Skip to main content
SUPERVISOR
Mehdi Kadivar,Morteza Sadeghi,Seyed Jalil Razavi najafabadi
مهدی کدیور (استاد مشاور) مرتضی صادقی (استاد مشاور) سیدجلیل رضوی نجف ابادی (استاد راهنما)
 
STUDENT
Karim Shirazi
کریم شیرازی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1390

TITLE

Factors Affecting Dehulling and Steam Rolles Flaking of Oat Kernels
Oat ( Avena Sativa ) is a species of cereal grain grown for its seed. While oats are suitable for human consumption a oatmeal and rolled oats , one of the most common uses is a livestock feed. Oat contains a great amount of starch and fatty acids. Compared to other cereal crops oat has amino acids similar to eggs. Oat fat varies between 3 to 9 percent which is higher compared to other Cereals. Oat cultivation in Iran is limited due to lack of information about its cultural practices. Oat has the highest quality protein levels among other cereal crops. This research was conducted to evaluate oats processing with various machines for the purpose of steam rolling. Experiments were conducted in three parts, i.e. dehulling of oats by a rice huller machine, dehulling by a rice milling (whitening) machine, and determination of processing index and particle weight percentages after steam rolling. Before conducting experiments some physical properties of oats such as coefficient of friction, density, and terminal velocity were determined. Feeding rate, grain moisture content, and blanching were factors considered in using the rice milling and huller machines. Experiments were conducted with moisture content at three levels (6, 10, and 15 %), feeding rate at two levels and blanching at two levels with four replications. The rollers gap in the huller machine was set at 0.4 millimeter. Experimental factors for evaluating steam rolling oats were roller rotational speed (RPM), rollers gap, and steaming duration with three replications. Roller speeds were set at three levels (250,300, and 350 RPM), rollers gap at three levels (0.4, 0.5, and 0.6 millimeters) and steaming duration selected was at three levels (10, 15, 20 minutes). Results of the experiments showed that rice milling machine dehulling performance was not satisfactory and grain damage was extensive, therefore, from an economic stand point is not a feasible method to perform dehulling process. Also, results showed that the dehulling at a moisture content of 6% give better results in terms of highest percentage of dehulled grain and the least percentage of broken grain. In steam rolling, the best steaming duration was 20 minutes with a roller rotational speed of 350 RPM and roller spacing of 0.5 millimeter.
