Skip to main content
SUPERVISOR
Saeed Ansari,Mohammad ali Edriss,Ebrahim Ghasemi
سعید انصاری مهیاری (استاد راهنما) محمدعلی ادریس (استاد مشاور) ابراهیم قاسمی (استاد مشاور)
 
STUDENT
Ali Qolami
علی غلامی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1392

TITLE

Genetic and Environmental Factors Affecting on Productive Life in Holstein Dairy Cows in Isfahan Province
High rate of culling in dairy-cow herds increase the costs of replacement heifers which is in contrast to developing of the herds. This study was performed to evaluate the important reasons for culling of dairy cattle in the first-lactation and estimate the genetic correlations between longevity and other traits. The records on 64,621 cows sired by 8,371 bulls, and born between 1989 and 2013 were collected from 52 Holstein dairy herds. Culling during the first lactation was scored as 1 for the cows with the second calving and also for the cows culled after 365-d from the first calving, and otherwise the cows scored as zero. A Bayesian multivariate threshold linear animal model using Gi sampling was used for statistical analysis. The models included both fixed effects (herd-year of calving, calving situation, milk yield and average of somatic cell score), and random effects (genetic effect of animal and residual). Longevity rates were 75.8% for the first lactation cows. The highest frequency caused to involuntary culling the cows was the reproductive failure with 27.5%. The frequencies of other causes were included: infectious diseases (13.2%), mastitis (10.1%), metabolic disorders (10.7%), and feet and legs problems (7.4%). Only 16.6% culled cows were due to voluntary culling. The estimated heritability was low (0.039± 0.0056) for linear animal model. Heritability estimates by threshold models were 2 times greater than linear model (0.081± 0.015). The posterior means of the genetic correlations between longevity and the other traits were 0.44 to 305-d milk yield, - 0.455 to lactation mean SCS, 0.30 to 305-d fat, 0.44 to days open and ?0.65 to interval from calving to first insemination. According to our results, productive life was increased genetically over the time by genetic selection for milk production. In contrast, its phenotypic mean decreased over the time due to environmental changes such as management and nutrition. Keywords: culling reasons, longevity, genetic parameter, trend, Holstein dairy cows.
شدت حذف زیاد در مزارع گاو شیری ضمن ایجاد هزینه سنگین برای تأمین تلیسه جایگزین، با توسعه گله نیز در تقابل است. مطالعه حاضر به منظور بررسی شدت و علل حذف گاوهای شیری شکم اول و برآورد مؤلفه های ژنتیکی صفت ماندگاری و همبستگی ژنتیکی آن با سایر صفات در گاوداری های صنعتی استان اصفهان به اجرا درآمد. اطلاعات اولین دوره شیردهی مربوط به 64621 رأس گاو شیری هلشتاین از 8371 پدر، متولد شده بین سال های 1368 تا 1391 در 52 گله مورد استفاده قرار گرفت. ماندگاری در دوره اول شیردهی به صورت قدرت زنده ماندن گاو بیش از 365 روز پس از اولین زایش در نظر گرفته شد. بدین ترتیب گاوهایی که رکورد زایش دوم داشتند یا بعد از 365 روز پس از اولین زایش از گله حذف شده بودند کد یک و برای سایر گاوها کد صفر در نظر گرفته شد. به منظور تخمین فراسنجه های ژنتیکی از مدل خطی و مدل آستانه ای حیوانی با بهره گیری از روش بیزی و نمونه گیری گیبس استفاده شد. اثرات منظور شده در مدل شامل اثرات ثابت گله-سال زایش، نحوه زایش، سطح تولید شیر، امتیاز سلولهای بدنی شیر، همراه با اثر تصادفی حیوان بود. نرخ ماندگاری گاوهای شیری در گاوداری های مورد مطالعه دراولین دوره شیردهی 8/75 درصد بود. مهمترین دلیل حذف غیر اختیاری گاوها مربوط به مشکلات تولید مثلی با 5/27 درصد بود. سایر دلایل بعدی حذف شامل بیماری های عفونی(2/13%) ورم پستان(1/10%)، بیماری های متابولیک(7/10%) و مشکلات دست و پا(4/7%) بودند. فقط 6/16% گاوها بصورت اختیاری حذف شدند. اثرات ثابت گله-سال زایش، سطح تولید شیر، سن اولین زایش، امتیاز سلولهای بدنی شیر و نوع زایمان به طور معنی داری در مدل آماری حیوانی بر صفت ماندگاری مؤثر بودند. برآورد وراثت پذیری مشاهده ای در مدل خطی پائین (0056/0± 039/0) و برآورد وراثت پذیری توسط مدل آستانه ای حدود 2 برابر برآورد مدل خطی بود (015/0± 081/0 ). همبستگی ژنتیکی بین صفت ماندگاری در اولین دوره شیردهی با صفات تولید شیر 305 روز، امتیاز سلولهای بدنی شیر، تولید چربی 305 روز، روزهای باز و فاصله زایش تا اولین تلقیح به ترتیب 44/0 ، 45/0- ، 30/0 ، 44/0 و 65/0- برآورد شد. با توجه به نتایج بدست آمده از این مطالعه، در گله های صنعتی گاو شیری استان اصفهان با انتخاب گاوها به منظور افزایش تولید شیر، ماندگاری نیز از نظر ژنتیکی افزایش داشته که از نظر اقتصادی مطلوب می باشد اما از نظر فنوتیپی شرایط محیطی(مدیریت و تغذیه جهت افزایش تولید شیر، حذف های غیر اختیاری و...) به نحوی بوده که باعث کاهش ماندگاری گاوهای شیری در اولین دوره شیردهی شده است و برای بهبود ماندگاری گاوهای شیری استان نیاز به تدوین برنامه های اصلاحی هدف مند و کنترل عوامل محیطی و مدیریتی می باشد. کلمات کلیدی : عوامل حذف، ماندگاری، فراسنجه های ژنتیکی، روند، گاوهای شیری هلشتاین.

ارتقاء امنیت وب با وف بومی