Skip to main content
SUPERVISOR
Mohammad ali Edriss,Saeed Ansari,Gholam-Reza Ghorbani,Badraldinebrahim Seyed tabatabaei
محمدعلی ادریس (استاد مشاور) سعید انصاری مهیاری (استاد راهنما) غلامرضا قربانی خراجی (استاد راهنما) بدرالدین ابراهیم سیدطباطبایی (استاد مشاور)
 
STUDENT
MASOUD SOLTANIGHOMBAVANI
مسعود سلطانی قمبوانی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1388
Oxidised low density lipoprotein receptor 1 ( OLR 1) is a type II membrane protein that belongs to C-type lectin family that acts as a cell surface receptor for oxLDL. This receptor is coded by OLR 1 gene. With regard to the role of OLR 1in lipid metabolism in degrading oxLDL and QTL studies for milk production traits, OLR 1 has been regarded as a candidate gene related to milk production traits in dairy cattle. One polymorphism () in 3' untranslated region of this gene might control translation or stability of OLR1 mRNA. This polymorphism is the result of substitution of nucleotide adenine by cytosine in position 8232 ( OLR 1g.8232 C A). In the case of being nucleotide C, there will be restriction site for the restriction enzyme Pst I and as a result, alleles A and C will be recognizable as bands with length 270bp and 250bp respectively. To hnvestigate this polymorphism and its relationship with milk production traits, blood sample was randomly taken from 408 Holstein cattle in 5 industrial dairy farms located in Isfahan province that had records for milk production and its composition for first parity. Genotyping was done by PCR-RFLP technique. After extracting DNA, determining the quality and quantity of extracted DNA, amplification and digestion by restriction enzyme, digestion product was observed on 2.5% agarose gel. Both alleles A and C were observed in all 5 herds and wich their frequencies werw 0/5172 and 0/4828 respectively totally. Frequency of genotypes AA, AC and CC werw also 0/289, 0/456 and 0/255 respectively. All five herds and all of them were in Hardy–Weinberg equilibrium. Being in equilibrium can be owing to selecting animals according not to OLR 1 gene. Genetic analysis of the population was done by the software PopGen32. Resulted indices indicates high diversity of this polymorphism and high inbreeding and genetic relationship in the studied population. To identify the effect of genotype on production traits, the software SAS, procedure GLM was used. In the analysis model the effects genotype and combined effect of herd, year and season of parturition were considered as fixed effects and days in lactation and open days were considered as covariables. Genotype had significant effect on fat and protein percentage and the breeding value of milk fat production (P 0/001). Individuals with genotype CC had statistically more milk fat percentage and breeding value of milk fat production in comparison with genotypes AC and AA. Also cows having genotype AC showed more milk fat percentage compared to genotype AA. This finding can be a reason that the effect of this polymorphism is additive. Also individuals with genotype CC and AC had more milk protein percentage in comparison with genotype AA. For traits milk fat percentage, milk protein percentage and the breeding value of milk fat production, the average effect of substitution of allele C was significant (P 0/001), but dominance effect for the studied traits was not significant (P 0/05) which indicates the effect of the polymorphism as additive. Regarding the relationship between the polymorphism and traits milk fat percentage, milk protein percentage and the breeding value of milk fat production and also its hight diversity in the studied population, the polymorphism can be used is selection for these traits.
