Skip to main content
SUPERVISOR
Mohammad ali Edriss,Badraldinebrahim Seyed tabatabaei,Gholam-Reza Ghorbani,Hamid reza Rahmani
محمدعلی ادریس (استاد راهنما) بدرالدین ابراهیم سیدطباطبایی (استاد مشاور) غلامرضا قربانی خراجی (استاد مشاور) حمیدرضا رحمانی (استاد راهنما)
 
STUDENT
Elham Bonakdar
الهام بنکدار

FACULTY - DEPARTMENT

دانشکده کشاورزی
DEGREE
Master of Science (MSc)
YEAR
1384

TITLE

IGF-I Polymorphism Gene and its Relation with Holstein Dairy Cow’s Performance
Milk production and composition are affected by many different factors including genetic and environment. In the physiology part, growth and differentiation are result of gestation and milking and causes to mammary gland secretion. Peak of milking period and its duration are in point of selection. In dairy cows breeding with genetic selection that is enhancer of milking peak and persistency, we can increase frequency of favorite alleles that affect selected traits. Candidates in somatotropic axis have an important role in this way. These candidates have polymorphisms in the part of their gene that determine genotype of this polymorphism which can be used in the genetic selection. One of these candidates is IGF-I that is very important in growth, differentiation and also in apoptosis and involution of mammary gland cells and it can also act on milk production and compositions indirectly. The objective of this study was to determine IGF-I polymorphism gene and its relation with Holstein dairy cow’s performance. For the experiment, blood was collected from 250 Holstein cows of four different herd managements in Isfahan province. Genomic DNA was extracted from whole blood with salting out procedure. Genotypes of IGF-I were identified with PCR-RFLP technique. The polymerase chain reaction was used to amplify the 249 bp DNA fragments from genomic DNA. PCR products were digested with Sna BI enzyme. In this reaction with the presence of T nucleotide in the regulatory region of the gene, 512 bp upstream of the initiation codon, 249 bp DNA fragments convert to 226, and 23 bp DNA fragments and it named A allele and with point mutation T to C nucleotide, this fragment remain without change. Reaction digest productions were distinguished on polyacrylamide gel and AA, AB and BB genotypes were recognized and then their frequencies determined. B allele with 0.542 and AB genotype with 0.630 had most frequencies in this study. After that with GLM procedure of the SAS program, genotype and herd effects as fix effects and milking days, open days and dry days as covariates, we determined the relation between genotype and production (raw milk, twice mature 305 days milk) and composition (raw fat and protein, percentage of fat and protein and twice mature 305 days fat and protein) milk, reproduction (gestation period days, calving interval and calving interval to first insemination) and birth weight traits. Through of these traits only percentage of fat and protein had significant relation with genotype (p 0 1 and p 0.05 respectively). AB genotype had more effect than other ones. Thus if the purpose of selection is increase of fat and protein percentage, we can have deserve selection with this information.
تولید و ترکیب شیر تحت تأثیر عوامل متعددی قرار می گیرند که به طور کلی می توان آن ها را به دو بخش عمده محیطی و ژنتیکی تقسیم نمود. از لحاظ فیزیولوژیکی، رشد و تمایزی که در پاسخ به آبستنی و شیردهی حاصل می شود، غده پستان را قادر به ترشح شیر می سازد. برای داشتن یک دوره شیردهی با تولید شیر بالا، باید اوج تولید شیر و تداوم شیردهی بیشینه باشند. در گاوهای شیری، اصلاح کننده با انتخاب ژنتیکی که افزایش دهنده دو عامل اوج تولید و تداوم شیردهی می باشد، فراوانی آلل های مطلوبی را که صفات جالب توجه را تحت تأثیر قرار می دهند، افزایش می دهد. کاندیداهای موجود در محور سوماتوتروپیک در این راستا نقش مهمی دارند. این کاندیداها در قسمتی از ژن خود دارای چند شکلی هستند که با تعیین ژنوتیپ از طریق چندشکلی ها، می توان از این کاندیداها در انتخاب ژنتیکی استفاده نمود. یکی از این کاندیداها,ژن عامل IGF-I می باشد. این عامل در رشد و تمایز و هم چنین خودکشی و فرآیند پس روی سلول های غده پستان دخالت دارد و از این طریق می تواند به صورت غیر مستقیم در تولید و ترکیبات شیر دخالت داشته باشد. هدف از این تحقیق تعیین چندشکلی موجود در ژن این عامل و تعیین ارتباط این چند شکلی با صفات تولیدی و عملکردی در گاوهای نژاد هلشتاین بود. در عمل از 250 رأس گاو از چهار گله متفاوت در سطح استان اصفهان نمونه خون جمع آوری شد. ژنوتیپ ها با روش PCR-RFLP تعیین شدند. ابتدا از خون کامل به روش استخراج نمکی دی ان ای تهیه شد، سپس دی ان ای ژنومی به همراه آغازگرهای اختصاصی جهت تکثیر قطعه حاوی نقطه ایجاد کننده چندشکلی در واکنش زنجیره ای پلیمراز مورد استفاده قرار گرفت. محصول واکنش که یک قطعه 249 جفت نوکلئوتیدی بود توسط آنزیم Sna BI مورد واکنش هضم قرار گرفت. طی این واکنش در صورت وجود نوکلئوتید تیمین در جایگاه 512 جفت نوکلئوتید قبل از اولین کدون (اولین اگزون) قطعه مذکور توسط آنزیم محدودگر به دو قطعه 226 و23 جفت نوکلئوتیدی تبدیل می شود که در این حالت آلل A و در صورت جهش این نوکلئوتید به سیتوزین، قطعه دست نخورده باقی می ماند و آلل B می باشد. محصول هضم بر روی ژل پلی آکریل آمید مشاهده و ژنوتیپ هایAA، ABو BB مشخص شدند، سپس فراوانی آللی وژنوتیپی برای این ژن تعیین شد. آلل B با فراوانی 542/0 و ژنوتیپ AB 630/0 بیشترین فراوانی ها را به خود اختصاص دادند. سپس با کمک نرم افزار SAS، Proc GLM با در نظر گرفتن اثر ژنوتیپ و گله به عنوان اثرات ثابت و روزهای شیردهی، روزهای خشک و روزهای باز به عنوان واریانس مشترک، ارتباط بین ژنوتیپ با صفات تولید شیر (شیر خام و شیر 305 روز دو بار دوشش معادل بلوغ) و ترکیبات آن (چربی و پروتئین خام، چربی و پروتئین 305 روز دو بار دوشش معادل بلوغ)، صفات تولید مثلی (طول دوره بارداری، فاصله زایش و فاصله زایش تا اولین تلقیح) و صفت وزن تولد مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در بین صفات مذکور ژنوتیپ تنها با صفات درصد چربی و درصد پروتئین ارتباط معنی دار (1/0P و 05/0P به ترتیب) داشت. در بین ژنوتیپ ها، ژنوتیپ AB اثر مطلوب تری نسبت به دو ژنوتیپ دیگر دارا بود. بنابراین اگر هدف از انتخاب افزایش درصد چربی و پروتئین باشد با علم به این

ارتقاء امنیت وب با وف بومی