Skip to main content
SUPERVISOR
Mahdieh Gholami,Mostafa Mobli,Bahram Baninasab
مهدیه غلامی (استاد مشاور) مصطفی مبلی (استاد مشاور) بهرام بانی نسب (استاد راهنما)
 
STUDENT
ZAHRA JADIDI
زهرا جدیدی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1391

TITLE

Evaluation of Yield and Fruit Traits of Some Olive (Olea europaea L.) Cultivars in Isfahan
One of the major challenges in the establishment of the olive industry, has been the selection of varieties that are best suited for Iran conditions, to achieve optimal yields and quality. In recent years, many attempts have been made to enhance the cultivation of olive trees in various provinces of the country with the aim of providing some of the country’s oil requirements. However, there has been limited reliable information and performance data for olive variety under the wide range of Iran conditions. Therefore, the objective of this study was to evaluate the performance of a number of olive cultivars, including several of foreign origin in a comparison with a locally-popular selection in the Isfahan region. The ultimate goal is to diversify the olive cultivars under cultivation in the Isfahan region by introducing some superior and well-adapted cultivars having high yields and high fruit quality. This research was carried out during the years 2013-2014 at the experimental olive orchard on the Isfahan University of Technology. A randomized complete block design was used with three replications and three trees per each replication. Cultivars from Spain (‘Manzanilla’), Greece (‘Konservalia’ and ‘Ampysis’), USA (‘Mission’), Syria (‘Blaidy’) and Iran (‘Gorgan’, ‘Zard’ and ‘Rowghani’) were tested. During the experiment were measured factors such as date of first and full bloom, number of inflorescence per shoot, number of flower per inflorescence, percent of perfect flower per inflorescence, percent of fruit set (initial, secondary and final), yield, fruit traits (fruit weight, fruit length, fruit width, fruit length to width ratio, fruit volume, pulp weight, flesh to pit ratio, fruit flesh ratio, pit weight, pit length, pit width, pit length to width ratio, pit volume, percent water in flesh, percent reducing water in the flesh of fruit from green to black and percent oil in dry flesh). The results showed that Manzanillo and Konservalia cultivars due to the characteristic appropriate fruit set, suitable fruit weight, appropriate form and marketable fruit shape, high flesh to pit ratio, high percentage of water in the flesh, suitable percent oil in dry flesh are suitable as table varieties. The present study showed that ‘Blaidy’ as oil cultivar and ‘Manzanillo’ and ‘Konservalia’ as table cultivars with high yield, are the best cultivar in the olive collection case study. Among the eight cultivars investigated Zard cultivar showed the lowest performance. It seems that this cultivar is not adapted with ecological and environmental region of interest. Key Words: Olive cultivars, Olive adaptation, yield, Table cultivar, Oil cultivar.
یکی از چالش های پیش روی صنعت زیتون کشور انتخاب ارقام مناسب با شرایط آب وهوایی برای رسیدن به عملکرد وکیفیت مطلوب است. در سال های اخیر اقداماتی به منظور افزایش سطح زیر کشت باغات زیتون در استان های مختلف کشور باهدف تأمین بخشی از روغن مورد نیاز کشور انجام شده است. در استان اصفهان نیز در این سال ها قدم های مؤثری برای توسعه زیتون کاری برداشته شده است. در هرحال توسعه سطح زیر کشت زیتون در منطقه مستلزم توجه به نیازهای اکولوژیکی ارقام مختلف است. زیرا این شرایط بر جنبه های مختلف رشد درختان از جمله سال آوری، گرده افشانی، تولید میوه، کیفیت میوه و غیره اثرگذار می باشد. بنابراین عدم توجه دقیق به ارقام از نظر سازگاری به شرایط محیطی منطقه ممکن است مشکلاتی را در آینده در بر داشته باشد و از این جهت است که علاوه بر بررسی رشد رویشی، بررسی خصوصیات زایشی ارقام در مناطق مختلف کشور اهمیت ویژه ای پیدا می کند. از آنجایی که اطلاعات و داده های عملکردی برای ارقام زیتون در مناطق مختلف ایران کم است، بنابراین لزوم اجرای چنین پژوهشی جهت شناسایی ارقام مناسب زیتون در شهر اصفهان مطرح می گردد. این پژوهش طی سال های1393- 1392 بر روی هشت رقم از درختان باغ کلکسیون ارقام زیتون احداث شده در دانشگاه صنعتی اصفهان در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار و هر تکرار شامل سه درخت به اجرا در آمد. رقم ها شامل گرگان، زرد و روغنی از ارقام داخلی و مانزانیلا، کنسروالیا، میشن، بلیدی و آمفی سیس جزء ارقام خارجی بودند. در طول آزمایش فاکتورهایی نظیر زمان گلدهی کامل، تعداد گل آذین در شاخه، تعداد گل در گل آذین، درصد گل کامل در گل آذین، میزان تشکیل میوه (اولیه، ثانویه و نهایی)، عملکرد و خصوصیات میوه (وزن میوه، طول میوه، قطر میوه، نسبت طول به قطر میوه، حجم میوه، وزن گوشت، نسبت وزن گوشت به هسته میوه، درصد وزنی گوشت میوه، وزن هسته، طول هسته، قطر هسته، نسبت طول به قطر هسته، حجم هسته، درصد آب موجود در گوشت میوه، درصد کاهش آب در گوشت میوه از مرحله سبز تا سیاه رنگ میوه و درصد روغن در گوشت خشک میوه) اندازه گیری شد. بررسی نتایج نشان داد رقم های مانزانیلا و کنسروالیا به سبب دارا بودن ویژگی های درصد تشکیل میوه مناسب، وزن میوه مطلوب، شکل بازارپسند و مناسب میوه، نسبت بالای وزن گوشت به هسته، درصد بالای آب موجود درگوشت میوه و درصد مناسب روغن میوه به عنوان ارقام کنسروی مناسب می باشند. همچنین رقم های بلیدی، روغنی و آمفی سیس با برخورداری از درصد مناسب روغن میوه، درصد پایین آب میوه و درصد بالای کاهش آب میوه از مرحله ی سبز تا سیاه رنگ زیتون، در گروه ارقام روغنی زیتون دسته بندی شدند. پژوهش حاضر نشان داد رقم بلیدی به عنوان رقم روغنی و رقم های مانزانیلا و کنسروالیا به عنوان ارقام کنسروی با بیشترین عملکرد، ارقام مناسب در بین هشت رقم زیتون مورد مطالعه بودند. در میان هشت رقم مورد بررسی رقم زرد کم ترین عملکرد را نشان داد. به نظر می رسد این رقم با شرایط اکولوژیکی و محیطی منطقه مورد نظر سازگار نبوده است. کلمات کلیدی: ارقام زیتون، سازگاری زیتون، عملکرد، رقم کنسروی، رقم روغنی

ارتقاء امنیت وب با وف بومی