گیرنده ی لیپوپروتئین با چگالی پائین اکسید شده ( OLR 1) یک پروتئین غشائی نوع دوم متعلق به خانواده ی لکتین نوع C است که به عنوان یک گیرنده ی سطح سلولی برای فرم اکسید شده ی لیپوپروتئین با چگالی پائین عمل می کند. این گیرنده توسط ژن OLR 1 کد می شود. با توجه به نقش OLR 1 در متابولیسم چربی و در رابطه با تخریب فرم اکسید شده ی لیپوپروتئین با چگالی پائین و همچنین مطالعات QTL صفات تولید شیر، OLR 1 بعنوان یک ژن کاندید مرتبط با صفات تولید شیر در گاو های شیری در نظر گرفته شده است. وجود یک چند شکلی از نوع در ناحیه ی غیر ترجمه ای '3 این ژن ممکن است ترجمه و یا ثبات mRNA حاصل از ژن OLR 1 را کنترل کند. این چند شکلی حاصل جایگزینی نوکلئوتید آدنین با سیتوزین در جایگاه 8232 ( OLR 1g.8232 C A) است. در حالت وجود نوکلئوتیدC یک جایگاه برش برای آنزیم برشی Pst I ایجاد شده و در نتیجه آلل A به صورت یک باند 270 جفت بازی و آلل C به صورت یک باند 250 جفت بازی روی ژل آگارز قابل تشخیص خواهد بود. به منظور بررسی این چند شکلی و ارتباط آن با صفات تولید شیر، از 408 رأس گاو هلشتاین در 5 گاوداری صنعتی اصفهان که دارای رکوردهای تولید و ترکیبات شیر در شکم اول بودند بطور تصادفی، نمونه گیری خون انجام شد. تعیین ژنوتیپ به روش PCR-RFLP انجام شد. پس از انجام مراحل استخراج، تعیین کیفیت و کمیت DNA استخراج شده و تکثیر و هضم توسط آنزیم برشی، محصول هضم روی ژل آگارز 5/2 درصد مشاهده گردید. هر دو آلل A و C در هر پنج گله مشاهده شد که فراوانی آن ها در مجموع به ترتیب برابر 5172/0 و 4828/0 بود. فراوانی ژنوتیپ های AA، AC و CC نیز به ترتیب برابر 289/0، 456/0 و 255/0 بود. هر پنج گله و مجموع گله ها برای این چند شکلی در تعادل هاردی - وینبرگ قرار داشتند. وجود این تعادل می تواند به دلیل عدم انتخاب حیوانات بر اساس ژن OLR 1 باشد. آنالیز ژنتیکی جمعیت توسط برنامه ی نرم افزاری PopGen32 انجام شد. شاخص های به دست آمده، وجود تنوع بالای این چند شکلی و همخونی و ارتباط ژنتیکی بالا را در جمعیت مورد نشان می دهد. به منظور تعیین اثر ژنوتیپ روی صفات تولیدی از برنامه ی نرم افزاری SAS، رویه ی GLM استفاده شد. اثر ژنوتیپ و اثر ترکیبی گله، سال و فصل زایش به عنوان اثرات ثابت و روز های شیردهی و روز های باز به عنوان واریانس مشترک در مدل در نظر گرفته شدند. ژنوتیپ روی درصد چربی و پروتئین و ارزش اصلاحی تولید چربی شیر اثر معنی دار داشت (001/0P ). افراد دارای ژنوتیپ CC در مقایسه با ژنوتیپ های AC و AA از نظر آماری درصد چربی شیر و ارزش اصلاحی تولید چربی شیر بیشتری داشتند. همچنین گاو های دارای ژنوتیپ AC نسبت به ژنوتیپ AA درصد چربی شیر بیشتری نشان دادند. این یافته می تواند دلیلی بر افزایشی بودن اثر آلل های این چند شکلی باشد. همچنین افراد دارای ژنوتیپ CC و AC در مقایسه با ژنوتیپ AA درصد پروتئین شیر بیشتری نشان دادند. برای صفات درصد چربی شیر، ارزش اصلاحی تولید چربی و درصد پروتئین شیر اثر جایگزینی آلل C معنی دار شد (001/0P )، اما اثر غالبیت برای صفات مورد بررسی معنی دار نشد (05/0P ) که نشان دهنده ی عمل افزایشی این چند شکلی می باشد. با توجه به وجود ارتباط بین این چند شکلی و صفات درصد چربی شیر، ارزش اصلاحی تولید چربی و درصد پروتئین شیر و همچنین وجود تنوع بالای آن در جمعیت مورد مطالعه، می توان در انتخاب برای این صفات از این چند شکلی استفاده نمود.

ارتقاء امنیت وب با وف بومی