Skip to main content
SUPERVISOR
Abbas Hemmat,MARYAM HAGHIGHIPOODEH,Seyed Ahmad Mireei
عباس همت (استاد راهنما) مریم حقیقی (استاد مشاور) سیداحمد میره ای (استاد مشاور)
 
STUDENT
Mahsa Edriss
مهسا ادریس

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1395

TITLE

Evaluation of greenhouse tomato fruit maturity stages using digital image analysis
Tomatoes are commercial commodities that play a major role in Iranian economy. They are considered one of the major vegetable crops in Iran because of its nutritional, consumption, processing and export value. They may be harvested at different maturity stages and each maturity stage has its characteristics of quality. On the other hand, acceptance of tomato for eating depends on many factors such as external color and stiffness. The traditional six ripeness stages for fresh-market tomatoes are based almost entirely on the external color change of the fruit from green to red (i.e. destruction of chlorophyll and synthesis of lycopene). Color grading is a crucial step in the processing of fruits and vegetables that directly affects profitability, because the quality of agricultural products is often associated with their color. In this present experimental study aimed to develop a color image analysis procedure for identifying the ripening stages of tomato. RGB (Red, Green, and Blue) images of each tomato were captured and converted to L*a*b* values. The RGB values of the tomato were processed by the MATLAB and used to identify the stage of tomato ripeness. In addition, the mechanical, physical and chemical properties of tomato was experimentally determined. An artificial neural network (ANN) was developed with two stages of ltr" Key words: Artificial Neural Network, L*a*b*, MATLAB, Maturity, RGB, Tomato
گوجه‌فرنگی‌ها کالاهای تجاری هستند که نقش مهمی در اقتصاد ایران، ایفا می کنند. از نظر تغذیه ای، مصرف، پردازش و ارزش صادرات آنها یکی از مهمترین محصولات گیاهی در ایران محسوب می شوند. آنها ممکن است در مراحل مختلف بلوغ برداشت شوند و هر مرحله بلوغ دارای ویژگی های کیفیت آن است. از سوی دیگر، پذیرش گوجه فرنگی برای خوردن بستگی به عوامل بسیاری از جمله رنگ خارجی و سفتی دارد. مراحل رشد ششگانه برای گوجه‌فرنگی تازه در بازار تقریبا به طور کامل بر تغییر رنگ خارجی میوه از سبز تا قرمز (یعنی تخریب کلروفیل و سنتز لیکوپن) استوار است. درجه‌بندی رنگ یک قدم مهم در پردازش میوه‌ها و سبزیجات است که به طور مستقیم بر سودآوری تاثیر می گذارد، زیرا کیفیت محصولات کشاورزی اغلب با رنگ آنها همراه است. در این مطالعه تجربی حاضر با هدف توسعه یک روش تحلیل تصویر رنگی برای شناسایی مراحل رسیدن به گوجه‌فرنگی انجام شد. تصاویر RGB (قرمز، سبز و آبی) از هر یک از گوجه‌فرنگی اسکن شده و تبدیل به مقادیر *L * a * b می شوند. مقادیر RGB گوجه فرنگی توسط MATLAB پردازش شده و برای شناسایی مرحله رسیدن به گوجه‌فرنگی استفاده می شود. علاوه بر این، خواص مکانیکی، فیزیکی و شیمیایی گوجه‌فرنگی به صورت آزمایشی تعیین شد. یک شبکه عصبی مصنوعی (ANN) با دو مرحله طبقه بندی توسعه یافت: (الف) ورودی ها شامل RGB و* L * a * b و خروجی ها پارامترهای مکانیکی و شیمیایی و مرحله بلوغ گوجه فرنگی (b) ورودی شامل RGB،* L * a * b و پارامترهای فیزیکی و شاخص های رنگ؛ خروجی خواص مکانیکی و شیمیایی. نتایج نشان داد که انحراف پیشگویی باقیمانده (RPD) انرژی جذب شده در آزمایش فشرده سازی و درجه بلوغ گوجه‌فرنگی به ترتیب برابر 2.37 و 7.24 می باشد. بنابراین، گوجه‌فرنگی با درجه متفاوت بلوغ می تواند با استفاده از مدل سازی ANN و استفاده از اجزای RGB به عنوان ورودی ها جدا شود. کلمات کلیدی: شبکه عصبی مصنوعی، L * a * b *، MATLAB، بلوغ، RGB، گوجه فرنگی

ارتقاء امنیت وب با وف بومی