنده و گیرنده در بسامدهای kHz75 و kHz125 و ولتاژ تحریک 1800 ولت به منظور تخمین 10 عامل کیفی گوشت مرغ تازه و منجمد استفاده شد. عوامل کیفی گوشت مرغ شامل سفتی، پیوستگی بافت، چسبندگی، قابلیت ارتجاع، صمغی بودن، قابلیت جویدن، pH و مؤلفه‌های رنگ (L*، a* و b*) بودند. آزمایش‌های مرجع به منظور اندازه‌گیری شاخص‌های کیفیت 132 نمونه گوشت مرغ برای تحلیل‌های کمی و شناسایی و طبقه‌بندی گوشت مرغ تازه و ذخیره‌سازی شده در دماهای 18- و 40- درجه سلسیوس انجام شد. یافته‌های تجزیه واریانس در قالب طرح کاملاً تصادفی، تفاوت معنی‌داری را بین گوشت تازه و منجمد برای هر دو متغیر سرعت و میزان تضعیف امواج فراصوت در سطح بسامد kHz125 نشان داد در حالی که سرعت و میزان تضعیف امواج در سطح بسامد kHz75 معنی‌دار نشد. ضریب همبستگی ضعیف (کمتر از 40/0) بین ویژگی‌های کیفی گوشت و امواج فراصوت در بسامد kHz125 امکان مدل‌سازی را فراهم نکرد. با اعمال پیش‌پردازش مناسب طیف‌های تقابلی سامانه Vis/NIR، تحلیل رگرسیون حداقل مربعات جزئی برای پیش‌بینی عوامل کیفی گوشت مرغ تازه و منجمد انجام شد. در بین عوامل کیفی مورد بررسی، پیش‌بینی عوامل سفتی، قابلیت ارتجاع، pH، L*، a* و b* با دقت قابل قبولی حاصل شد و بهترین تخمین برای L* با ضریب تبیین ( ) 77/0، ریشه میانگین مربعات خطا (RMSEP) 40/1 و نسبت انحراف پیش‌بینی (RPD) 25/2 حاصل شد. سامانه‌ی Vis/NIR برای پیش‌بینی عوامل چسبندگی، پیوستگی بافت، صمغی بودن و قابلیت جویدن گوشت مرغ عملکرد مطلوبی نداشت. به منظور طبقه‌بندی گوشت تازه از منجمد از روش طبقه‌بندی ماشین بردار پشتیبان (SVM) استفاده شد. با استفاده از این روش، کلاس‌های گوشت مرغ تازه و منجمد در دو سطح انجماد 18- و 40- درجه سلسیوس، با دقت قابل قبول بین 90 تا 100‌% در روش طیف‌سنجی Vis/NIR تقابلی تفکیک شدند در حالی که نتایج ضعیفی (با دقت بین 25 تا 70‌%) برای تفکیک گوشت مرغ تازه از منجمد با استفاده از روش فراصوت در حالت عبوری در سطح بسامد kHz125 حاصل شد. کلید واژه‌ها : گوشت مرغ، طیف‌سنجی Vis/NIR، فراصوت، کلاس‌بندی

ارتقاء امنیت وب با وف بومی