Skip to main content
SUPERVISOR
Javad Keramat,Mehdi Kadivar
جواد کرامت (استاد راهنما) مهدی کدیور (استاد راهنما)
 
STUDENT
Mehrnoosh Ebrahim babayi
مهرنوش ابراهیم بابائی

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1395

TITLE

Identification and determination of the amount of disulfide, hydrophob bonds and thiol and glutathione groups in amaranth, quinoa and buckwheat
Most of the human food is composed of plants, including roots, stems, flowers, seeds and fruits. It can be assumed that grains are the most commonly used grains. Cereals are part of the monocotyledons and include embryos, endosperm and shells. whereas, pseudo-cereals are not included in cereals and the family of single-leaved plants. Indeed they are classified in the group of starch grains. The cultivation of pseudo-cereals and use of their products in ancient times in Africa, Asia, and central parts of South America, but the use of them has flourished over the past thirty years. Using pseudo-cereals and cereals in the supply of various food products and products will help to increase the nutritional value of wheat flour. Another benefit of using these types of seeds is to improve the cost of production and reduce the import of wheat. Amaranth, quinoa and buckwheat are known as pseudo-cereals. Since pseudo-cereals contain compounds such as fiber, protein, lignin, amino acids, fatty acids, dietary fiber, minerals, phenolic compounds, vitamins, etc., which are very useful for health, the industry is widely used for development of functional foods. Given the fact that these seeds lack gluten in their composition and are suitable for celiac patients, Since few information were available about some chemical aspects of the seeds, This study was carried out to determine a number of their characteristion,. i.e. Enzyme activity, bonds, starch and amylose content, etc. Results indicated high proteolytic activity of all seeds in compare to wheat. Thiol groups and disulfide bonds were comparable with wheat, all though they were much higher for quinoa. According to these results it seems pseudo-cereal can be used in the diet. Keywords: quinoa, amaranth, alpha amylase, proteolytic activity, anthron, disulfid bonds, sulfidril groups, celiac
شبه غلات جزء غلات و خانواده گیاهان تک لپه نبوده و در گروه دانه‌های نشاسته ای به جز آن‌هایی که در حال حاضر به عنوان غلات، حبوبات، دانه‌های روغنی و مغزها تعریف شده‌اند، طبقه بندی می‌شوند. استفاده از شبه غلات و غلات در تهیه محصولات و فرآورده‌های مختلف غذایی به تقویت ارزش غذایی آرد گندم کمک می‌کند. از دیگر مزایای استفاده از این نوع دانه‌ها بهبود هزینه تولید و کاهش واردات گندم است. در کنار آمارانت (تاج خروس)، کینوا (غاز پای) و گندم سیاه نیز به عنوان شبه غله شناخته می‌شوند. ازآن‌‌جایی که شبه غلات دارای ترکیباتی مانند پروتئین، لیگنین، اسیدهای آمینه، اسیدهای چرب، فیبر غذایی، مواد معدنی، ترکیبات فنولی، ویتامین ها و غیره بوده که برای سلامتی بسیار مفید می‌باشند، در صنعت به طور گسترده برای توسعه غذاهای کاربردی از آن‌ها استفاده می‌شود. با توجه به موارد ذکر شده و با توجه به این که این دانه‌ها فاقد گلوتن در ساختار خود هستند و برای بیماران سلیاکی مناسب‌اند و از آن‌جایی که تحقیقات در مورد ویژگی‌های فیزیکو شیمیایی این دانه‌ها به طور وسیع در دسترس نیست، تصمیم بر این شد تا از این دانه‌ها پروتئین را استخراج کرده، درصد خلوص آن، میزان پیوندهای دی‌سولفید، میزان گروه‌های سولفیدریلی و میزان آبگریزی سطحی ایزوله پروتئینی حاصل شده و همچنین میزان نشاسته ، آمیلوز، گلوتاتیون ، فعالیت آلفا آمیلاز به روش اسپکتروفتومتری و فعالیت پروتئاز آرد این سه شبه غله اندازه گیری و نتایج حاصله مورد نقد و بررسی قرار داده شود.نتایج حاصل شده نشان داد میزان درصد خلوص ایزوله پروتئینی به ترتیب درآمارانت بیشترین درصد خلوص و پس از آن کینوا و در آخر گندم سیاه کمترین درصد خلوص را به خود اختصاص داده بودند. بیشترین میزان گلوتاتیون مربوط به گندم سیاه و کمترین میزان مربوط به کینوا بود که به احتمال زیاد مربوط به بالا بودن میزان دو آمینواسید سیستئین و گلوتامیک اسید در گندم سیاه می‌باشد. میزان گروه های دی‌سولفیدی و سولفیدریلی در کینوا نسبت به 2 شبه غله دیگر بالاتر بود که به احتمال زیاد مربوط به بالا بودن میزان آمینو اسید متیونین در این شبه غله است. بیشترین و کمترین میزان آبگریزی سطحی ایزوله پروتئینی به ترتیب مربوط به شبه غله کینوا و گندم سیاه بود که مربوط به بالا و پایین بودن میزان آمینواسیدهای آبگریز در آن ها می‌باشد. همچنین نتایج حاصل شده میزان بالای فعالیت پروتئولیتیک حاصل از این سه شبه غله( به ویژه میزان بالای فعالیت پروتئولیتیک در آمارانت نسبت به گندم سیاه و کینوا ) و میزان کم فعالیت آلفا آمیلازی در این سه شبه غله نسبت به گندم را نشان داد. میزان آمیلوز و نشاسته در سه شبه غله یاد شده در مقایسه با گندم کمتر بود ( میزان نشاسته در گندم سیاه تا حدودی مشابه گندم بود) . بنابراین می‌توان دریافت که می‌توان از این سه شبه غله متناسب با موارد مورد اندازه گیری شده شاید بتوان به طرز بهتری در مصارف و کاربردهای گوناگون استفاده کرد. کلمات کلیدی : کینوا ، آمارانت، گندم سیاه، ایزوله پروتئینی، گلوتاتیون، آلفا آمیلاز، فعالیت پروتئولیتیک،آنترون، پیوندهای دی سولفید،گروه‌های سولفیدریل، سلیاک

ارتقاء امنیت وب با وف بومی