یولاف (Avena Sativa)گیاهی از خانواده گندمیان و دارای گل‌های بسیار ریزاست.گل‌های یولاف سنبله‌ای هستند. دانه‌های یولاف دارای مقدار زیادی نشاسته و همچنین اسیدهای چربی را در ترکیب خود داراست. در همه غلات رابطه منفی بین پروتیین کل و لیزین وجود دارد اما در یولاف اینطور نیست. در مقایسه با دیگر غلات ترکیب اسیدهای امینه یولاف به تخم مرغ و استانداردهای فائونزدیکتر است. چربی یولاف از سایر غلات بیشتر است و بین 3 تا 9 درصدتغییر می‌کند. با وجود آنکه ایران یکی از خواستگاه های یولاف بشمار می آید، ولی متأسفانه کشت این گیاه به دلیل اطلاعات اندک دربار? اهمیت آن و مسائل کاشت، داشت و برداشت، توسعه نیافته است. یولاف گیاهی است که می تواند خود را به آسانی با شرایط آب و هوایی ایران تطبیق دهد و تولید مناسبی از بذر و علوفه داشته باشد. بدین لحاظ فراهم آوردن زمینه‌های مصرف آن می تواند مشوقی برای گسترش کاشت و تولید آن باشد. این غلّه علاوه بر تأمین انرژی مورد نیاز بدن، به عنوان دانه‌ای با بالاترین میزان پروتئین و بهترین کیفیت پروتئین در میان سایر غلات شناخته شده است. خصوصیات غذایی منحصر بفرد یولاف ما را برآن داشت تا در مورد این دانه غنی و نحوه فرآوری آن مطالعاتی را انجام دهیم. آزمایش‌های مربوطه در سه بخش صورت گرفت، که شامل ارزیابی پوست‌گیری یولاف توسط سفید‌کن برنج وپوست‌کن برنج و تعیین شاخص فرآوری و درصد وزنی ذرات در قسمت پرک کردن توسط غلتک بخار می‌باشد. قبل از انجام آزمایش‌های اصلی تعدادی آزمایش بر روی خود دانه یولاف انجام شد، تا برخی خواص فیزیکی آن تعیین ودر راستای انجام هرچه بهتر پوست‌گیری و فرآوری آن استفاده گردد. در این راستایکسری خواص فیزیکی دانه یولاف از جمله ضریب اصطکاک ، چگالی، ضریب بادبردگی، سرعت حد و عدد رینولدز طی آزمایشاتی برای نمونه در دسترس تعیین گردید.در آزمایشات مربوط به پوست گیری یولاف با دستگاه پوست‌کن برنج، عواملی که مورد ارزیابی قرار گرفت، شامل میزان ورودی دستگاه، رطوبت دانه‌ها و آنزیم‌بری کردن دانه‌ها بود. رطوبت در سه سطح، میزان ورودی دستگاه در دوسطح، آنزیم بری در دو سطح و در چهار تکرار مورد آزمایش قرار کرفت. آزمایشات مربوط به دستگاه پوست‌کن برنج در سه سطح رطوبتی 6، 10و 15 درصد وزنی و چهار تکرار صورت گرفت،که فاصله غلتک‌‌ها به صورت ثابت و به مقدار 4/0 میلی متر در نظر گرفته شد که به علت اسفنجی بودن یکی از غلتک‌ها امکان لحاظ کردن سایر فواصل امکان پذیر نبود. بنابراین در مجموع 12 آزمایش در سه تیمار و چهار تکرار انجام شد. عواملی که در آزمایش پرک کردن یولاف مورد ارزیابی قرار گرفت، شامل سرعت دورانی غلتک، فاصله بین دو غلتک و زمان بخاردهی بود.سرعت دورانی غلتک‌ها در سه سطح، فاصله ببین دو غلتک در سه سطح، زمان بخاردهی در سه سطح و در سه تکرار مورد آزمایش قرار گرفت. سرعت دورانی غلتک‌‌ها با اینورتور و با تغییر فرکانس تغییر داده شد. سرعت ‌های 250، 300و 350 دور بر دقیقه به عنوان سطوح مختلف سرعت در نظر گرفته شد. سرعت ها با انجام پیش آزمایش و بررسی منابع در نظر گرفته شد. سطوح فاصله که مورد ارزیابی قرار گرفت4/0، 5/0و 6/. میلی‌متر بود، که مقدار 5/0میلی‌متر با پیش آزمایش و4/0و 6/0 میلی‌متر به عنوان حد بالا و پایین در نظر گرفته شد.در نهایت نتیجه آزمایش‌ها بدین نحو بود، که پوست‌کنی با دستگاه سفیدکن برنج بازده مناسبی نداردواز لحاظ اقتصادی با توجه به تلفات بالای دانه مقرون به صرفه نمی‌باشد. بهترین رطوبت برای پوست‌گیری با دستگاه پوست‌کن برنج رطوبت 6درصد می‌باشد، که بیشترین مقدار درصد دانه‌های پوست‌گیری شده و کمترین مقدار دانه‌های خرد شده را داراست. در آزمایشات مربوط به پرک‌کردن دانه‌های یولاف نیز، نتایج حاکی از آن بود که بهترین تیمار برای فرآوری دانه‌های یولاف زمان بخاردهی20 دقیقه و سرعت غلتک 350 دور بر دقیقه و فاصله غلتک 5/0میلی‌متر می‌باشد.

ارتقاء امنیت وب با وف بومی